Сьогодні кременчуцький хокейний клуб стартує в Чемпіонаті України

25.09.2015, 16:26 Переглядів: 2 707

Сьогодні кременчуцький хокейний клуб стартує в Чемпіонаті України

Початок матчу о 19:00

Кременчуцький хокейний клуб зіграє перший матч Чемпіонату України в столиці. “Кременчук” зіграє з київським “Дженералз” о 19:00. Текстова трансляція на офіційному сайті федерації хокею. Відеотрансляція на ХЕЛ ТВ.

 

Угоди про участь у чемпіонаті України з Федерацією хокею України підписали вісім команд: ХК «Кременчук» (Кременчук), «Донбас» (Донецьк), «Дженералз» (Київ), «Рапід» (Київ) і «Крижинка-Компаньйон» (Київ ), «Білий Барс» (Біла Церква), «Витязь» (Харків) і «Юність» (Харків).

 

ХК «Дженералз» - ХК «Кременчук»

 

Судді: М. Урда, О. Батєзатов, О. Серебряков (всі - м Київ)

 

Попередні склади команд

 

"Дженералз"

 

Воротарі: Едуард Захарченко, Вадим Селіверстов;

 

Захисники: Денис Ісаєнко, Владислав Андрєєв, Сергій Афанасьєв (Росія), Микита Васильєв, Олександр Порупа, Андрій Татаренко, Дмитро Толкунов;

 

Нападники: Валентин Алексюк, Єгор Безуглий, Артем Гніденко, Ігор Дворник, Андрій Дворник, Георгій Кіча, Олександр Караульщук, Микола Коляда, Олексій Мадера, Олексій Мельников, Іван Савченко, Євген Секірко, Ігор Слюсар, Ігор Шаманський;

 

Головний тренер: Вадим Шахрайчук

 

"Кременчук"

 

Воротарі: Михайло Шевчук, Данило Єлісєєв і Сергій Безорчук;

 

Захисники: Володимир Варивода, Кирило Жовнір, Валентин Сірченко, Віталій Муль, Максим Качмар, Павло Акімов, Володимир Романенко, Богдан Піддубний, Олександр Дегтярьов (Білорусь);

 

Нападники: Артур Лисак, Іван Підгурський, Дмитро Чернишенко, Антон Бойков, Владислав Луговий, Олексій Костюк, Тимур Гриценко, Юрій Петранговський, Олексій Янішевський, Ілля Коренчук (Білорусь). Севастьян Карпенко, Ігор Мікулко і Дмитро Комарницький (Латвія).

 

Головний тренер: Дмитро Підгурський

 

Історія зустрічей: +1 - 4

 

24.02 Дженералз - Кременчук 1:5 (0:3, 1:1, 0:1) ЧУ-2014/15

 

25.02 Дженералз - Кременчук 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) ЧУ-2014/15

 

11.03 Кременчук - Дженералз 6:3 (3:0, 2:2, 1:1) ЧУ-2014/15

 

12.03 Кременчук - Дженералз 5: 4 (1:1, 1:2, 3:1) ЧУ-2014/15

 

24.05 Кременчук - Дженералз 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Кубок Кременчука-2015

 

Різниця шайб: 14 -24

 

У багатьох країнах прийнято, щоб у перший день на лід в поєдинку виходять чемпіон і віце-чемпіон. Але чинний чемпіон - київський АТЕК - не знайшов фінансування на цей сезон, і тому не подав заявку на участь у чемпіонаті України. Багато в чому тому, організатори національної першості замінили такий матч на гру між срібним і бронзовим призером минулого сезону, про який сьогодні і йде у нас мова, повідомляє прес-служба ХК “Кременчук”.

 

Суперники за історію особистих ігр зустрічалися між собою п'ять разів - і все в минулому сезоні. Чотири рази виграли кременчужани і один раз - кияни. Саме «генерали» завдали нашій команді єдиної поразки в минулому сезоні в «регулярке» 5: 3.

 

З нового сезону у «Дженералз» новий тренерський штаб. У команду прийшли знамениті екс-гравці національної збірної Вадим Шахрайчук і Костянтин Симчук, які в першій команді України свого часу не мало пограли з нашими Олександром Савицьким (генеральний менеджер) і Дмитро Підгурський (головний тренер). Причому для головного тренера «Дженералз» Вадима Шахрайчука - це буде дебют на тренерському містку в офіційних матчах.

 

Перед грою Вадим Шахрайчук сказав: «Кременчук» - молода команда, але вони вже не перший рік грають одним складом. Тактику і все інше їм міняти не треба. У нас же команда створена з аркуша. Ми спробували за місяць зліпити боєздатний колектив. Єдиний мінус, що у нас не було товариських матчів».

 

Ще до початку чемпіонату «Дженералз» поніс відчутну втрату - покинув команду, так і не зігравши за неї жодного матчу, нападник Костянтин Касянчук, в 2013 році виграв разом з московським «Динамо» Кубок Гагаріна. Форвард збірної України перебрався до гродненський «Німан». Але список нових гравців столичної команди вражає і так. У міжсезоння «генерали» поповнилися такими сильними хокеїстами: воротарі - Вадим Селіверстов, Едуард Захарченко; захисники - Олександр Побєдоносцев (грати в матчі не буде через травму), Дмитро Толкунов, Денис Ісаєнко, Микита Васильєв, 21-річний росіянин з МХЛ Сергій Афанасьєв, 20-річний Олександр Порупа; нападники - Артем Гніденко, Ігор Шиманський, габаритним Іваном Савченко (190 см, 100 кг), Валентин Алексюк, Ігор Слюсар, Георгій Кіча, Микола Коляда і Єгор Безуглий.

 

У команді залишилися старожили і головні «забиваки» з минулого сезону Олексій Мадера (8 шайб), Олександр Караульщук (7), Євген Секіроко (3), Андрій Татаренко (1). Причому останній, єдиний із захисників «генералів» в минулому сезоні поражавший ворота “Кременчука”. Це була єдина його шайба в минулому сезоні.

 

Особливо варто зупинитися на воротаря «Дженералз» Едуард Захарченко, який у минулому сезоні захищав «рамку» кременчужан. Для голкіпера національної збірної України матч проти своїх колишніх одноклубників безумовно буде принциповим.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх