У Кременчуці 5 шкіл будуть готувати до навчання в очному режимі – мерія виділить на це кошти

24.08.2022, 13:03 Переглядів: 9 590 Коментарів: 4

 

Наразі найбільш підготовленим до офлайн-навчання міський голова вважає ліцей №4

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України, журналісти змогли поспілкуватися з міським головою біля Меморіалу Героям небесної сотні.

Серед запитань, які поставили Віталію Малецькому, було питання підготовки навчальних закладів міста до навчання дітей в очному режимі. А також, чому міська влада знайшла кошти на обладнання укриття в мерії, але не знайшла їх для обладнання укриттів хоча б у декількох школах міста?

Віталій Малецький пояснив, що ремонт укриття у приміщенні мерії потрібен для того, щоби там можна було розмістити блоки зв’язку та систему управління об’єктами критичної інфраструктури. А щодо облаштування укриттів у навчальних закладах, то він розповів, що така робота вже розпочата.

- Ми працюємо по школам. Вчора оглянули 25 і 30 школи. Вони умовно не готові – проєктувалися у радянські часи, немає двох виходів, систем життєзабезпечення, які б дозволяли перебувати там протягом 48 годин, - пояснив міський голова.

Далі Віталій Малецький повідомив, що наразі готується рішення щодо фінансування підготовки укриттів у 5-ти школах Кременчука для їх підготовки до навчання у режимі офлайн. Рішення планується ухвалити на сесії міської ради найближчої п’ятниці.

- ДСНС не прийняло укриття у жодній із кременчуцьких шкіл. Тому з 1-го вересня навчання у Кременчуці буде в онлайн режимі… Але, будемо готувати укриття у школах, - додав мер.

За його словами, наразі найкраще для цього підходить укриття у ліцеї №4, де у підвальному приміщенні є 3 класи та гімнастичний зал. Залишається обладнати укриття незалежним джерелом електроенергії, впорядкувати другий вихід та провести деякі роботи.

У яких саме школах міста планується обладнання укриттів Віталій Малецький не повідомив.

Пізніше, журналісти задали це питання начальнику Кременчуцької районної військової адміністрації Олегу Лєдніку.

Він заявив, що наразі нібито розглядається 7 шкіл, з яких оберуть 5 найбільш готових та будуть в них готувати укриття для створення умов навчання в очному режимі.

Серед цих 7 навчальних закладів він назвав гімназії та ліцеї №4, 12, 17, 20, 25, 27, 30.

Нагадаємо, що 22 серпня Кременчуцька міська рада затвердила рішення виконавчого комітету про виділення зі Стабілізаційного фонду міського бюджету 2 млн 50 тис грн для оплати послуг з поточного ремонту укриття, розташованого в мерії. На цій же сесії були прийнято рішення щодо проведення навчання у школах Кременчука виключно у режимі онлайн.

Кременчуцька міська територіальна громада виявилась єдиною у Кременчуцькому районі, де до очного навчання до 1 вересня не підготовлено жодної школи.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

54
24 серпня 2022 14:58

****!!! Що ви робили все літо?!!!!! 


22 1
30
24 серпня 2022 18:06

Какая бездарь этот Вентиль.

Позор Кременчугу одни имотенты, в "элитах города"с яйцами никого нет


20 0
354
24 серпня 2022 22:12

А де Усанова? Тяжко працювала, заморилася? Є відео як вона після непосильно тяжкої праці оздоровлюється на 60 тісяч гривен матеріальної допомоги, отриманої у червні? Може не хватає, ще скинутись? Віталій Алексійович, кажіть як шо... номер карти киньте сюди...не стісняйтесь...


14 0
601
26 серпня 2022 08:40

Цитата: BS

****!!! Що ви робили все літо?!!!!! 

Згоден!!! Літо пройшло, а палець об палець не ударили. Звісно ж - краще відбрехатись що укриття це не бомбосховища і поставити на цьому крапку. І наче вже про це забули, а ж тут, один мешканець Кременчука, написав на Урядовий контактний центр з проханням надати розрахунки реконструкції а також проінформувати що було зроблено, коли на наступний день Віталька почав булками шевелити. Кому цікаво яка буде відповідь? Ставайте в чергу))))

Доречі про Урядовий контактний центр - крута річ! Інформація йде через центральний орган в область, а потім на місце. Відповідь йде зворотньо - через область в центр, тому відморозитись чи оминути письмової відповіді не вдасця


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх