Відомий письменник Андрій Любка з оптимістичним настроєм вже їде до Кременчука!

6.11.2015, 16:30 Переглядів: 2 208

Відомий письменник Андрій Любка з оптимістичним настроєм вже їде до Кременчука!

Автор приїде до Кременчука в рамках всеукраїнського туру проекту МЕРЕЖА* 7 листопада. Він привезе свій новий пригодницький роман “Карбід”. Книжку можна буде придбати на літературно-дискусійному вечорі автора.

Письменник Андрій Любка, скандально відомий тим, що писав про алкоголізм Тараса Шевченка та називав книги “курвами, які ходять по руках”, вперше відвідає Кременчук.

 

- Трохи більше тижня тому я повернувся зі Швеції, де на тихому острові Ґотланд дописував свою книжку оповідань "Кімната для печалі". Засидівся там за письмовим столом, набрався сил, тож тепер хочеться в дорогу - нових вражень, міст, облич, - зізнався Андрій.

 

Закарпатський улюбленець читачів та жінок, а саме таку славу має за собою досить ексцентричний знаний молодий автор, очікує знайти в Кременчуці нових прихильників та познайомитися з новими цікавими людьми.

 

Про тур письменник говорить, що він буде довгим та виснажливим. Ще б пак — в ньому заплановано 28 міст нашої країни, від її Заходу до Сходу. Однак, Андрій прагне познайомитись із тими географічними місцинами, де раніше не бував та побутом людей, котрі тут живуть. Це здається йому найбільш важливим в час, коли суспільство буквально “розірване” війною.

 

- Тур довгий і виснажливий, але думаю, що він буде корисним для мене - в тому числі для руйнування стереотипів. Я живу в найзахіднішій області, тому можливість діалогу з людьми зі Сходу - це шанс краще зрозуміти власну країну, - говорить Андрій.

 

Андрій обіцяє часто постити під час туру у соціальних мережах, а про найцікавіші ситуації й місця писатиме колонки для газети "День" і сайту "Збруч". Тож, слідкувати за подіями літературного турне письменника можна там - Кременчук також може потрапити до онлайн-життєпису автора.

 

На питання, чи використовуватиме письменник враження від побаченого та пережитого у містах України під час туру в майбутніх книгах, Андрій заінтригував.

 

- Таке неможливо запланувати, але потім, пишучи книжку, раптом виявляється, що не вигадуєш персонажа, а складаєш його з рис людей, яких справді зустрів у житті. В якомусь сенсі письменник є губкою: спочатку всотує в себе враження, думки, риси й деталі, щоб потім віддати їх паперу, - зізнався Андрій Любка.

 

На запитання про що його нова книга, Андрій знову відповів з інтригою, мовляв, важко сказати, про що йдеться мова у романі, аж на 300 сторінок. Однак епохальну ідею книгу визначив як таку, що має на меті побудову культурологічного тунеллю між Європою та Закарпаттям.

 

- Першим імпульсом написати цю книжку для мене були події 2012 року, коли в Ужгороді словацька влада викрила під кордоном тунель, який слугував транскордонним метро для контрабанди. Дія мого роману розгортається після Євромайдану, після початку російської агресії в Україні, і однією з ідей головного героя є шляхетна мета відкрити Україні дорогу в ЄС. Це роман про ідеаліста, який має світлу та добру ідею, яку, як завжди, використовують для своїх цілей прагматики та злодії”, – зазначив Андрій Любка.

 

Презентація книги “КАРБІД” та дискусія з автором відбудеться в Міському палаці культури 7 листопада. 2 поверх, мала зала МПК.

Вхід за благодійними внесками.

Початок о 18:00.

 

Під час літературного вечора будуть представлені книги Андрія Любки “Карбід”, “40 баксів плюс чайові”, “Спати з жінками” та його переклади “Акварелі” Лідії Осталовської й “Найгірше позаду” Богдана Задури.

 

Також читачів ознайомлять з книжками інших авторів МЕРЕЖІ: “Лексикон інтимних міст” Юрія Андруховича, “Життя Марії” Сергія Жадана, “Після прози” Юрія Іздрика, “Одної і тої самої” Тараса Прохаська, дитячі книги “Чорні вівці” - “Зайчикове щастя” Лариси Ніцой та "У царстві лева" Любові Відути.

 

*МЕРЕЖА - це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 - обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу заплановані декілька турів усіма містами мережі за участю відомих українських письменників: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх