9 листопада українці напишуть диктант

8.11.2015, 15:09 Переглядів: 4 906

9 листопада українці напишуть диктант

В понеділок, 9 листопада, в Україні відбудеться щорічна подія до Дня української писемності — Всеукраїнський диктант національної єдності

Всеукраїнська акція — диктант національної єдності пройде цього року вже в п'ятнадцятий раз. Традиційно, це станеться 9 листопада. Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації.

 

Співорганізатором акції є Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка.

 

Однак, цьогоріч диктант особливий, адже його транслюватимуть не тільки по радіо, як це бувало зазвичай, але і по телебаченню.

 

Акція стартує о 10:10, текст диктуватимуть об 11:00 Перший канал (УР-1), канал радіо «Культура» (УР-3) та телеканал «UA:Перший».

 

За традицією текст диктуватиме автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. У одній з найбільших навчальних аудиторій Червоного корпусу Київського національного університету ім Т.Г. Шевченка диктант писатимуть спеціально запрошені учасники: політики, громадські та культурні діячі, митці, учні київських шкіл і студенти університету Шевченка, зокрема письменники Василь Шкляр та Оксана Забужко, Ірен Роздобудько та Іван Андрусяк та інші.

 

Приєднаються до заходу і українці за кордоном. За словами ведучої спецпроекту Аліни Акуленко, радіодиктант вперше матиме статус міжнародного.

 

- У попередні роки ми отримували досить велику кількість листів з-за кордону. Нам писали з Франції, Німеччини, Великобританії, але це були поодинокі приватні листи. Цього року вперше писатимуть диктант у Китаї, писатимуть диктант в Австралії, писатимуть диктант на кількох локаціях у Польщі, зокрема, "Радіо Люблін" робитиме свою власну величезну програму, а ми будемо робити включення з Любліна," - зазначила ведуча спецпроекту Аліна Акуленко.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх