Не сожгите ёлку, господа!

30.12.2015, 16:30 Переглядів: 2 203

Не сожгите ёлку, господа!

Щоб Новий рік та Різдвяні свята були щасливими і вдалими, варто знати, як застерегти себе від можливих небезбек, пов'язаних з миготливими пожежонебезпечними електронними приладами та всюдисущими салютами

Новорічні та Різдвяні свята - довгоочікуване та улюблене багатьма українцями щорічне зимове дійство, під час якого традиційно "запалюють" ялинкові красуні.

 

Рясно "екіпіровані" електронними лампочками та ліхтариками зелені красуні можуть спричинити нещастя, особливо, в купі з бенгальськими вогнями та хлопавками. Тож, готуючись до свята, варто не забувати не тільки про цукерки та мандаринки, а й про прості правила пожежної безпеки. На цьому наголошує Кременчуцьке МРУ ГУ ДСНС України у Полтавській області.

 

Встановлюючи ялинку, слід неухильно дотримуватись чітких і нескладних правил пожежної безпеки. Їхній перелік наведено нижче.

 

- Ялинка має бути встановлена на стійкій основі.

 

- Ялинку забороняється встановлювати на шляхах евакуації.

 

- Ілюмінація мусить бути виконана з дотриманням правил влаштування електроустановок.

 

- При виявленні несправності в ілюмінації (нагрівання проводів, блимання лампочок, іскріння тощо) її слід терміново вимкнути.

 

- Мінімальна відстань від місця, де встановлено ялинку, до опалювальних пристроїв та легкозаймистих речей, портьєр тощо, має становити не менше 1 метра.

 

- Не прикрашайте ялинку ватою, папером, марлею та целулоїдними іграшками. Освітлюйте її тільки електричними гірляндами промислового виробництва.

 

- В приміщенні, де встановлено ялинку, категорично заборонено запалювати бенгальські вогні.

 

- Не одягайте дітей у костюми з вати, марлі, паперу та інших легкозаймистих матеріалів, не просочених легкозаймистою рідиною.

 

- Напередодні новорічних канікул слід нагадати дітям про дотримання пожежної безпеки у побуті. Не варто також залишати сірники, легкозаймисті речовини, гострі предмети на видних місцях, аби дані речі не призвели до нещасних випадків.

 

- Під час проведення масових заходів НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ петарди, салюти, фейверки та інші піротехнічні вибухові пристрої.

 

У разі надзвичайних ситуацій негайно повідомте пожежну охорону за телефоном 101.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх