Тендер абсурду: 7 будівельників за 194,5 млн грн зроблять кременчужанам МРТ

1.10.2019, 15:05 Переглядів: 12 173 Коментарів: 31

 

У тендері на реконструкцію рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького онкодиспансеру, який передбачає й встановлення апаратів МРТ, КТ та іншого медобладнання, перемогла будівельна фірма «Оконіка» із 7 працівниками

За обладнання медкабінету «під ключ» візьмуться фахівці віконних справ


17 вересня департамент житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації (далі замовник) провів тендер на кабінет магнітно-резонансної томографії і комп’ютерної томографії для Кременчуцького онкодиспансеру. Інформація розміщена в системі ProZorro. Предмет закупівлі (роботи) має назву «Реконструкція з добудовою будівлі рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру по вул. Лікаря Богаєвського, 60-Б в м.Кременчуці».


Очікувана вартість робіт складала 194,77 млн грн. За умовами тендерної документації (далі ТД), кабінет КТ-МРТ має бути зданий до 20 квітня 2020 року. Переможець тендеру має забезпечити гарантійний термін на кабінет – 10 років.


Відповідно до ТД, предмет закупівлі – це не лише будівельні роботи, але й оснащення кабінету необхідними апаратами КТ та МРТ. Тобто переможець торгів має купити цю медтехніку, встановити її разом з контролерами, датчиками та іншими високоточним медичним приладдям і здати кабінет «під ключ».


За логікою, для виконання такого роду робіт потрібні спеціально навчені люди – сервісні інженери, які мають кваліфікацію для роботи з КТ та МРТ. (Фірми, що займаються встановленням апаратів МРТ  та КТ мають у штаті сервісних інженерів).


Але у Кременчуці за обладнання медкабінету «під ключ» візьмуться фахівці віконних справ. Так, 24 вересня замовник визначив переможця тендеру та опублікував у системі ProZorro повідомлення про намір укласти з ним договір.


Довідка

ТОВ «Оконіка» зі статутним капіталом 20,76 тис грн зареєстроване у с. Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області. Має 12 видів діяльності, основний з яких, за даними ЄДР, «Виробництво будівельних виробів із пластмас». Інші види діяльості пов'язана з будівництвом, а також «Неспеціалізованаоптова торгівля», «Рекламні агентства». Директор ТОВ «Оконіка» - Андрій Щербак. Він же разом з Аллою Шипіловою є кінцевими бенефіціарними власниками фірми - обом належить по 50% капіталу. Обидва бенефіціари зареєстровані у м. Донецьк на вулиці Комуністичній. За даними аналітичної системи YouControl, станом на 1.08.18 компанія мала податковий борг у розмірі 354,4 тис грн. Проте станом на 23.09 підприємство як переможець тендеру надало довідку з податкової про відсутність податкового боргу.


ТОВ «Оконіка» стабільно співпрацює з бюджетними замовленнями, проте не мала дороговартісних підрядівна десятки й сотні мільйонів гривень. Виручка компанії за 2018 рік від держзакупівель склала 5,78 млн грн. 


7 працівників освоять 194,5 мільйона гривень

 


Придивимося уважніше до переможця торгів, цінова пропозиція якого складає 194,5 млн грн. У тендерній пропозиції ТОВ «Оконіка» вказано 7 працівників, які будуть задіяні на виконанні комплексу робіт з реконструкції та обладнання медкабінету: начальник виробництва, майстер зміни, майстер виробництва, слюсар-будівельник і три монтажники-складальники  металопластикових конструкцій.


У  той же час, технічні вимоги до тендерної документації (додаток 4) включають 1966 видів лише будівельних, опоряджувальних робіт та робіт з благоустрою. Наприклад, розробка ґрунту бульдозером; роботи з улаштування стін, покрівлі, підлоги; прокладання водопроводу, каналізації, мереж електропостачання, повітропроводів; монтаж опалення – список можна продовжувати. До переліку входить і монтаж обладнання – апаратів комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії, встановлення серверів, телемедіа, системи керування чергою; програмне забезпечення. Для виконання цього комплексу явно не достатньо трьох монтажників-складальників  металопластикових конструкцій вкупі з виконробом та майстрами.


Разом із тим, у тендерній пропозиції переможця (у довідці від 2.09.19 року) вказано, що залучати субпідрядні організації ТОВ «Оконіка» не планує.


Як досвід виконання аналогічного договору (на вимогу ТД) ТОВ «Оконіка» представила документи про виконання капітального ремонту Будинку дитячої та юнацької творчості у Кременчуці – зрозуміло, що в рамках цього договору ні про яку телеметрію чи МРТ не йшлося.


Що замовили – те й отримали

Як же так? Чому замовник визнав переможцем тендеру фірму, яка фактично не має ні досвіду виконання робіт на медичних об’єктах такого рівня, як кабінет МРТ-КТ; ні людських ресурсів?


Зауважимо, що ціна питання велика, і, відповідно до Закону «Про публічні закупівлі» була витримана вимога до європорогів – з публікацією оголошення англійською мовою та етапом прекваліфікації, коли замовник оцінює попередньо пропозиції учасників, вирішуючи, чи можна допустити їх до аукціону. Якщо на цьому етапі до аукціону доходить одна фірма – торги скасовують. У нашому випадку учасників було два, обидва допущені до аукціону. Конкурент «Оконіки» - ТОВ «Агроімпульс 2016» подав довідку про виконання аналогічного договору – капремонт приміщення та покрівлі Глобинського районного суду і довідку про наявність 16 працівників.  Серед них – лицювальники-плиточники, штукатури, маляри, покрівельник, електромеханік (перелік фахівців більший, ніж у переможця, але й тут відсутні спеціалісти, здатні встановити КТ-МРТ і телеметрію).


То чому ж обох учасників допустили до аукціону? Та тому, що тендерна документація не містила конкретних вимог до кількості та кваліфікації персоналу – лише загальні фрази, списані із Закону «Про публічні закупівлі»: про необхідність довідки про працівників «відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід». (А «відповідна кваліфікація» та «необхідний досвід» - поняття суб’єктивні, якщо їх не конкретизувати). У ProZorro (по інших закупівлях) немало прикладів ТД , де чітко вказаний перелік (фах) працівників. У нашому ж випадку загальні формулювання призводять до викривлення результату в бік абсолютної лояльності до учасників. Адже фактично на такий тендер могла прийти навіть фірма-прокладка з одним працівником – формально умови тендерної документації будуть виконані!


Те саме і з «аналогічним договором». Ось що прописав замовник у ТД:


«Аналогічним договором відповідно до умов цієї документації є договір, який підтверджує наявність в учасника досвіду щодо виконання робіт, які є предметом закупівлі, а саме: виконання робіт з капітального ремонту/реконструкції/реставрації/будівництва об’єкту».


Жодної вимоги до встановлення медичного обладнання. Отже, формально обидва учасники умови ТД виконали.


А ось – довідка про антикорупційну програму, надану у складі тендерної документації ТОВ «Оконіка». У тексті назва іншої фірми, але, попри це, замовник допустив учасника до аукціону і визнав переможцем.


 


Апарати МРТ та КТ – «кіт у мішку»


Самі апарати КТ і МРТ – загадка з багатьма невідомими. На відміну від будівельних робіт, технічні, якісні та кількісні характеристики яких прописані у ТД (додаток 4) доволі детально, у технічному завданні вимоги до апаратів не конкретизовані. Штуки і комплект – ось як виглядає ця частина технічного завдання.


 


Не конкретизовані у ТД вимоги й до іншого медичного обладнання (перелік із 272 найменувань). Проти кожного у переліку вказано: «відповідно до проектно-кошторисної документації». Цей документ замовник не зобов’язаний додавати у ProZorro. Відтак, публічна закупівля стає не такою вже й публічною: стає набагато важче проконтролювати відповідність товару та його ціну. Це – як кіт у мішку: ніхто не знає масті та породи, доки не відкриє мішок. Знадобиться писати додаткові запити на проектно-кошторисну документацію.

 

Питання до авторів абсурду

Про суперечливі до абсурду положення тендерної документації «ТелеграфЪ» запитав у її авторів. Телефоную замовнику - контактній особі, вказаній у ProZorro – секретарю тендерного комітету департаменту ЖКГ ОДА Ігорю Погорілому (він, до речі, юрист відомства). Представляюся – і починаю розмову.


Із ProZorro ми довідалися, що відбувся тендер, і планується укласти угоду з переможцем на 194 млн грн на реконструкцію блоку, де буде встановлено МРТ та КТ у Першій міськлікарні. Виникли питання до тендерної документації, тендеру і переможця. Не зрозуміло, яке саме обладнання буде поставлене. Ні в ТД, ні в специфікації немає марки, а відповідно ми не знаємо його вартість. Чому так?


- Марки ми не вказуємо, розглядаються технічні характеристики.


- Технічні характеристики теж не вказані.


- Ви дивилися обсяги робіт? Якщо уважно подивитися, то там вказані технічні характеристики всього обладнання, яке має бути встановлено. Треба більш ретельно подивитися. Але я не технічний фахівець, я юрист. Якщо вам потрібно більш ретельно подивитися – напишіть офіційного листа, я відповім.


- Ще одне питання. Переможець тендеру надав довідку про наявність 7 працівників, які будуть залучені до виконання робіт. Серед умов тендеру є наявність необхідних ресурсів для виконання підряду. Ви вважаєте ви, що 7 працівників, серед яких немає ні електромеханіка, ні фахівця, який працює з КТ, МРТ, достатньо для того, щоб виконати весь обсяг робіт?


- Якби у тендерній документації було передбачена певна кількість працівників, а також їх професія – вони були б вказані, якби це було основоположним фактором.


- Тобто навіть якби був вказаний один працівник, все одно був би переможець тендеру?


- Ні, але дивіться. Ми визначаємо відповідність кваліфікаційним критеріям тендерної документації.


- Чому не були передбачені лоти, зокрема, на обладнання? Адже у цьому випадку можна було б подивитися і технічні характеристики, і відповідно, ціну на товар.


- Це не передбачено Законом при закупівлі робіт. Питання не по темі, мені здається.


- Ще питання. Переможець тендеру надав документи про виконання аналогічних (як він вважає) робіт – ремонту Будинку дитячої та юнацької творчості. Однак там не монтувалося медобладнання. Хіба це можна вважати аналогічним договором?


- У тендерній документації вказано, що вважати аналогічним договором.


От такий коментар ми отримали. Ще раз уважно подивилися ТД – технічних характеристик медобладнання немає. Зазирнули і в Закон «Про публічні закупівлі» та пересвідчилися, що наше запитання про лоти таки «по темі»: при закупівлі робіт замовник також може визначати лоти.


«...частина предмета закупівлі (лот) - визначена замовником частина товарів, робіт чи послуг, на яку в межах єдиної процедури закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції або пропозиції на переговорах у разі застосування переговорної процедури закупівлі.» (п. 37, ст. 1 Закону «Про публічні закупівлі»).


Звісно, визначення лотів – право, а не обов’язок замовника. Але в даному випадку це сприяло б  ефективності, прозорості та економічній доцільності закупівлі. Та замовник - департамент ЖКГ Полтавської ОДА вирішив інакше, складаючи ТД. От і маємо в підсумку будівельну фірму, яка встановить КТ-МРТ.


Ризики для онкохворих

Кабінет КТ-МРТ необхідний пацієнтам Кременчуцького онкодиспансеру. Виявлення пухлин на ранніх стадіях за допомогою таких досліджень – основа успішного лікування. Післяопераційним пацієнтам призначають КТ (або МРТ-контроль). Один з пацієнтів після операції на легені розповів: КТ-контроль доводиться проходити раз на три місяці (до року). Вартість КТ-дослідження з контрастом у приватному медцентрі Кременчука – 3 тисячі гривень. У Полтаві при обласному онкодиспансері приблизно втричі дешевше (якщо порахувати дорогу та благодійний внесок). Та не всі онкохворі за станом здоров’я можуть кататися туди-сюди. Та й апаратура у Полтаві не нова.


Новий кабінет дозволив би проходити дослідження на місці, у комунальному закладі – це зручніше і дешевше. Але наразі ми маємо справу із закупівлею, яка може зіграти злий жарт з онкохворими.  Бо фактично переміг учасник, який не має ні персоналу, ні досвіду для виконання аналогічних робіт (хоча й виконав кваліфікаційні вимоги).


А отже, існують ризики:

  • кабінет онкодиспансеру може стати довгобудом;
  • апаратуру поставлять невчасно або не тих параметрів, що потрібно; або втридорога.

Є ще й третій ризик: проєкт договору передбачає можливість «залучати за письмовою згодою Замовника до виконання Договору підряду третіх осіб». А значить, є можливість на етапі виконання договору залучити до придбання обладнання «своїх людей», не дбаючи про принципи публічних закупівель – добросовісну конкуренцію, економію та ефективність. Інакше кажучи, тихцем «розпиляти» гроші. Можливо, саме для цього в один лот «втулили» і будівельні роботи, і обладнання закладу апаратурою.


Ось так чиновники розпорядилися грошима, призначеними для онкохворих.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 31

0
1 жовтня 2019 15:24

Следуя логике, то победителем должна быть фирма строительная фирма с медицинским уклоном. 
Установить и настроить медицинское оборудование может компетентная фирма, которая будет работать на условия подряда. 


18 11
417
1 жовтня 2019 15:47

В стране где президент комик - єто нормально.

 


35 26
169
1 жовтня 2019 15:54

Цитата: Pak

Следуя логике, то победителем должна быть фирма строительная фирма с медицинским уклоном. 
Установить и настроить медицинское оборудование может компетентная фирма, которая будет работать на условия подряда. 

 

вот и вопрос: почему не поделить закупку на 2 лота? Потом что строительных фирм с мед уклоном не бывает


33 2
28
1 жовтня 2019 16:09

Цитата: Pak

Следуя логике, то победителем должна быть фирма строительная фирма с медицинским уклоном. 
Установить и настроить медицинское оборудование может компетентная фирма, которая будет работать на условия подряда. 

Логика у всех разная как и интерес поэтому нужно прилагать все усилия по минимизации злоупотреблений со стороны заказщика,методом как можно большего раскрития информации и конкретной специфиаций на предмет закупки,а не прикриваться фикциями нпр,что в данном случае журналисты и делают,за что им спасибо!!!


15 0
0
1 жовтня 2019 16:37

Сейчас появится Уйланов, будет защищать своих коррупционных Хозяев. Отрабатывать миску с костями.


38 4
4 363
1
1 жовтня 2019 18:19

Цитата: Татьяна Донченко
строительных фирм с мед уклоном не бывает
За логікою, для виконання такого роду робіт потрібні спеціально навчені люди
за логикой эта фирма может нанять спецов ( другую фирму например с мед уклоном)и выступить генподрядчиком в работах, в чем тут проблема ? Раздуть сенсацию из ничего. Так множество работ проводится. Строительная фирма выступает генподрядчиком допустим в строительстве какого нибудь нибулона, а электрическое и киповское оборудование монтируют и производят наладку фирмы, которые являются субподрядчиками. Вы что только родились? не может одна компания быть и маляром и программистом . мотрю комментаторы спецы в мисках с костями....


9 24
169
1 жовтня 2019 18:43

Цитата: zzzzzz

 Вы что только родились? не может одна компания быть и маляром и программистом . мотрю комментаторы спецы в мисках с костями....

 

Так питанння ж не до фірми, хоча вона нібито не планує залучати підрядників, а до замовника: чому довіряти вибір субпідрядника з медичного обладнання будівельникам? Чому не визначити окремі лоти для прозорої та ефективної закупівлі? Щоб ми з вами бачили, хто конкретно поставить обладнання і з кого питати, якщо воно не таке, як треба 


28 0
4 363
1
1 жовтня 2019 19:36

Цитата: Татьяна Донченко
хоча вона нібито не планує залучати підрядників
она никому не обязана отчитываться кого будет привлекать. Есть торги-договор-работа, ответственность за работу. 
Цитата: Татьяна Донченко
Чому не визначити окремі лоти для прозорої та ефективної закупівлі?
может потому, что лот должен иметь вид законченной услуги, а не куски работ, которые вы потом до кучи не соберете. Один лот пройдет, другой не пройдет, сколько вы торги собираетесь играть? По факту всегда строительные компании были главными подрядчиками, а уже потом они набирали остальных, потому как нельзя не построив дом подключить его к электричеству и отоплению!!!
Цитата: Татьяна Донченко
Щоб ми з вами бачили, хто конкретно поставить обладнання і з кого питати, якщо воно не таке, як треба 
так запросите информацию у генподрядчика-строителей, тоже проблема?



3 18
169
1 жовтня 2019 19:53

1. Якщо підряд на суму понад 20% від робіт, підрядник має вказати субпідрядника. Та й замовнику підрядник  звітує в будь-якому випадку. Але не в Прозорро. Питання в тому, що при такій ТД купівля та монтаж медобладнання переходять у непублічну сферу. Більше ризиків зловживань.

 

[quote=Татьяна Донченко]Чому не визначити окремі лоти для прозорої та ефективної закупівлі?[/quote]может потому, что лот должен иметь вид законченной услуги, а не куски работ, которые вы потом до кучи не соберете. Один лот пройдет, другой не пройдет, сколько вы торги собираетесь играть? По факту всегда строительные компании были главными подрядчиками, а уже потом они набирали остальных, потому как нельзя не построив дом подключить его к электричеству и отоплению!!![quote=Татьяна Донченко]

 

2. Мова йде якраз не про електрику та обладнання, а про медичне обладнання. Ви не бачите різницічи прикидаєтесь? Які "куски робіт" будівництво і монтаж медобладнання - різні речі. 

 

3.  Щодо "запросите информацию у генподрядчика-строителей" -  Запитати можу, не факт, що буде відповідь. На запити зобов'язаний  відповідати замовник - з нього й спитаємо. Повторюсь: якби медоблоаднанння купували окремим лотом, договір на нього був би в системі Прозорро.

 


18 0
4 363
1
1 жовтня 2019 20:18

Цитата: Татьяна Донченко
не про електрику та обладнання, а про медичне обладнання
в чем вопрос то? что медицинское, что киповское или электрическое оборудование, равно как например резервное питание это специфические вещи по свое сути, и понятно, что они далеки от строительства и бетона, но это не значит ,что строители не могут выполнить эти работы с помощью специализированных фирм-так понятней?
Цитата: Татьяна Донченко
Ви не бачите різницічи прикидаєтесь? Які "куски робіт" будівництво і монтаж медобладнання - різні речі. 
так а я о чём, это разные вещи, но когда фирма выигрывает тендер и заключает договор, она по этому договору отвечает и за сроки выполнения, как вы отдельными лотами все это будете в кучу собирать то? кто вам гарантирует полное выполнение работ и в срок и это что заказчику придется на каждый лот отдельный договор на десяток контор заключать?по поводу закупки самого оборудования, разные есть варианты. Опять же кто то же это всё бдет принимать- подписывать акты выполненных работ-вот с них спрашивать-то есть с заказчика и по поводу оборудования-такое оно или нет.


0 12
0
1 жовтня 2019 20:54

Самі ж писали що "народний" обранець-вибивун менше за племінника заробля, так ось реальна надбавка з тендеру вимальовується для шефа і ко.


20 0
157
1 жовтня 2019 21:02

Цитата: zzzzzz

 в чем вопрос то? что медицинское, что киповское или электрическое оборудование, равно как например резервное питание это специфические вещи по свое сути, и понятно, что они далеки от строительства и бетона, но это не значит ,что строители не могут выполнить эти работы с помощью специализированных фирм-так понятней?

 

так а я о чём, это разные вещи, но когда фирма выигрывает тендер и заключает договор, она по этому договору отвечает и за сроки выполнения, как вы отдельными лотами все это будете в кучу собирать то? кто вам гарантирует полное выполнение работ и в срок и это что заказчику придется на каждый лот отдельный договор на десяток контор заключать?

 

Так а если компания не имеет вообще никакого опыта кроме как ремонт, как она может отвечать за капитальное строительство и установку оборудывания?? Что может гарантировать компания у которой заказ в 9000 раз (это фактическая цифра а не выражение) больше статутного капитала? Таким образом чем они отличаються от фирмы прокладки из 1 человека? И когда они будут искать и договариваться с субподрядчиками если на дворе октябрь  а сдать нужно в апреле? Речь то идет не о ремонте в помещении, фундамент и стены в декабре делать уже поздно


17 0
4 363
1
1 жовтня 2019 21:21

Цитата: DarkFolko
статутного капитала?
у укртатнафты уставной капитал чуть более 700 млн грн, это много или мало для компании, которая ворочает миллиардными заказами?
Цитата: DarkFolko
И когда они будут искать и договариваться с субподрядчиками если на дворе октябрь
а когда другие это будут делать?


2 12
0
2 жовтня 2019 08:06

Человеки!!! Это система!!!! Ломать ее никто не захочет! Она же Выгодна всем звеньям! А ProzoRo это ZorrO! Зимой в бетон добавляют пластификаторы или еще какую то ****, другой вопрос, фундамент выстояться должен, чтобы позжее на стены бумагу не клеить и трещины не мерять от усадки,да образцы того же бетона сдавать на экспертизу, вот этого то точно в техдокументации и техтребованиях не написано, после сдачи обЪекта в эксплуатацию соответствующим органам проверить не появилось ли у "подрядчика", "субподрядчика", "генподрядчика", называйте как хотите, дачки, гаражика и т.д.


8 0
0
2 жовтня 2019 09:17

Рентген оборудование могут поставлять на наш рынок  только те фирмы, которые в обязательном  порядке имеют лицензию  (Державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки).   В ней указывается, какие марки РА они имеют право поставлять. (Если этот производитель или марка аппарата не указана то зась).  А также имеют ли право монтировать РА. (Наличие сервисной службы) . Гарантийное и пост гарантийное обслуживание. Обучение персонала мед. учреждения правилам безопасной работы итд .

Поэтому путь один. Согласно заданным параметрам РА выбираем производителя и марку РА. Ищем, кто торгует ими на нашем рынке. Проверяем наличие разрешений фирмы. Заключаем договор на поставку и монтаж.  Это определенный период времени.  Зависит от того как быстро вы найдете фирму с нужным РА. Есть ли он в наличии на территории Украины. Если нет- то время на производство, доставку морем в Европу - Украину , растаможку , сертификацию в Украине итд.

Следовательно, только генподрядчик и подрядчики.  Но им кто-то должен указать параметры РА. Явно не Ген. Подр. – оконщики.

Все они делают правильно -«Пилите Шура, пилите.»


9 1
94
2 жовтня 2019 12:03

Посмотите, чем эта возня в результате закончится - как Крюковский мост ремонтировали с 10 летней гарантией.  Сделают с "гипсокартона" домик, поставят б/у медоборудование, отстегнут всем кто в доле, фирмочка распадется и делов то! Все по закону!  Добавлю... по роду деятельности участвовал как то 3 или 4 года назад в тендере на нашем местном благоустрое. Там чуть что буковка не совпадает - дисквалификация... А тут сплошь и рядом абсурд и выиграла! Нет, в этой стране надо смертную казнь вводить, как в Китае, хотя там тоже умники с 13-тоннами золота в загашнике находятся, но сколько веревочке не виться - кончик найдется - расстреляют! Вот там и развитие и процветание, хоть и коммунисты при власти.


6 0
0
2 жовтня 2019 14:05

Я вам скажу так, что в здании где будет рассположены данные аппараты: КТ и МРТ уже стоят окна (как три месяца там стоят)....


3 1
169
2 жовтня 2019 15:38

Цитата: ma7utka

Я вам скажу так, что в здании где будет рассположены данные аппараты: КТ и МРТ уже стоят окна (как три месяца там стоят)....

 

Спасибо за инфу, проверим)))


2 0
4 363
1
2 жовтня 2019 20:13

Во вторник, 1 октября, осуществилась первая поставка электроэнергии из Российской Федерации в режиме импорта. Поставку провели ровным графиком мощностью 100 МВт, что обозначено на сайте "Укрэнерго", передает Диалог.UA со ссылкой на Obozrevatel. В источнике упоминается компания, которая осуществила импорт - "Юнайтед Энерджи", которую связывают с одиозным олигархом Игорем Коломойским. "Юнайтед Энерджи" была крупнейшим поставщиком газа "Укрнафты" на "Днепроазот", которые входят в группу олигарха, а также газ другого добытчика Коломойского "Укрнефтебурение" на государственных тендерах.

-вот где театр разворачивается...


2 1
28
2 жовтня 2019 21:12

Цитата: pro

Посмотите, чем эта возня в результате закончится - как Крюковский мост ремонтировали с 10 летней гарантией.  Сделают с "гипсокартона" домик, поставят б/у медоборудование, отстегнут всем кто в доле, фирмочка распадется и делов то! Все по закону!  Добавлю... по роду деятельности участвовал как то 3 или 4 года назад в тендере на нашем местном благоустрое. Там чуть что буковка не совпадает - дисквалификация... А тут сплошь и рядом абсурд и выиграла! Нет, в этой стране надо смертную казнь вводить, как в Китае, хотя там тоже умники с 13-тоннами золота в загашнике находятся, но сколько веревочке не виться - кончик найдется - расстреляют! Вот там и развитие и процветание, хоть и коммунисты при власти.

Ну с растрелом не лучший вариант,но в целом золотые слова!!!


1 1
28
2 жовтня 2019 23:39

Цитата: zzzzzz

Цитата: DarkFolko
статутного капитала?
у укртатнафты уставной капитал чуть более 700 млн грн, это много или мало для компании, которая ворочает миллиардными заказами?
Цитата: DarkFolko
И когда они будут искать и договариваться с субподрядчиками если на дворе октябрь
а когда другие это будут делать?

Якщо після закінчення другого та кожного наступного фінансового року вартість чистих активів господарського товариства виявиться меншою, ніж розмір статутного капіталу, товариство зобов'язане оголосити про зменшення свого статутного капіталу та зареєструвати відповідні зміни до статуту в установленому законом порядку. Якщо вартість чистих активів стає меншою, ніж мінімальний розмір статутного капіталу, встановлений законодавством, таке товариство підлягає ліквідації.Тому тут и говорять про можливість ліквідації такої компанії одразу після "виконання замовлення"!!!


0 0
4 363
1
3 жовтня 2019 07:24

Цитата: fro
про можливість ліквідації такої компанії одразу після "виконання замовлення"!!!
замовлення "буде виконано", только после подписания актов віполненніх работ, в чем проблема всё проверить до подписания бумаг и не подписывать в случае косяков?в случае подписания с косяками ответственность уже заказчика-всё просто.


1 1
28
3 жовтня 2019 11:08

Цитата: zzzzzz

Цитата: fro
про можливість ліквідації такої компанії одразу після "виконання замовлення"!!!
замовлення "буде виконано", только после подписания актов віполненніх работ, в чем проблема всё проверить до подписания бумаг и не подписывать в случае косяков?в случае подписания с косяками ответственность уже заказчика-всё просто.

Хто на вашу думку буде нести відповідальність в особі ТОВ, в разі якщо компанію ліквідують,до завершеня обекта,або до здачі його в експлуатацію?Якщо засновники зареестровані в ДНРИ?


3 0
0
3 жовтня 2019 12:44

это тендер айсберг. наверху находится постройка пристройки для кабинета томографии, и тендерная документация именно на постройку. а внизу находится глыба под названием покупка и установка КТ и МРТ. причем цены на аппараты КТ и МРТ за границей порядка 150-300 тыс.долларов. Даже если купить 2 аппарата по 300 тыс. долларов. - это 15 млн. грн. С учетом растаможки и доставки - давайте умножим на 2. постройка пристройки выйдет 2-3 млн грн. Внутренняя отделка с учетом того, что нужно изолировать кабинет, как требуется ну еще порядка 5 млн. Итого я насчитал 38-40 млн. грн. А тендер на 194 млн. попрошу заметить городских денег, где недобор бюджета на этот год порядка 20%. 
поэтому мне хочется спросить, того кто одобрял это тендер - вы *** там головой? есть кто-то ответственный за бюджет города, где написано: "Выделить 150 млн грн на попил, а за 44 млн сделать кабинет томографии".


4 0
0
4 жовтня 2019 01:46

Цитата: shoni1970

В стране где президент комик - єто нормально.

 

А что, Президент уже и за организаторов конкурса в ответе? Или все-же прокуратура?


3 3
4 363
1
4 жовтня 2019 08:59

Цитата: aleks
Итого я насчитал 38-40 млн. грн.
ну то что вы насчитали, никто не сомневается. А если взять ДБН и остальные нормы-выйдет может по другому? Да и про стоимость аппаратов, вы много знаете. какой тип нужен? как это все покупается, оформляется? так от балды можно и в 10 млн вложиться ....



Цитата: fro
Хто на вашу думку буде нести відповідальність
так заказчик и будет


1 4
0
4 жовтня 2019 10:40

Цитата: Татьяна Донченко

Цитата: ma7utka

Я вам скажу так, что в здании где будет рассположены данные аппараты: КТ и МРТ уже стоят окна (как три месяца там стоят)....

 

Спасибо за инфу, проверим)))

 

ma7utka, а Ви взагалі бували на території лікарні і хоч маєте уяву про яку будівлю йде мова? Ваша розповідь про вікна це просто абсурд. Смішно!

Мова йде про будівлю, котра знаходиться одразу після в'їзду на територію першої лікарні. ДО корпусів першої лікарні.

От коли подивитесь куди треба, тоді таких абсурдних коментарів не буде більше звучати 


1 0
0
4 жовтня 2019 11:58

Цитата: Kdasou

Цитата: Татьяна Донченко

Цитата: ma7utka

Я вам скажу так, что в здании где будет рассположены данные аппараты: КТ и МРТ уже стоят окна (как три месяца там стоят)....

 

Спасибо за инфу, проверим)))

 

 

Мова йде про будівлю, котра знаходиться одразу після в'їзду на територію першої лікарні. ДО корпусів першої лікарні.

От коли подивитесь куди треба, тоді таких абсурдних коментарів не буде більше звучати 

вот какой поворот. Отлично. Только чтобы там начать что то сделать, нужно то здание полностью приводить в порядок. Потому что оно такое ... такое.... там только муссор можно хранить... 

Посмотрим, что с него выйдет... 

Так как предположения были на другое помещение - что поменялось.. 


0 0
0
4 жовтня 2019 12:13

Цитата: ma7utka

вот какой поворот. Отлично. Только чтобы там начать что то сделать, нужно то здание полностью приводить в порядок. Потому что оно такое ... такое.... там только муссор можно хранить... 

Посмотрим, что с него выйдет... 

Так как предположения были на другое помещение - что поменялось.. 

 

Так, його потрібно повністю приводити до тями, тому що там зараз дійсно тільки мотлох можливо складати.

Ну можливо його будут зносити, залишать лише фунтамент, я не дуже розумію які там плани. Або повністю його реанімуватимуть ... 

Подивимось що з того вийде ...


0 0
294
4 жовтня 2019 14:20

Цитата: aleks
тендер на 194 млн. попрошу заметить городских денег

Ви не уважно читаєте.

Тендер проводить обласне управління і кошти обласні, не міські, і місто до цього тендеру не має ніякого відношення.

Цитата: Дядя Вадя
Уйланов, будет защищать своих коррупционных Хозяев.

У мене немає господарів і захищаю я в судах, а не на сайті Телеграфу.

В своїх коментарях висловлюю свій особистий погляд на ті чи інші речі за рахунок свого особистого часу

 


5 4
64
16 жовтня 2019 12:53

Цитата: aleks
КТ и МРТ за границей порядка 150-300 тыс.долларов

Купите 64 срезовый новый КТ (тошибу, НЕ, на крайняк Сименс) за 300 тис "за границей" и продайте его мне - готов предложить до 800 тис и 200 у Вас "в наваре". На ровном месте. Инвестора под такую рентабельность найти без проблем.

Для понимания порядка цифр - УЗИ апарат експерт класса (типа Тошибы Аплио 500) может стоять в зависимости от комплектации около 100-120 тис евро.

КТ с достойными тех.характеристиками в среднем от 1,3-1,5 млн "ненаших" денег


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх