Сьогодні офіційно стартували перегони на місцеві вибори

5.09.2015, 12:55 Переглядів: 3 133

Сьогодні офіційно стартували перегони на місцеві вибори

Центральна виборча комісія дала старт виборчій кампанії 

5 вересня в Україні стартує виборча кампанія по місцевих виборах, які повинні пройти вже 25 жовтня.

 

Виборчий процес буде регулюватися новим законом "Про місцеві вибори". Місцеві вибори відбуватимуться за пропорційною системою з відкритими партійними списками. Суть виборчої системи полягає в тому, що для виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у містах рад створюється єдиний багатомандатний округ, який ділиться на одномандатні за кількістю депутатів, що входять у відповідну раду. У кожному одномандатному окрузі висувається по одному кандидату від місцевої партійної організації, і в бюлетені одним рядком вказується і цей депутат, і партія, що його висунула.

 

Вибори міського голови у Кременчуці відбудуться у два тури, якщо в першому турі за жодного з кандидатів не проголосує більше 50% виборців.

 

Також вперше будуть проводитися перші вибори до 74 об'єднаних територіальних громад. Згідно із законом у Кременчуцькому районі після виборів скоротяться голови.

 

На виборах не мають права голосу військовослужбовці строкової служби, громадяни України, які проживають за кордоном, а також визнані судом недієздатними та ті, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Вимушені переселенці з Донецької, Луганської областей зможуть взяти участь у виборах тільки в тому випадку, якщо змінять виборчу адресу.

 

Вибори не будуть проводитися на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей, а також у 91 населеному пункті Донецької та 31 – Луганської областей на підконтрольній території Україні, в яких неможливо забезпечити безпеку виборців і членів виборчих комісій. Також не будуть проводитися вибори депутатів Донецької і Луганської обласних рад.

 

Відповідно до рішення Центрвиборчкому, оголошення про початок виборчого процесу чергових місцевих виборів не стосується депутатів районних рад у Києві - тут вибори призначено на 27 березня 2016 року.

 

На вибори планується витратити 1,18 млрд грн. Офіційні результати виборів повинні бути встановлені не пізніше 30 жовтня.

 

Нагадаємо, з метою підготовки актуальних і достовірних списків виборців відділ ведення Державного реєстру виборців просить перевірити свої персональні дані в базі Реєстру виборців.

 

Це можна зробити за допомогою Інтернету, зайшовши на офіційний сайт Центральної виборчої комісії, в розділ "Державний реєстр виборців" і зареєструвавшись в закладці "Особистий кабінет виборця".

 

Особливо це стосується виборців:

 

- Які будуть голосувати вперше (досягли 18-річчя);

 

- Колишніх військовослужбовців строкової служби;

 

- Громадян, які повернулися з місць позбавлення волі;

 

- Громадян, які були зареєстровані за кордоном і повернулися в Україну.

 

Ідентифікаційні дані виборців, які зняті з попередньої адреси реєстрації, і не зареєстровані за іншою адресою, в списках виборців будуть відсутні.

 

І кожен виборець має право завчасно (не пізніше, ніж за п'ять днів до дня голосування (до 20-жовтня)) звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання з перевірки, або невідповідності своїх персональних даних у Реєстрі.

 

При собі необхідно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища - документ, що підтверджує ці зміни.

Теги: выборы-2015
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх