Ворог поцілив двома Х-22 в об'єкт критичної інфраструктури

16.02.2023, 03:34 Переглядів: 43 106 Коментарів: 1

 

Попередньо загиблих і постраждалих немає

У Кременчуці близько третьої години ночі пролунали кілька вибухів. Керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив про роботу ППО. Мер Кременчука Віталій Малецький закликав залишатися в укриттях.

Наразі по Україні у багатьох містах України чутно вибухи, через масовану атаку російських військ по цивільному населенню України. 

Доповнено:

Уночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.

Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил України.

Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

 

Доповнено:

Вночі ворог ударив ракетами по території області. Дві з них поцілили по об'єкту критичної інфраструктури у Кременчуці. Попередньо загиблих і постраждалих немає. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Також під час нічної масованої атаки на Полтавщині була зафіксована група ворожих БПЛА, зокрема у Полтавському районі. Працювали засоби ППО. 

 

Доповнено:

Як повідомив мер Кременчука Віталій Малецький, є пошкодження приватних будинків, вікон, дахів, огорож, автомобілів.

 

Доповнено:

Через ракетні удари та пошкодження на об’єктах критичної інфраструктури можливі перебої в роботі систем життєзабезпечення міста.

Працюють ремонтні бригади та ДСНС.

Усі наявні генератори задіяні в аварійному живленні об’єктів життєзабезпечення.

Пункти незламності переводяться в режим повної готовності.

Доповнено:

На Кременчуччині дві ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури. Уламками ракет також пошкоджені житлові будинки у двох населених пунктах району. Про це на брифінгу розповів начальник кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік, який вночі побував на місці ракетних ударів.

— Було два «прильоти» по об’єкту критичної інфраструктури району. На місці вибухів працюють відповідні служби, які ліквідовують наслідки ракетного удару та правоохоронні органи. Постраждалих немає. Є невеликі руйнування житлових будинків у двох населених пунктах району — пошкоджені вікна та дахи будинків. Дякую протиповітряній обороні ЗСУ, що у нас в районі ніхто з людей не постраждав, — пояснив Олег Лєднік.

«Був хлопок за хлопком... діти полякалися»: ТЪ побував на місці, куди прилетіла російська ракета

Доповнено:

Росія сьогодні вдарила по Кременчуку Полтавської області ракетами Х-22, які неможливо перехопити наявними засобами ППО. Вони влучили у нафтопереробний завод. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

— Сьогодні саме Х-22 ракети, 12 було випущено з 6 літаків у Курській області. Це терористичні ракети. Це зброя, яка прирівнюється до терористичної, коли її випускають по мирних густонаселених містах, — заявив він.

Ігнат зазначив, що маса бойової частини ракети Х-22 близько 950 кг, а похибка влучання — 600 метрів. За його словами, ці ракети влучили у Павлограді та Кременчуці.

— Ці ракети влучили сьогодні по наших містах. Бачимо, що відбувається у Павлограді. І вибух на нафтопереробному заводі у Кременчуці. На жаль, маємо такі втрати, — сказав речник.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

738
1
16 лютого 2023 10:12

 Малецького  і луніна, коли закликають зберігати спокій і пройти в укриття, дуже хочеться спитати, в яке укриття? Де воно укриття? 


107 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх