ХК “Кременчук” розгромив харківський “Витязь”

10.09.2015, 14:07 Переглядів: 2 598

ХК “Кременчук” розгромив харківський “Витязь”

Початок матчу сьогодні о 15:00

10 вересня о 15:00 в Дружківці на СК «Альтаїр» відбудеться матч відкриття Donbass Open Cup-2015 між командами «Витязь» (Харків) і ХК «Кременчук». Це буде перша гра кременчужской команди в сезоні-2015-2016.

 

ХК "Кременчук" переміг харківський "Витязь" з рахунком - 0:8. 

Завтра о 18:00 підопічні Дмитра Підгурського зіграють з донецьким "Донбасом".

 

Пряма трасляція на сайті xsport:

 

 

 

Історія протистояння на хокейних майданчиках ХК «Кременчук» проти «Витязя» почалося восени минулого року в харківському ТРЦ «Дафі» на арені «Айсхол». Чемпіонат України минулого року довго не міг стартувати і команди вирішили перевірити свої сили в контрольних поєдинках. Суперники обмінялися перемогами - в першому матчі сильнішими були харків'яни 3:1, у другому кременчужани взяли реванш 5:2, повідомляє офіційний сайт ХК “Кременчук”.

 

Далі шляхи команд перетнулися в регулярному чемпіонаті України в лютому, де підопічні Дмитра Підгурського на своєму майданчику обидва рази обіграли «Витязь» з однаковим рахунком 5:1. У повторних поєдинках в Харкові господарі змогли зачепитися за один бал в турнірну таблицю: кременчужани виграли в першому матчі 3:2от, а в повторній грі городяни «засушили» суперника 3:0.

 

До плей-офф чемпіонату команди підійшли на діаметрально-протилежних полюсах турнірної таблиці - ХК «Кременчук» на першому місці, а «Витязь» на четвертому - останньому. Як перша і четверта команди за підсумками «регулярки» суперники за регламентом змагання перетнулися вже на першій стадії плей-офф - в півфіналі. У Харкові господарям вдалося в напруженій боротьбі перемогти кременчужан в офіційних матчах 3:2Б. У відповідних іграх в Кременчуці підопічні Дмитра Підгурського не тільки взяли реванш в першому матчі 6: 3, але й побудови в другій зустрічі з рахунком 5:4 вийшли у фінал чемпіонату України.

 

Цікаво, що в останньому матчі між командами у всіх занедбаних шайбах поучаствовал нинішній головний тренер «Витязя» Віталій Литвиненко, набравши 2+2. Віталій Іванович, як його тепер треба називати, справжня легенда українського хокею, який встиг ще пограти за харківське «Динамо» в чемпіонаті СРСР. У свої 45 років він перейшов на тренерську роботу, і майбутній матч буде його дебютом на тренерському містку. Але, звичайно, треба згадати його рекордні 108 (44+64) очок за національну збірну України в 160 іграх.

 

Зірка команди. Після головного тренера суперника зі складу харків'ян варто виділити 39-річного нападника Романа Сальникова (на фото), який після відходу Литвиненко є зараз кращим бомбардиром національної команди України серед діючих гравців - 83 (43 + 40) очок в 159 матчах. Додамо, що Литвиненко і Сальников були партнерами по київському «Соколу» і збірної України наших - генерального менеджера Олександра Савицького та головного тренера Дмитра Підгурського.

 

Всього на Donbass Open Cup-2015 харківський «Витязь» відправився у складі 17-ти хокеїстів - два воротарі, п'ять захисників і десять нападників:

 

Воротарі: Владислав В'язів, Олександр Томашук;

 

Захисники: Ніджат Гасимов, Олександр Паламар, Микита Попов, Денис Савченко, Філіп Матвієнко;

 

Нападники: Сергій Алексанян-Петрович, Максим Богатирьов, Павло Большаков, Михайло Геворкян, Максим Мартишко, Руслан Максименко, Єгор Посєвін, Роман Сальников, Олександр Щербань і Микита Муртищев.

 

На турнір в Дружковку відправилися 22 хокеїста ХК “Кременчук”

 

Воротарі: Михайло Шевчук, Данило Єлісєєв і Сергій Безорчук;

 

Захисники: Володимир Варивода, Кирило Жовнір, Валентин Сірченко, Віталій Муль, Максим Качмар, Богдан Піддубний, Павло Акімов;

 

Нападники: Артур Лисак, Іван Підгурський, Дмитро Чернишенко, Антон Бойков, Владислав Луговий, Олексій Костюк, Тимур Гриценко, Юрій Петранговський, Олексій Янішевський, Ілля Коренчук (Білорусь). Севастьян Карпенко і Дмитро Комарницький (Латвія).

 

Головний тренер ХК «Кременчук» Дмитро Підгурський прояснив ситуацію з приводу складу на Donbass Open Cup:

 

- На Кубок Донбасу вирушимо 9 вересня. Підготовка до сезону йде своєю чергою - хлопці набирають ігрову форму. З хокеїстів не поїде тільки нападник Ігор Мікулко. Він трохи прихворів, і ми дали йому час відновитися. Та і його силу я знаю, нехай краще добре підготується до чемпіонату України.

 

Нагадаємо, у турнірі візьмуть участь 4 з 7 команд-учасниць чемпіонату України сезону-2015-2016: ХК «Кременчук», донецький ХК «Донбас», білоцерківський «Білий Барс», харківський «Витязь» та київський «Компаньйон».

Автор: Альона Душенко Джерело відео: xsport
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх