Кременчуцькі мініатюри - найкращі на Полтавщині

12.11.2015, 10:24 Переглядів: 5 113

Кременчуцькі мініатюри - найкращі на Полтавщині

Кременчуцькі педагоги перемогли у конкурсі з образотворчого мистецтва у Полтаві

На топ-фото: робота Світлани Меркулової

 

Кременчуцькі педагоги декоративно-ужиткового напрямку Кременчуцького об`єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання (ОДЮК) Світлана Меркулова та Дмитро Король зайняли перше місце у обласному конкурсі мініатюр. Про це повідомила заступник директора ОДЮК Тетяна Нестеренко. 

 

Мініатюра Світлани, яка за вимогами конкурсу, складається з трьох невеличких робіт, виконана у стилі геометричної аплікації соломкою. 

 

Кременчуцькі мініатюри - найкращі на Полтавщині

Світлана Меркулова

 

21-річна Світлана Меркулова вже має досвід призового місця на львівському конкурсі “Лемківська писанка” 2013 року. Дівчина розповідає, що серед таких прикладних технік, якими добре володіє в результаті навчання в Гадяцькому училищі культури ім. І.П. Котляревського, як різьба по дереву, петриківський розпис, писанкарство та інші, техніка аплікації соломкою — найбільш вузька.

 

- Сьогодні про те, що із соломи можна не тільки плести вироби, дещо забули. Я хотіла нагади про це жюрі, здивувати їх. Вийшло. І я рада, - скромно говорить Світлана.

 

Учасник всеукраїнських та міжнародних конкурсів з декоративно-прикладного мистецтва Дмитро Король в рамках програми цьогорічного обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва позашкільних навчальних закладів працював у звичній для нього техніці витинанки. Його триптих зобразив аутентичні для української культури символи дерева життя, жінки-берегині, кобзаря.

 

Кременчуцькі мініатюри - найкращі на Полтавщині

Робота Дмитра Короля

 

- На створення трьох мініатюр величиною 10х10 см пішло два тижні. Працював виключно у неробочий час, - прокоментував свою підготовку до конкурсу у Полтаві Дмитро.

 

Загалом, у полтавському конкурсі взяло участь троє педагогів з Кременчуцького ОДЮКу. Серед вищезгаданих і Домащенко Ганна, яка представила на суд жюрі цікаву рельєфну скульптуру на тему козацтва.

 

Конкурс мініатюр на Полтавщині був започаткований у 2014 році.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх