«Бій із Гловацькі закінчував із поламаною рукою», - Радченко про бій із екс-чемпіоном світу

22.02.2018, 11:02 Переглядів: 6 145

  

Кременчуцький боксер розповів про пропозицію, від якої не відмовляються, бій без підготовки та травму, яка вибила спортсмена щонайменше на місяць 

Кременчуцький боксер-професіонал Сергій Радченко після бою з екс-чемпіоном світу за версією WBO Кшиштофом Гловацькі розповів про поєдинок. До «Кременчуцького Телеграфа» Сергій завітав не сам, а зі своїм другом та відомим продюсером Євгенієм Матвієнком. Кременчуцький боксер розповів про пропозицію, від якої не відмовляються, як погодився на бій без підготовки та травму, яка вибила спортсмена щонайменше на місяць. 



30 річний боксер-професіонал Сергій Радченко почав займатися боксом у 10 років у Анатолія Степка у клубі «Ринг», який знаходився в підвальному приміщенні. Потім продовжив займався у кременчуцькій школі олімпійського резерву до 2010 року під керівництвом Олександра Мальцева та допомагав Олександр Гайдай, після перейшов до СК «Легіон» до Михайла Мельника. Радченко - срібний призер чемпіонату Європи серед студентів, бронзовий призер Кубку Європи серед студентів, дворазовий чемпіон Кубку України, майстер спорту України. За три роки у професійному боксі Сергій провів шість переможних боїв. 


На початку лютого Сергій Радченко у Польщі провів спаринги з Кшиштофом Гловацькі. Повертаючись додому, Сергій навіть не підозрював, який подарунок долі чекає на нього. 


 


Суперник Кшиштофа не зміг потрапити до Польщі через проблеми із закордонним паспортом, тому терміново шукали гідного суперника, який би зміг вийти на ринг проти екс-чемпіона світу в основному бою вечора. За іронією долі ним став кременчужанин Сергій Радченко, який, виходить, готував Кшиштофа до поєдинку з собою. 


З лазні - одразу на літак 

- Я щойно почав набирати форму після тривалої перерви. Майже всю осінь тренувався в легкому режимі й лише перед новим роком почав набирати оборотів, виходити на якийсь звичний рівень і проводити спаринги. Лише тиждень провів у Польщі і, повернувшись додому, планував відновитися після незначних травм. 


У четвер, коли збирався йти паритися у лазню спортивного клубу «Легіон», мені зателефонували з пропозицією, від якої я не зміг відмовитися. Так вийшло, що суперник поляка «зірвався» і під загрозою був вечір боксу, адже головним поєдинком вечора був бій Кшиштофа Гловацькі. Вони терміново шукали нову кандидатуру. Переглянувши багато бійців, вони зупинили свій вибір на мені. За кілька годин зібрав усі медичні довідки, без яких не дала б дозвіл Федерація боксу України. Професійна ліга погоджувала документи на ходу, доки я прямував до аеропорту. Ми з Женею полетіли до Польщі, - розповів Сергій.  


 


Бій пройшов у польському місті Нисі в рамках вечора боксу. Кшиштоф Гловацькі посідає четверте місце у світовому рейтингу після Олександра Усика, Майріса Брієдіса та Мурата Гассієва, а за версією WBО займає першу сходинку після Олександра Усика. Один із кращих боксерів світу у ваговій категорії крузервейт мав боксувати з Манроєм Садики (14-1-1, 6 КО), але боксер із Конго не зміг потрапити до Польщі через проблеми з візою, тому кандидатуру Радченка затвердили буквально за два дні до бою.



Попри стислі терміни підготовки, Сергій Радченко у п’ятому раунді тричі відправив Гловацькі в нокдаун, але польський рефері відрахував лише один нокдаун. Проте польський боксер досить швидко відновився і закінчив бій, відповідаючи ударом на удар. Сергій, отримавши травму у п’ятому раунді, відбоксував усі вісім раундів, але за рішенням суддівських записок - тричі 77-74 на користь поляка.


«Наш шлях - лише нокаут»

- Чого не вистачило для перемоги? Це важке запитання, адже можна довго розмірковувати. Можливо, підготовки та допрацювати у п’ятому раунді, зробити правильні удари та завершити цей бій достроково. В деякій мірі свою роль зіграли судді, особливо рефері, який не відраховував нокдауни і давав час відпочити та відновитися за якихось 10-12 секунд, поки робив якісь зауваження, а вони в бою відіграють важливу роль, - розповів Сергій.


За словами товариша Жені, через обмаль часу у них не було можливості налаштуватися морально і фізично на бій.


- Але ми їхали за перемогою, їхали за нокаутом. Ми розуміли, якщо ми виступаємо не в себе вдома, а на території суперника, то перемогу за очками, як правило, віддають господарю арени. Ми розуміли, що наш шлях - лише нокаут. Нам практично вдалося це реалізувати. Сергій виходив на ринг як професіонал - спокійно і впевнено. Варто зауважити, що польська публіка після п’ятого раунду підтримувала нашого кременчуцького бійця, - додав Євгеній.


 


Сергій згадує, як перед боєм до нього підійшли промоутери Гловацькі з надією, щоб бій вийшов видовищним. Після бою кардинально змінилася думка вболівальників щодо Сергія, вони підходили до нього і дякували за хороший поєдинок.


- Думаю, Кшиштоф був трохи в шоці від поєдинку. Ні він, ні його тренер не очікували, що так обернеться. Вони мене знають і розуміли, що бій буде не з простих, але не думали, що настільки. Бій був на межі моєї перемоги, - сказав Сергій. – Із Кшиштофом ми товаришуємо, проводимо спаринги й переписуємося у facebook. Подякували один одному за хороший бій та побажали удачі.


«Закінчував бій зі зламаною рукою»

У найяскравішому п’ятому раунді, який поляки назвали «runda roku» (раунд року), в адреналіні при ударі лівим боковим я відчув біль у руці. Спочатку він був незначним, але під кінець поєдинку, вже у раунді 7-8, біль набирав обертів, відчувався дискомфорт. На підсвідомості вже не міг працювати лівою рукою. У шостому раунді навіть взяв паузу через біль у руці. Після бою, коли зняли рукавицю й адреналін упав, я зрозумів, що не можу зігнути пальці. Прилетівши додому, зробив рентген, виявилося, що у мене перелом безіменної кістки зі зміщенням. Тепер на місяць у гіпсі.


Секрети відновлення після виснажливих боїв

Домашня атмосфера передусім, сім’я, рідні та близькі. Це один із основних пунктів. Звичайно, хочеться подякувати керівництву і персоналу клініки «Арніка», який завжди допомагає відновитися після спарингів та боїв. У планах на майбутнє - відновитися та проаналізувати бій зі своїм тренером. З Михайлом Івановичем ми розробимо план, які фізичні навантаження задіяти, щоб підтримати форму, поки є травма. А потім, звичайно, розпочнемо повноцінне тренування та підготовку до наступних боїв. Сподіваюся, найближчим часом ми зможемо подарувати вболівальникам видовищний бокс.


У ТОП 100 кращих боксерів світу

- Цей бій приніс Сергію, крім впевненості, розуміння, що він, як професіонал, може виступати на таких аренах (глядачів було близько 4 тисяч). Коли ми їхали на цей поєдинок, Сергій був 250-им у світовому рейтингу боксерів. Незважаючи на те, що перемогу віддали поляку, Сергій став 77-им, тобто увійшов до сотні кращих боксерів світу з крузервейту. Після бою не встигли «охолонути» рукавиці, як до нас надійшло три пропозиції на проведення боїв. Позаяк ми не знали про стан Сергія, нам довелося поки що залишити пропозиції в стані обговорення, - зазначив Євгеній.


Крім чотирьох тисяч глядачів на арені пряму трансляцію бою дивилися мільйони поціновувачів боксу в Європі та світі. Глядачі знають, що Сергій Радченко проводить ефектні бої (здобув шість перемог, одна з яких нокаутом).


Женя Матвієнко зауважив, що для виходу на ринг на футболці Сергія можна розміщувати логотипи різних компаній, це стане хорошою заявкою вийти на європейський ринок.


- У Кременчуці зосереджено багато успішних підприємств, які працюють не лише в межах України. Для багатьох компаній це хороший шанс заявити про себе як на європейському ринку, так і на більш широкому, адже у нас акцент йде на Європу та Америку. А також підтримати кременчуцького боксера, який прославляє рідний Кременчук.



Сергій додав, що мріє у рідному місті проводити великі боксерські шоу. У Кременчуці багато успішних приватних підприємств та фірм, які могли б сприяти та допомагати з проведенням таких же турнірів світового рівня.


- Такі вечори боксу, які показують на всеукраїнських каналах, наприклад на Інтері або як вечір боксу за моєї участі в Польщі, ми могли б провести у Кременчуці. Це моя маленька мрія, яка, сподіваюся, здійсниться найближчим часом. І ми зможемо вперше в історії Кременчука провести вечір професійного боксу, адже у нас полюбляють бокс, Кременчук завжди вважався боксерським містом, - сказав спортсмен.


Наостанок боксер-професіонал Сергій Радченко подякував уболівальникам за підтримку.


- Дякую за те, що вболіваєте і підтримуєте, пишете приємні коментарі і не дуже, критика корисна. Бажаю всім добра і благополуччя. А також хочу звернутися до юного покоління хлопців та дівчат, яких можна зустріти у дворах із цигарками та алкоголем. Вони вважають, що це модно, й інші однолітки беруть приклад із них. Проте, краще брати приклад із тих хлопців та дівчат, які займаються спортом, ставлять цілі у житті та ростуть як у фізичному, так і в духовному плані.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх