«Однією фразою міг розсмішити»: у Кременчуці попрощалися з військовим Іваном Мордовіним

26.10.2023, 15:23 Переглядів: 5 262

 

17 жовтня 2023 року поблизу Новомихайлівки на Донеччині підрозділ Івана Мордовіна потрапив під сильний артобстріл, де захисник отримав смертельні травми

Сьогодні, 26 жовтня, у Кременчуці попрощалися з 39-річним молодшим сержантом Іваном Петровичем Мордовіним. («Естет»). Як розповіли побратими Івана, він отримав такий позивний, оскільки був дуже охайним та перед кожним обідом завжди мив руки. А побратими рівнялися на нього.

Іван Мордовін народився 14 січня 1984 року в Кременчуці. Закінчив школу №26, після цього навчався у залізничному технікумі, а далі тривалий час працював на Укрзалізниці.

 

З перших днів війни Іван став на захист нашої Батьківщини. Чоловік вступив у місцеве ТрО, стояв на блок-постах. Згодом його відправили у зону бойових дій.

17 жовтня 2023 року поблизу Новомихайлівки на Донеччині підрозділ Івана Мордовіна потрапив під сильний артобстріл, де захисник отримав смертельні травми.

 

– Це був дуже працьовитий хлопець. На жаль, ми втрачаємо кращих, – зазначив військовослужбовець з позивним «Художник». -

Дуже багато людей прийшли сьогодні провести в останню путь Івана Мордовіна. Серед них друзі, сусіди, близькі, рідні та побратими загиблого.

 

– Я був з ним з перших днів, як потрапили у лави ЗСУ. Наші ліжка були поряд. Я знав Івана ще до того, як я став його командиром. Це дуже важка втрата. Як не повірити після цього, що Бог забирає до себе кращих, Іван насправді був таким. Він добровільно йшов на позиції, з ним було легко і весело служити, він професіоналом був. Знав всі види озброєння й однією фразою міг розсмішити. Такий був наш Іван Петрович, – говорить військовослужбовець з позивним «Німець».

 

– Ми дуже давно знайомі з Іваном, навчалися в одному технікумі. Знаєте, це була людина з великої літери. Мабуть, не було жодного випадку, коли б він не допоміг. Є штатні психологи, а він був нештатний. Мабуть, не знайдеться людини, яка б сказала погані слова про нього, – говорить військовослужбовець з позивним «Француз».

 

– Ми з перших днів повномасштабного вторгнення пліч-о-пліч несли службу на блокпостах. Іван був дуже відповідальним, він завжди виконував свої обов'язки на високому професійному рівні. Він завжди прагнув до навчання, навчався по-справжньому військовій справі, хоча для нього це було новим. Іван завжди був готовий допомогти своїм товаришам та побратимам, завжди находив позитив в нашій нелегкій роботі, у нелегкій службі. Я не можу передати, яка це для нас втрата, для нашого взводу, для нашої роти. Я був першим його командиром, мені довелося його навчати, тому що я вмів, – говорить капітан Роман Бугай.

Після прощання у МПК панахиду за захисником відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

У Івана Мордовіна залишилися мати, донька та наречена.

Фото: Кирило Воронцов
Автор: Дарія Згура Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх