У Кременчуці відбувся смолоскипний марш на честь Степана Бандери

1.01.2016, 20:43 Переглядів: 7 267

У Кременчуці відбувся смолоскипний марш на честь Степана Бандери

Кременчужани відзначили 107-річниці з дня народження ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху ХХ століття

1 січня вулицями Кременчука пройшов традиційний марш на честь 107-ї річниці від дня народження лідера ОУН (організації українських націоналістів) Степана Бандери

 

Хода традиційно почалася біля палацу культури «Кредмаш»до пам’ятника жертвам сталінських репресій. Де відбулося віче.

 

Олег Савченко, керівник «Патріоту», розповів присутнім, що Степан Бандера народився у сім’ї священника. З дитинства думали, що Бандера за станом здоровя буде сидіти в інвалідному візку, але через свій характер та волю зміг добитися успіху. Спочатку він був заступником Євгена Коновальця, а згодом став провідником українських націоналістів. Степан Бандера був одним з ініціаторів відродження української держави на засадах національної справедливості.

 

Сергій Галата розпочав свій виступ зі слів Степана Бандери: «Якщо між хлібом і свободою нація обирає хліб, то залишається і без одного, і без іншого».

 

- Тільки вільні люди можуть побудувати національну державу на принципах соціальної справедливості. Два роки назад ми здобули перемогу над режимом Януковича. Але до цього часу режим покарання не поніс. Добре, що заборонили комуністів, але представники Партії регіонів не понесли покарання, вони лише перефарбувалися в Опозиційний блок. Все українське в Україні намагаються знищити. Щоб українська влада перемогла, необхідно дійти до кожного українця, - додав Сергій Галата.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх