У Кременчуцькому ВПУ №7 встановили меморіальну дошку Антону Кирилову та Володимиру Шульзі

28.09.2015, 12:01 Переглядів: 5 539

У Кременчуцькому ВПУ №7 встановили меморіальну дошку Антону Кирилову та Володимиру Шульзі

Учні кременчуцького училища загинули на сході країни, захищаючи незалежність України

Сьогодні, 28 вересня на “Стіні пам'яті” Кременчуцького вищого професійного училища (ВПУ) №7 відкрили меморіальну дошку загиблим в АТО випускникам Антону Кирилову та Володимиру Шульзі. Поруч з дошкою пам'яті загиблим в один день під Іловайськом Олексію Древалю та Дмитру Назаренку. 

 

“Антон та Володимир загинули за рідну землю у юному віці. Антону Кирилову було всього 19 років. Влітку цього року мав закінчувати п'ятий курс. Володимир Шульга навчався за спеціальністю електрозварник протягом 2008-2009 років. Навіть у такий день погода сумує за ними”, - зазначив директор ВПУ №7 Микола Несен, - Їх очі постійно будуть на нас дивитися, коли будемо перетинати поріг училища”.

 

“Ще один наш, учень Ігор Ткаченко вважається зниклим безвісти. Ігоря востаннє бачили з Антоном Кириловим, який загинув в Іловайському котлі”, - додав директор училища.

 

Меморіальну дошку відкрили мама Антона Вікторія Вікторівна та брат Володимира Євген. Учні ВПУ №7, студенти училища, які брали участь в АТО та рідні вшанували пам'ять Антона Кирилова та Володимира Шульги хвилиною мовчання. Під пісню "Пливе кача" поклали квіти та поставили лампадки до меморіальної дошки.

 

Мама Антона Кирилова подякувала присутнім за підтримку та зазначила: “Я сподіваюсь, що це буде остання меморіальна дошка на цьому навчальному закладі. Хочу, щоб ця жахлива, жорстока війна закінчилась, щоб наші хлопці повернулись живими”

 

Євген Шульга, який також брав участь у боях, а зараз працює у військкоматі розповів, що за голову брата Володимира сепаратисти обіцяли 40 тисяч доларів:

 

- Навіть року не пройшло, як Володя підписав другий контракт. Коли відбулися події в Криму, він не зміг сидіти на місці. На одному з дев'яти танків брав курган Савур-могилу (розташований на потрійному стику кордонів Луганської, Донецької областей та Ростовської області РФ). Брав участь у боях в Іловайську. Ледь живим звідти вибрався, довелося йти пішки. У лютому під Дебальцево його танк підірвався на фугасі. Тільки через два місяці волонтерська організація “Червоний тюльпан”, яка займається вивозом тіл, змогла забрати рештки тіла”.

 

Ескіз для меморіальної дошки також розробив кременчуцький художник Сергій Брильов. На фоні використали прототип танку, на якому загинув учень ВПУ №7 Володимир Шульга.

 

Про героїв, яким встановили меморіальну дошку

 

Антон Кирилов

 

 

Антон Кирилов загинув при виході з Іловайського котла. Він наймолодший учасник АТО з Кременчука, який віддав своє життя у цій війні. Антону було всього 19 років. Він мріяв стати офіцером, піти вчитися у військове училище, тому пішов служити в армію за контрактом. На жаль, його мріям збутися не судилося. Він загинув 29 серпня 2014 під Іловайськ. Був похований з військовими почестями, як невідомий солдат у Дніпропетровську, згодом перепоховали у Кременчуці. Антон виховувався мамою і був у неї єдиним сином.

 

Володимир Шульга

 

 

Володимир Шульга народився 16 серпня 1991 р. в Семенівському району Полтавської області. Навчався у ВПУ№7 за спеціальністю електрозварник протягом 2008-2009 років.

 

Боєць 30-ї бригади. Загинув 12 лютого 2015 в бою під Дебальцеве. Танк, в якому їхав Володимир, підірвався на фугасі. Солдатові не вдалося вибратися з палаючої машини.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх