У Кременчуці попрощалися з військовим Сергієм Крисою

18.08.2023, 15:32 Переглядів: 4 280

Воював з перших днів війни 2014 року

Сьогодні, 18 серпня, у Кременчуці попрощалися з 37-річним розвідником Сергієм Васильовичем Крисою – «Сєрим». Такий позивний чоловік отримав через своє ім'я.

Народився військовий 11 березня 1986 року, у Кам'яних Потоках, там навчався, згодом переїхав до Кременчука, тут і працював.

З перших днів війни у 2014 році Сергій Криса пішов воювати в АТО, потім перевівся до Кременчуцького ТЦК, але постійно рвався у бій, тож пішов захищати нашу Батьківщину на передову.

 

– Хлопець був кмітливим, досвідченим, бойовим, пройшов війну, мав нагороди, великий бойовий досвід, тож 24 лютого 2022 його направили до роти охорони Кременчуцького РТЦК та СП. Ми разом воювали під Мар’їнкою, Красногорівкою. Він завжди рвався в бій, намагався прорватися на нуль, – говорить військовослужбовець з позивним «Художник».

 

Загинув Сергій 10 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Авдіївка, Покровського району, Донецької області.

– Сергій мужньо захищав Авдіївський напрямок з іншими військовими. Під час розвідки «Чорного лісу» під Авдіївкою, він з іншими побратимами потрапили у російську засідку. Усі загинули та лише троє тяжко поранені, – говорить військовослужбовець з позивним «Художник»

Чимало людей прийшло сьогодні попрощатися із Сергієм Крисою, серед них друзі, колишні колеги, близькі, рідні та побратими, які лише на годину або дві приїхали попрощатися із загиблим, а потім вирушать знову на позиції.

 

– Ми разом з Сергієм йшли у 13 батальйон разом, згодом він пішов у розвідку, а потім залишився служити у 110 бригаді. Людина дуже мужня. Був на війні з 2014 року, захищав Україну три роки. Була ситуація, що коли він з товаришами виходив з Бахмуту, колеса у машині були пробитими, вони виходили пішки. І на цій повномасштабній війні він постійно проявляв мужність, – говорить військовослужбовець з позивним «Джавелін».

 

– Така війна. Втрачаємо найкращих. З Сергієм познайомився у перший день війни у військкоматі – він туди прийшов сам, щоб потрапити до ЗСУ. Тому його сміливості та мужності велика шана, бо це людина, яка першою йшла на будь-які перешкоди чи небезпеки. Він говорив «Мені завжди везе, фартовий, воюватиму за всіх вас». Тож честь і хвала йому, – говорить військовослужбовець Володимир Коноваленко.

 

До речі, за словами військовослужбовця з позивним «Художник», Сергія Крису так виховав батько, він завжди йому казав, що справжній чоловік, якщо в країні війна, має бути на передовій. Тож коли Сергій прийняв рішення піти воювати батько його в усьому підтримав та підтримував до останнього.

 

Після прощання у МПК панахиду відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

 

У Сергія Криси залишилися дружина, син та батьки.

Автор: Дарія Згура Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх