Прокуратуру зобов'язали завести корупційну справу щодо екс-начальника Кременчуцької податкової Звонкова

20.11.2015, 17:36 Переглядів: 4 765

Розслідування ініціювала дніпропетровська громадська організація «Центр протидії корупції»

Печерський районний суд зобов'язав Генпрокуратуру внести відомості про корупційні дії екс-начальника Кременчуцької податкової Андрія Звонкова до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати слідчі дії. Про це повідомляє інтернет-портал «УКР.АВ» громадської організації «Центр протидії корупції», яка домагається розслідування стосовно Звонкова. ГО «Центр протидії корупції» займається тим, що збирає факти про корупційні діяння та подає заяви в контролюючі правоохоронні органи з метою домогтися розслідувань стосовно корупціоннерів.Сайт громадської організації повідомляє: 

 

«Є вагомі докази, що колишній заступник начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, який все життя провів на державній службі, незаконно збагатився й переписав майно на дружину.

 

Команда Центру звернулась до ГПУ з проханням розпочати розслідування стосовно Звонкова щодо незаконного збагачення (ч.3 ст.368-2 КК України, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавлен­ням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна) та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом (ч.2 ст. 209 КК України, карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією грошових коштів та іншого майна, здобутих завідомо злочинним шляхом, та з конфіскацією майна). Представники ГПУ чомусь перекинули нашу заяву до прокуратури Дніпропетровської області. 

 

Ми також написали скаргу до Печерського суду міста Києва щодо бездіяльності прокурорів, які відмовились негайно розпочинати досудове розслідування в цій справі. В результаті суд зобов’язав Генпрокуратуру внести відомості про корупційні дії Звонкова до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати слідчі дії з цього приводу. Чекаємо на реакцію ГПУ».

 

Факти, які стали основою для заяви, це журналістське розслідування Слідство.інфо. 

 

“Журналісти з’ясували, що чиновник, який ніколи не займався бізнесом, разом з дружиною володіє трьома ресторанами, відпочинковим комплексом, кількома земельними ділянками, житловим будинком, двома елітними автомобілями та рахунком в банку, на якому лежить понад 2 млн гривень. 

 

Дружина Звонкова Ірина до 2010 року теж працювала в податковій, після чого розпочала активну бізнесову кар’єру. Тому незрозуміло, за які кошти придбала нерухомість в Кременчуку, де облаштувала елітний салон краси. В 2013 році Звонкова придбала приміщення, в якому відкрила ресторан, а також заміський комплекс з кількома басейнами, рестораном, тенісними кортами, банним комплексом та VIP-апартаментами.

 

Журналісти припускають, що Звонков, використовуючи службове становище, отримував численні хабарі. Згодом ці кошти відмивались шляхом придбання нерухомості та інших активів, пише потал «УКР.АВ».

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх