Кандидатів у мери Кременчука 14!

24.10.2015, 10:11 Переглядів: 32 667

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Більшість кандидатів – чиновники та депутати

На посаду міського голови Кременчука балотується 14 кандидатів. Реєстрація кандидатів тривала до 24 години 30 вересня. Наразі термін оформлення документів сплив. Сюрпризів більше не буде. Очікуваний фокус із висуванням на посаду міського голови Кременчука нардепа Юрія Шаповалова не відбувся. Нардеп залишився поки сидіти у депутатському кріслі. Втім і без нього серед кандидатів вистачає представників влади. Наразі від чинної влади балотується аж три кандидати – пан Головач, пан Калашник та пан Малецький. Усі вони обіймають посади у кременчуцькому виконкомі. Крім чиновників, дуже активно змагаються за посаду мера чинні депутати міськради та райрад. Їх ще більше, ніж чиновників. Власне, представників громадянського суспільства, які ще не працювали у владі, лише троє. Це кандидати Кавунник, Пилипенко та Плахотник.

 

Повний список кандидатів на посаду Кременчука:

 

Олександр Головач, кандидат від ВО «Батьківщина»

 

Кандидатів у мери Кременчука 14!

 

З 2010 року працював керівником апарату міського голови Олега Бабаєва, депутат Кременчуцької міськради, секретар фракції «Батьківщини». У 2015-му депутати Кременчуцької міськради прийняли рішення скоротити посаду, яку обіймав пан Головач. Він вже отримав повідомлення про звільнення, тривалий час перебував на лікарняному. 5 жовтня 2015 року звільнений з посади. Широкому загалу пан Головач маловідомий. Втім міське політичне середовище добре знає його як організатора виборів таких осіб, як Олег Бабаєв та Юрій Шаповалов.

 

Юрій Гриценко, кандидат від партії «Рідне місто»

 

 

 

Депутат Кременчуцької міськради, голова фракції «Рідне місто» у міськраді. Куратором регіональної політичної партії «Рідне місто» вважається кременчуцький мільйонер і меценат Володимир Матицин.

 

Юрій Гриценко – підполковник у відставці, колишній замполіт кременчуцької ракетної частини. Наразі – головний редактор газети «Кременчуцька панорама».

 

Оксана Гуйда, кандидат від партії «Сила людей»

 

Кандидатів у мери Кременчука 14!

 

Депутат Кременчуцької міської ради, позафракційна, раніше була членом фракції «Батьківщини», залишила фракцію після весняного земельного скандалу, в епіцентр якого потрапили кілька провідних членів "Батьківщини" (історія стосується 2 га землі для ТОВ "Кременчуцька торгова гільдія"). Наразі Оксана Гуйда обіймає посаду головного спеціаліста Департаменту праці та соціального захисту населення (виконком Кременчуцької міськради). Партія «Сила людей», від якої балотується Оксана Гуйда, створена 20.08.2014 року. Перед виборами партійці активізувалися, пропонують проекти на кшталт «Громадського бюджету Кременчука».

 

Ірина Дроздова, самовисуванець

 

 

 

Голова правління ПАТ «Кремен­чук­м’ясо», депутат Кременчуцької міської ради, го­лова новоутво­реної депутат­ської групи «Єди­ний Кременчук» (група створена навесні 2015-го). До створення власної депутатської групи була позафракційним депутатом.

На підприємстві «Кременчукм’ясо» пройшла шлях від штатного економіста до голови правління. «Кременчукм’ясо» належить до активів мільйонера, народного депутата Костянтина Жеваго.

 

Геннадій Іванян, кандидат від партії «Опозиційний блок»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

 

Приватний підприємець, має будівельний бізнес, директор та головний бухгалтер ТОВ «НВП Укркомцентр». Депутат Кременчуцької міської ради, член групи «Кременчук», яка утворилася в міськраді після саморозпуску фракції Партії регіонів. Двічі обирався депутатом міськради – у 2002-му та у 2010-му. Перед місцевими виборами 2015-го року журналісти з проекту «Декларатор» запропонували пану Іваняну, як і іншим депутатам, надати декларацію про доходи. Депутат Іванян декларацію про доходи не надав.

 

Дмитро Кавунник, кандидат від партії «Радикальна партія Олега Ляшка»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Приватний підприємець, займається перевезеннями. Волонтер, громадський активіст. Під час Майдану надавав допомогу його учасникам. Після окупації Криму та початку війни на Донбасі як волонтер організовував поїздки з гуманітарною допомогою в зону бойових дій. Член партії Ляшка, очолює кременчуцьку міську парторганізацію. У 2014-му під час парламентських виборів балотувався як кандидат у народні депутати по Кременчуцькому округу.

 

Віктор Калашник, кандидат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (БППС)

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Чинний перший віце-мер Кременчука. Посаду отримав після вбивства Олега Бабаєва. До серпня 2014-го року працював віце-мером, його зона відповідальності на той час – освіта, медицина. До виконкому прийшов у 2010-му році, після перемоги на виборах Олега Бабаєва. Працюючи під керівництвом покійного мера, особистої ініціативи не проявляв. Раніше був членом ВО «Батьківщина». Наразі очолив кременчуцьку парторганізацію президентської партії БППС, стверджує, що став її членом.

 

Євген Корф, кандидат від партії «Відродження»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Директор нау­ко­во-промис­ло­во­го об’єднання «Енер­го-Плюс», чинний депутат Автозаводської райради. У 2010-му балотувався туди від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Тривалий час залишався прихильником «Сильної України». До партії «Відродження» долучився лише перед виборами. Сама ж партія теж раніше не мала міського партосередку, активізувалася в Кременчуці лише перед виборами. Хоча «Відродження» – партія не нова, у Мінюсті зареєстрована ще у 2004-му році, втім послідовної активності протягом цих 10 років у Кременчуці не проявляла.

 

Віталій Малецький, кандидат від партії «Поруч»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Чинний віце-мер з гуманітарних питань. Посаду отримав після перемоги Олега Бабаєва на виборах мера у 2010-му. Опікується питаннями молоді, сім’ї, спорту, культури, освіти, туризму. Останнім часом (два місяці) очолив громадський рух «Поруч». І саме політична партія «Поруч» висунула пана Малецького у кандидати на посаду міського голови.

 

Володимир Пилипенко, кандидат від партії «Свобода»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

 

Приватний підприємець, його підприємство «Вепр» займалося випуском однойменних автомобілів. Очолював кременчуцький Майдан з листопаду 2013-го, надавав особисту волонтерську допомогу бійцям у зоні бойових дій. Навесні 2015-го склав повноваження керівника Майдану і вийшов зі складу цієї громадської організації. Членом партії «Свобода» не став. На позачергових парламентських виборах 2014-го року висувався як кандидат у народні депутати по Кременчуцькому округу. Посів друге місце.

 

Оксана Піддубна, кандидат від партії «Укроп»

 

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Депутат Автозаводської райради, громадська активістка. У 2014-му балотувалася у народні депутати по Кременчуцькому округу.

Публічною політичною діяльністю активно почала займатися у 2014-му році. Виступала проти незаконного виділення землі під будівництво гаражів, проти незаконної забудови на березі річки Сухий Кагамлик тощо. Широкому загалу більше відома як автор позовної заяви до суду щодо незаконного встановлення пам’ятника Олегу Бабаєву у сквері Олега Бабаєва.

 

Дмитро Плахотник, кандидат від партії «Самопоміч»

 

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Дмитро Плахотник – керівник Кременчуцького осередку партії «Самопоміч». За освітою – маркетолог. Працював на різних посадах: керівником відділу реклами «ПриватБанку», інженером відділу маркетингу ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю», директором рекламної та кадрової агенції «Креатив», комерційним директором ТОВ СП «Техагроінтерінвест».

 

Олег Савченко, кандидат від партії «Патріот»

Кандидатів у мери Кременчука 14!

Депутат Автозаводської райради. Адвокат. Раніше служив у правоохоронних органах. Брав участь у діяльності кременчуцького Майдану, також був учасником подій на київському Майдані. Тривалий час був членом партії «Свобода». У 2015-му виключений з лав партії за порушення внутрішньопартійної дисципліни. Брав участь у позачергових парламентських виборах 2014-го року (балотувався як самовисуванець у народні депутати по Кременчуцькому округу). Наразі Олег Савченко – член партії «Патріот». Створена вона 25.03.2015 року.

 

Михайло Хохлов, кандидат від партії "Європейська партія України"

 

Кандидатів у мери Кременчука 14!

 

Приватний підприємець, із 2013-го року – директор ТОВ "Укрбудкомсервіс". Чинний депутат Автозаводської райради, позафракційний. Активної публічної діяльності за час депутатської каденції не вів. На очі пресі по-справжньому потрапив лише наприкінці серпня 2015-го, коли до Кременчука приїхав керманич Європейської партії України пан Катеринчук – пан Хохлов сидів поруч із ним у президії. До лав Європейської партії України Михайло Хохлов увійшов у 2014-му році. Європейська партія спливла у Кременчуці лише перед виборами. Інформації про її діяльність у місті в попередні роки "ТелеграфЪ" не має. Натомість партія не "новодел" – зареєстрована у Мінюсті 03.08.2006 року.

Автор: Лариса Артеменко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ-2015:

25 жовтня 2015 року в Кременчуці відбудуться вибори мера, депутатів Кременчуцької міської ради та депутатів Полтавської обласної ради.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх