Чотири нові елементи з'явилися в таблиці Менделєєва

5.01.2016, 13:18 Переглядів: 4 884

Чотири нові елементи з'явилися  в таблиці Менделєєва

Унунтритій, унунпентій, унунсептій і унуноктій є новими відкритими 113-м, 115-м, 117-м і 118-м елементами таблиці Менделєєва.

Зазначені цифри є атомними номерами елементів. Однак їхні назви — поки що умовні, постійні ж можуть з'явитись найближчими місяцями. Повідомляє УНІАН.

 

Процес отримання даних елементів виявився особливо складним. Причина полягає в тому, що вони розпадаються на раніше невідомі ізотопи легших елементів. Всі чотири нові елементи синтизовані штучно.

 

Творцями 113-го елемента таблиці Менделєєева визнано вчених японського науково-дослідницького інститу, тому його може бути названо "японієм". Наголошується, що це перший "японський" елемент таблиці Менделєєва. Елементи з атомними номерами 115, 117 і 118 можуть бути названі на честь російсько-американської групи вчених, що їх синтезували.

 

Поки що елементи носять ось які тимчасові назви - унунпентій (ununpentium — Uup), унунсептій (ununseptium — Uus) і унуноктій (ununoctium — Uuo). Однак, вже менше, ніж через пів року, у періодичній таблиці з'являться їхні справжні імена і дволітерні позначення.

 

Останнє додавання в таблицю Менделєєва було зроблено в 2011 році, коли були відкриті елементи, зі 114-м і 116-м атомними номерами, названі флеровієм і ліверморієм.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх