Полтавський аеропорт може стати міжнародним

19.11.2015, 16:22 Переглядів: 5 032

Полтавський аеропорт може стати міжнародним

Аеропорт “Полтава” отримає міжнародний статус. Про це подбала Полтавська облдержадміністрація.

Облдержадміністрація ініціювала процес присвоєння полтавському аеропорту статусу міжнародного. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

 

Високопосадовець наполягає на тому, що всі документи щодо зміни статусу аеропорту вже передано до Міністерства інфраструктури України. Також Андрій Пісоцький розповів, що облдержадміністрація всіляко намагється прискорити даний процес. До того ж, вже ведуться перемови із закордонними та вітчизняними партнерами, які готові інвестувати кошти в посилення безпеки об'єкту.

 

Наразі представники компанії «Авіаплан» спільно із працівниками облдержадміністрації проводять детальний аналіз роботи аеропорту.

 

Директор авіакомпанії, про яку йдеться, Олена Трескунова повідомила про потужний потенціал аеропорту “Полтава”, пояснивши це досить високим рівнем загального соціально-економічного розвитку Полтавського регіону вцілому.

 

- Він може стати лоукостом (бюджетною авіакомпанією) Лівобережної України. Аеропорт має гарну злітно-посадкова смугу, термінал, резервуари для нафтопродуктів. У результаті потребує невеликих інвестицій. Щоб аеропорт почав функціонувати необхідно близько 25 млн доларів. Ці кошти необхідні для ремонту злітно-посадкової смуги і посидення безпеки, - зазначила директор авіакомпанії “Авіаплан” Олена Трескунова.

 

Також Олена Трескунова наголосила на вигідному розташуванні міста Полтава, яке може бути привабливим для лоукост компаній світу, що в свою чергу стане запорукою успіху у справі розвитку Полтавського аеропорту.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх