Свідоцтво про народження будуть видавати у пологовому будинку

23.12.2015, 13:04 Переглядів: 4 408

Свідоцтво про народження будуть видавати у пологовому будинку

Для його отримання батькам всього лише необхідно мати при собі оригінали паспортів та свідоцтво про шлюб

 

Відтепер мешканці обласних центрів України мають можливість отримувати свідоцтва про народження дитини прямо в пологовому будинку. Про це повідомляє ТСН.

 

За данними прес-служби Міністерства юстиції, першими протягом доби в пологових будинках отримали власні свідоцтва про народження семеро маленьких киян. Саме Київська область першою серед українських регіонів на районному рівні долучилася до проекту міністерства юстиції з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках.

 

Міністр юстиції Павло Петренко обіцяє до кінця 2016 року запустити використання даного сервісу по всій країні, в тому числі в районних центрах. На думку міністра, це має зменшити черги та побутову корупцію.

 

Задля технічної реалізації проекту, відтепер у пологових будинках працюватиме так званий офіс юстиції, куди звертатимуться мами діток чи їхні родичі.

 

Однак, не всі пари прагнуть скористатися сервісом якнайшвидше, говориться у сюжеті ТСН. Таке оформлення дитячих документів вимагає швидкого визначення майбутнього імені новонародженого - протягом того часу, коли дитина ще знаходиться в пологовому будинку. З цим у деяких батьків виникають проблеми, адже імена дітей часто узгоджують з усією родиною.

 

Ще однією причиною, яка спиняє батьків оформлювати свідоцтва про народження, не виходячи зі стін пологового, це те, що на цілу добу батьки мають віддавати оригінали власних документів.

 

Всі небажаючі скористатися новою послугою мають нагоду піти звичним шляхом і оформити свідоцтво про народження дитини протягом місяця.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх