700 експонатів з’явилося за рік у закритого кременчуцького музею

18.05.2015, 15:57 Переглядів: 3 588

700 експонатів з’явилося за рік у закритого кременчуцького музею

"Хочеться, щоб реконструкція музею не перетворилася на музейний експонат", - побажав директор художньої школи, вітаючи колектив цієї установи з професійним святом

Незважаючи на те, що Кременчуцький краєзнавчий музей не працює з 2011р., там з’явилося 700 нових експонатів лише за останній рік. Про це 18 травня на урочистостях із нагоди Міжнародного дня музею сказала його директорка Алла Гайшинська. Всього у фондах міського музею близько 65 тисяч експонатів.

 

На свято прихильники музею зібралися в одній із його напіввідремонтованих залів, яку прикрасили вишивками та різьбою. Благодійники подарували установі 7 картин кременчуцького художника Володимира Дружка. Колективу дісталися квіти, вірші, грамоти та солодощі.

 

Як зазначила А.Гайшинська, працівники Кременчуцького краєзнавчого музею продовжують займатися науковою і пошуковою роботою навіть у тих умовах, що склалися на сьогодні, беруть участь у різних наукових конференціях.

 

Вітаючи працівників музею директор міської художньої школи Андрій Родін пожартував.

 

- Хочеться, щоб реконструкція музею не перетворилася на музейний експонат, - сказав він, натякаючи на те, що реконструкція будівлі надто затрималася.

 

- Коли розпочалася реконструкція, я казав, що розпочати не проблема, велика проблема закінчити, - зазначив начальник управління культури Володимир Кондрашов. - Необхідно робити ремонт тільки під експозиції, тому реконструкція призупинена. Вітаю працівників музею з професійним святом. Бажаю всім дожити до відкриття нової експозиції.

 

Зазначимо, що у 2008 році у Кременчуцькому краєзнавчому музеї розпочали реконструкцію. З того часу закрили деякі зали, повноцінних екскурсій уже не проводили. А з літа 2011 року музей повністю закрили для відвідувачів. Наступного року краєзнавчий музей святкує 50-річчя, але на жаль реконструкція до цього часу не завершиться.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх