Подарунок під ялинку кременчужанам від мерії: підвищили тарифи на тепло з 1 січня (доповнено)

10.12.2018, 10:01 Переглядів: 12 142

 

Питання про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду комунальному підприємству «Теплоенерго» внесли до порядку денного виконкому

Мерія підготувала новорічний подарунок кременчужанам у вигляді чергового підвищення тарифів на опалення на 15,4% та на гарячу воду на 14% комунальному підприємству «Теплоенерго». Питання внесли до порядку денного виконкому, який призначено на 15.00 сьогодні, 10 грудня. Мерія підвищує тариф на виробництво теплової енергії від ТЕЦ КВБЗ, і одночасно підвищує тариф «Теплоенерго».


 

Виконком називає процес у своєму рішенні коригуванням у зв'язку з підвищенням ціни на газ. Однак ціна на газ для підприємства теплоенергетики зростає на 5,5%, а тариф підвищується на значно більші відсотки.





Проект нових тарифів був оприлюднений 7 листопада. Тариф на одну гігакалорію КП «Теплоенерго» сягне 1949,29 грн. А за квадратний метр без лічилника доведеться сплачувати 51,72 грн (проти нинішніх 44.83 грн). 


Востаннє нові тарифи виконком затверджував 29 жовтня, і вони набули чинності з 17 листопада. 


Навіть до останнього підвищення теплові тарифи у Кременчуці були серед найвищих в Україні і вищі, ніж в Києві. 






Доповнено

Виконком більшістю затвердив тарифи для ТЕЦ КВБЗ, член виконкому Анатолій Шабала - директор КВБЗ - утривався через конфлікт інтересів. Тарифи КП "Теплоенерго", які залежать від покупного тепла від ТЕЦ КВБЗ, затвердили одноголосно. Як оголосив мер Кременчука Віталій Малецький, тарифи "Теплоенерго" набудуть чинності з 1 січня 2019 року, а тарифи для ТЕПЦ вагонзаводу - з моменту публікації рішення виконкому. До цього втрати КП "Теплоенерго" і ТЕЦ КВБЗ у зв'язку з підвищенням ціни на газ компенсуватимуть з бюджету. 


Зросли також тарифи для релігійних організацій. Натомість тарифи для бюджетних організацій та інших споживачів, навпаки, зменшилися. Як пояснили на виконкомі, ціна на газ для всіх категорій споживачів зрівнялася. хоча раніше була диференціація. 


Одне з інтернет-видань, яке регулярно публікує хвалебні оди меру Віталію Малецькому, вийшло із заголовком "Кабмін змусив підвищити ціни на тепло для кременчужан", таким чином фактично переклавши відповідальність за підвищення тарифів з міськго голови та його команди на прем'єра Володимира Гройсмана. І на підвищення ціни на газ. Проте ця подача є маніпулятивною, оскільки наразі це вже трєтє підвищення тарифів у 2018 році і четверте - з того моменту, як їх перестала затверджувати НКРЕКП (Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг). І до цього ціна на газ залишалася стабільною - тож мера ніхто ні до чого не змушував. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх