Працівники «Укртатнафти» скаржаться на скорочення і урізання «шкідливих списків»: що каже керівництво

29.10.2019, 10:01 Переглядів: 23 218 Коментарів: 38

 

Прогнозоване вивільнення до кінця року – близько 200 працівників. Днями працівникам повідомили про скасування так званих «шкідливих списків» за підсумки атестації робочих місць

«ТелеграфЪ» отримує тривожні повідомлення про ситуацію на «Укртатнафті»: люди стурбовані можливим вивільненням і скаржаться на скорочення виплат.


 


«С сегодняшнего дня со всех рабочих сняли списки вредности. Представляете нефтеперерабатывающий завод, на котором вдруг не стало вредности, как будто НПЗ начал делать не бензины, дизели мазуты, а соки и компоты! Люди просто в шоке!!! Людей сокращают, урезают все выплаты, теперь сняли вредность у всех. Сколько ещё руководство завода будет над людьми издеваться и проводить эксперименты?» - написав ТЪ один з працівників НПЗ.


  


За словами іншого працівника, ситуація на заводі зараз не з найкращих: почалися скорочення, крім того, люди звільняються й самі через зміну умов праці. Таку кадрову політику працівники пов’язують із призначенням (у травні цього року) на посаду головного інженера Лінаса Чапаса з Литви. Офіційна місія топ-менеджера, про яку писав enkor, модернізація Кременчуцького НПЗ. Проте люди розповідають і про оптимізацію персоналу – ходять чутки навіть про колосальні скорочення: з нинішніх понад 3500 тисяч осіб до 2000, і навіть до 1500.


Втім, у міському Центрі зайнятості інформацію про суттєві скорочення на «Укртатнафті» не підтверджують: за їхніми даними у жовтні з підприємства на біржу прийшло 16 працівників, із них за скороченням – 4, решта за власним бажанням чи за угодою сторін.


Ситуацію на підприємстві «Телеграфу» прокоментували виконувач обов’язків першого заступника Голови Правління Руслан Ляпка та голова профспілки «Укртатнафти» Василь Хоменко.


Про вивільнення працівників

 

Руслан Ляпка підтвердив, що на підприємстві  дійсно відбувається процес оптимізації та реорганізації бізнес-процесів. Вивільнення працівників відбувається лише за особистими причинами, бо всім працівникам намагаються пропонувати роботу на існуючі вакансії, запевняє він. Так, на сьогодні на підприємстві 3 490 працівників виробничого персоналу, в планах на кінець року буде 3 300 з урахуванням відтоку персоналу.


- Наскільки вам уже відомо, у травні в нас почав працювати головний інженер – колишній технічний директор Мажейкяйського НПЗ (у Литві – ред.), з липня прийшов працювати головний механік з цього ж підприємства. У них є певний досвід роботи на європейському підприємстві та  досвід щодо оптимізації роботи підпорядкованих їм структурних підрозділів. Зараз майже завершився процес реорганізації та централізації ремонтних служб, коли групи ремонтних підрозділів були об'єднані в рамках ремонтно-механічного цеху. При цьому об'єднанні мета скорочувати працівників не ставилася взагалі, але є люди, які самі не захотіли переводитися в 7-й цех. Є така категорія людей, яка добре почувається в своєму маленькому колективі. А коли їх переводять і ставлять завдання працювати інтенсивно, вони самі шукають інше місце роботи, - прокоментував Руслан Ляпка.


На його думку, чутки про колосальне скорочення пов’язані, передусім, із висновком аудиторської служби в 2015 році, яка визначила, що оптимальна чисельність персоналу для Кременчуцького НПЗ має скласти 2500 тисячі працівників. 


- Але ми не ставимо собі таке завдання, - підкреслює Руслан Ляпка.

- Через скільки місяців або років ви плануєте досягнете цифри 2500? – уточнили ми.

- Поставлене завдання досягати цієї цифри еволюційним, а не революційним шляхом.

- Тобто створювати умови, коли люди звільняються самі?

- Ні, правильно будувати роботу, - зауважив Руслан Ляпка.


Окрім реорганізації ремонтних служб, наразі на «Укртатнафті» планується переведення близько 50 технічних працівників – сантехніків, персоналу,  який займається обслуговуванням приміщень – на аутсорсинг. Тобто їм запропонують перейти в компанію «Окін фасіліті» (OKIN Facility), куди свого часу перевели прибиральників приміщень і підсобних працівників.

«Шкідливих списків» фактично не залишиться


Руслан Ляпка озвучив дані: за результатами атестації робочих місць із 1027 працівників «шкідливий список» підтвердився лише у 8. Атестація показала наявність певних шкідливих факторів на робочих місцях, але визнала їх недостатніми для так званих «шкідливих списків», які дають право пільгового виходу на пенсію (починаючи з 45/50 років з відповідним відпрацьованим пільговим стажем). У цьому випадку підприємство, де є шкідливі умови праці, платить відшкодування у Пенсійний фонд для забезпечення виплат пільгових пенсій).


Проте не всі працівники, чиї робочі місця зараз визнані недостатньо шкідливими для того, щоб претендувати на пільгову пенсію за Списком 1 та Списком 2, після чергової атестації її втратять. За інформацією Руслана Ляпки, близько 170 працівників «Укртатнафти» зараз отримують пенсію за списками 1, 2, продовжуючи працювати. Вони й надалі отримуватимуть пільгову пенсію. Ще близько 400 нинішніх працівників вже пропрацювали у шкідливих умовах 10-15 років (залежно від списку), тобто вже заробили пільгову пенсію.


Тож позбавлення так званих «шкідливих списків» зачіпає молодих працівників.


- Зміни стосуються молоді до 35 років. Питання про пільгову пенсію виникне в них через 15-20 років. А їм потрібно отримувати зарплату зараз. Але в молоді вже інші принципи. Це раніше працівник приходив на підприємство і працював там до пенсії. Тепер, якщо молодій людині не платити зарплату, вона піде, поїде до Польщі, і зараз принципи утримання персоналу на підприємстві змінилися. У заробітній платі молодь на сьогодні нічого не втрачає - усі доплати, які й були, залишаються. Молоко за шкідливі умови праці теж залишаться, - каже Руслан Ляпка.


Він пояснив, що скорочення категорій працівників за так званими «шкідливими списками» розпочалося зі зміни нормативного законодавства України. Так, до 1991 року на НПЗ керувалися ще радянською Постановою 1956 року, яка запроваджувала «шкідливі списки» для нафтопереробної промисловості. Згодом в Україні на державному рівні спочатку «урізали» списки. Потім з'явилася вимога проводити атестацію робочих місць і підтверджувати наявність шкідливих факторів.


- Така робота має проводитися всіма підприємствами раз на 5 років. Зараз ми провели атестацію робочих місць, які атестувалися 5 років тому. За ці роки законодавство України в цьому питанні стало більш суворим. Міністерство охорони здоров'я та Міністерство соцполітики теж з роками напрацьовують досвід, як правильно проводити атестацію. Цього разу атестацію проводила група працівників Державної установи МОЗ. На мій погляд, вперше атестацію проводили правильно. Крім того, що заміряли фактори шкідливості (працювала лабораторія), на кожному робочому місці складалася карта умов праці. У законодавстві є вимога: щоб рахувати право на «список шкідливості», людина повинна 80% свого робочого часу перебувати в шкідливих умовах. Атестація показала, що навіть там, де є шкідливі фактори впливу, здебільшого працівники перебувають під їх безпосередньою дією 40-50%, а не 80% робочого часу. «Список шкідливості» підтвердився лише у восьми чоловік у тих які виконують специфічну брудну роботу, - пояснив Руслан Ляпка.


Він додав, що практично всі показники шкідливих речовин безпосередньо у робочій зоні  від 2 до 10 разів нижчі за гранично допустимі концентрації. І підприємство зацікавлене в тому, щоб знижувати фактори шкідливого впливу на робочих місцях, бо незабаром за них каратимуть грошима роботодавців.


- У Верховній Раді є законопроєкт, який передбачає збільшення ЄСВ на заробітну плату працівників, які перебувають у шкідливих умовах праці: за 1-м списком - до 37 % ЄСВ (замість 22%). За 2-м списком - до 29 %.  Для нас ухвалення цього закону означатиме 28 мільйонів гривень додаткових виплат на рік.  Це за рахунок фонду заробітної плати працівників.  Що потрібно працівникам: список чи заробітна плата - щоб її не урізали за рахунок податків? – зауважує Руслан Ляпка.

 

Які пільги залишаться

 

Голова профспілки Василь Хоменко додав: на «Укртатнафті» відповідно до умов колективного договору залишаться коефіцієнти збільшення тарифних ставок та окладів (з урахуванням шкідливих умов праці) залежно від часу роботи шкідливих умовах:


  • за 3 роки роботи у шкідливих умовах - коефіцієнт 1,1;
  • від 3 до 10 – коефіцієнт 1,15;
  • понад 10 років – коефіцієнт 1,2.


Залишаться також доплати за роботу у важких та шкідливих, та особливо важких та особливо шкідливих умовах праці - від 4 до 24% до тарифної ставки.


Як і раніше, працівники матимуть право на додаткову відпустку у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці (тривалість якої підтверджується атестацію) або додаткову відпустку за особливий характер праці.

Персонал, що має право на скорочену тривалість робочого тижня згідно з Постановою КМУ №163 від 21.02.2001, також не втрачає цієї пільги.


Про зарплату на підприємстві

Відповідно до колдоговору, є спеціальні доплати:

- 3200 грн. - до відпустки;

- доплата в розмірі мінімальної зарплати - до Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості;

- 1000 грн. -  до Нового року;

- 640 грн. – на медичне страхування;

- 300 грн. – на харчування


З урахуванням цих доплат керівництво повідомило про рівень заробітної плати «на руки»:

  • у середньому 13,5 тисяч гривень по ПАТ «Укртатнафта»;
  • у середньому 12,5 тисяч гривень отримує оператор технологічної установки основних виробництв;
  • у середньому 10 тисяч гривень отримує робітник допоміжних цехів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 38

0
29 жовтня 2019 10:13

Мабуть через ексель порахували , що для обслуговування установки потрібно 0.3 працівника. Краще з офісних працівників почали б оптимізацію.


48 5
767
29 жовтня 2019 11:11

И снова эти байки о средней з\п. Ну как тут не вспомнить про голубцы? А вообще какой-то бред. Тяжёлые условия, надо увольнять.... Это единственный НПЗ в стране рабочий. Какие могут быть проблемы вообще? И что значить 80% времени проводить в вредных условиях? Да все кто на заводе работают проводят 100% рабочего времени в вредных условиях! Они в санатории что-ли в сосновом бору? Но убрать списки это конечно мощно! Уроды.


65 6
30
29 жовтня 2019 11:57

Незнаю какая реальная ЗП у рабочих, но даже засвеченые  "средние" ЗП для нефтеперерабатующей  отрасли "НЕ О ЧЕМ"!Кстати в Литве минималка 600 евро!

Походу Линаса Чапаса считает что на КНПЗ работаю школьники без атестатов исходя из ЗП по Литовским меркам.


37 2
417
29 жовтня 2019 11:59

Ой, а хто це зробив разом? Пишите челобитную царю, только не перепутайте какому. 


36 15
0
29 жовтня 2019 12:01

Видать журавль несколько раз ронял прибалта)))


21 1
0
29 жовтня 2019 12:44

А кому працівники скаржаться? Самі собі? Була б нормальна профспілка, питання вирішувалося б по іншому. А так профспілку очолює посіпака адміністрації. Захисту від нього чекати марно. На все одна відповідь: "Ми тісно співпрацюємо з адміністрацією". Мабуть за цю тісну співпрацю пан Хоменко у декларації має близько 1 млн. грн. додаткового блага. Щодо переходу в ОКІN. Жодної прибиральниці з колишнього господарчого цеху в ОКІN не залишилося. Усі позвільнялися. Мабуть не дуже вигідні умови там. Тобто адміністрація пропонує такі умови, на які ніхто не погоджується. Пропозиція, на яку не можливо пристати. А пов'язувати оптимізацію з новим головним інженером не варто. Процеси розпочалися ще у 2015 році, коли працівники НПЗ мітингували проти Укрнафти. Тоді і профспілка, і адміністрація шантажували працівників, якщо не відстоїмо інтереси компанії, будуть скорочення. Відстояли. Але від оптимізації (скорочення) це не врятувало.

 


49 1
1 088
29 жовтня 2019 12:51

Мдааа, хитроумная многоходовка, ненужно сокращать, ведь сами рабочие в большинстве поуходят, из-за снятия горячей сетки.

Не ну понятное дело, кому может до пенсии надо доработать, то те будт держаться, так-как к примеру уже и возраст не позволит куда-то дёргаться.

Ганьба, таким "Чудо" руководителям.


27 3
1 457
29 жовтня 2019 12:52

Цитата: shoni1970
Ой, а хто це зробив разом?
завод весело проголосовал за коломойского-теперь кушает свое же....Не так давно перед выборами один из работников завода жаловался, что порох ( при том что платит ему коломойский и он за него же и голосует опять)довел до того, что он не может коммуналку оплатить и прожить месяц на зп( а работал он не простым рабочим), и что зеленский молодец!!! Вот увижу его спрошу-ему получше сейчас стало или нет?


41 14
92
29 жовтня 2019 13:41

Зробили разом, че)


15 9
0
29 жовтня 2019 14:13

Думаете на ГОКе дела обстоят намного лучше?! С 1 января отменяют молоко, судя по всему, не за горами и "списки"!


28 1
1 457
29 жовтня 2019 14:33

Цитата: ИМХО

Думаете на ГОКе дела обстоят намного лучше?! С 1 января отменяют молоко, судя по всему, не за горами и "списки"!

да тоже есть информация что и с деньгами там не очень....как то быстро все приходит в упадок-еще и года не прошло конца эпохи бедности, а уже столько всего рушится....а экономический рост нам обещают не в открытии новых предприятий и выработке продукции, а в приватизации всего, чего не приватизировали и плюс продажа земли....


20 4
0
29 жовтня 2019 14:36

КаШец! А шо то за коэффициенты в нефтяной отрасли - 1,1 ,1,2!? Мрак!
Доплата от 4%!!! до 24%! К окладу.

Оклад 10 тыс.
с 1,2 будет  все 12 тыс.
а добавят 4%, то все 12400.  С налогами то 10 в руки.
На Новую почту пойди, без образования, вредного завода, проходной системы, жесткого контроля тоже самое.

600 евро говорите?


22 2
302
29 жовтня 2019 15:08

А *** написав, що оператор 5 розряду одержує 15 тисяч  НА РУКИ!!! То хто бреше - робітники чи Ляпка?


18 2
0
29 жовтня 2019 15:19

Операторы получают 12.5 если ходить день ночь 48, но до этого нужно отработать года 3) Простые рабочие, которые только устроились, получают 5-6,потом через лет 10,когда будет выслуга и тд, возможно будет около 10 тыс грн зп) как всегда считают среднюю зп по начальника. Короче все как и везде, как на каждом заводе, денег нет, но вы держитесь, а мы дальше будем вешать лапшу)) 


23 3
1 457
29 жовтня 2019 16:07

«Выходит, что почти половина остаются с льготной пенсией. Изменения коснулись, в основном, молодежи. Но сейчас их мысли не о будущей пенсии, а о насущном - о зарплате. В зарплате они не теряют. Молоко, так же как и дополнительные дни к отпуску они будут получать тоже»,- говорит Р.Ляпка.
---молодежи вредный стаж не нужен, тем более они о пенсии не думают!!!!!-железная логика у ляпки

 



"Я уверен, что мы сейчас стоим на пороге экономического прорыва. Мы все уверены, очень в это верим и всё для этого делаем", - сказал зеленский
-вот он-прорыв!!!! подставляйте карманы свидетели голобородька!


24 6
0
29 жовтня 2019 16:08

Начинают делать как в Польше, не стой, не сиди, не кури, тупо на ногах вкалуй всю смену за мелочь. Понятно, что работа есть работа, ну тут сейчас начинается жесть, как выше написано в статье, делают все условия что б люди сами ушли. 


21 2
1 457
29 жовтня 2019 16:29

принятие законопроекта №1210, то все больше предприятий будут на грани остановки", – сказал он.

Это будет иметь серьезные социальные последствия – особенно для городов Кривой Рог и Горишни Плавни, подчеркнул глава ФМУ.

"Мы уже видим обеспокоенность профсоюзов, работников данным вопросом – потому что тысячи людей могут остаться без работы. А если добавить мультипликатор от эффекта в смежных отраслях, то эту цифру надо умножать на 3-4", – отметил он.

ГОКу приготовиться


12 1
302
29 жовтня 2019 17:07

Цитата: 7klo7

КаШец! А шо то за коэффициенты в нефтяной отрасли - 1,1 ,1,2!? Мрак!


Хоменко бреше! Ці коефіцієнти озвучені в розрахункових листках як доплата за вислугу років. І виплачується вона усім. А виплати на медстрахування не виплачують з 2018-го року, якщо не раніше.


8 2
1 457
29 жовтня 2019 17:11

Цитата: LYuSIYa
Хоменко бреше!
ну так ему удержаться надо -говорит, то что бенины ставленники ему велят.


16 1
181
29 жовтня 2019 17:50

скоро будут и плётками по спине шоб от любимой работы не отвлекались 


13 1
302
29 жовтня 2019 18:28

"...на сьогодні на підприємстві 3 490 працівників виробничого персоналу..." Це усіх працівників, включаючи барменів "Тірамісу", тренерів в спорткомплексі, теренерів танців і т.д. в палаці"Нафтохімік", персонал санаторію "Вербиченька"... Список можна продовжувати далі.

"...наразі на «Укртатнафті» планується переведення близько 50 технічних працівників – сантехніків, персоналу,  який займається обслуговуванням приміщень – на аутсорсинг..." Так, обслуговуванням приміщень ЗДУ (ті, хто там сидить, мабуть, забули, коли при Матицині свою територію замітали). Тепер робітники ПРАЦЮЮЧИХ установок забов'язані обслуговувати приміщення своїх цехів. Кидати процес напризволяще і йти чистити каналізацію в туалетах керівників.



"...Міністерство охорони здоров'я та Міністерство соцполітики теж з роками напрацьовують досвід, як правильно проводити атестацію. Цього разу атестацію проводила група працівників Державної установи МОЗ. На мій погляд, вперше атестацію проводили правильно..." Так, вони приходили і казали:"Там смердить, туди ми не підемо!". Ставали з НАВІТРЯНОЇ сторони і міряли концентрацію. На деяких установках вони були буквально по півгодини. Яка повна зміна?!!!

"...практично всі показники шкідливих речовин безпосередньо у робочій зоні  від 2 до 10 разів нижчі за гранично допустимі концентрації..." Чого ж тоді НПЗ виправдовується, коли його звинувачують в забрудненні повітря на Молодіжному?


16 1
1 457
29 жовтня 2019 18:29

Цитата: LYuSIYa
Тепер робітники ПРАЦЮЮЧИХ установок забов'язані обслуговувати приміщення своїх цехів. Кидати процес напризволяще і йти чистити каналізацію в туалетах керівників.
не ну по идее они и должны будут продолжать это делать, только их не будут держать при установке.Ну например тот же сантехник будет по вызову работать. Но по факту выходит( есть пример на ГК, когда потек кран горячей воды в душе и уже три дня там парует и всем похрен-в раздевалке влажность шо капец....вот такая оптимизация


5 2
302
29 жовтня 2019 18:36

"...Це за рахунок фонду заробітної плати працівників.  Що потрібно працівникам: список чи заробітна плата - щоб її не урізали за рахунок податків? – зауважує Руслан Ляпка..." Ніхто зарплатню підвищувати не збирався. Погрожують знизити. Ще й на протести виведуть проти законопроекту.

По Хоменку. Коефіцієнти розглянули.

"...Залишаться також доплати за роботу у важких та шкідливих, та особливо важких та особливо шкідливих умовах праці - від 4 до 24% до тарифної ставки..." Немає тепер таких умов! Кому ви доплачувати будете?
"...Як і раніше, працівники матимуть право на додаткову відпустку у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці (тривалість якої підтверджується атестацію) або додаткову відпустку за особливий характер праці. Персонал, що має право на скорочену тривалість робочого тижня згідно з Постановою КМУ №163 від 21.02.2001, також не втрачає цієї пільги..." Шкідливих умов праці немає (атестація підтвердила). Як ви зможете дати додаткову відпустку? Хто має право на скорочену тривалість робочого тижня? Оператор уже не має.


10 0
1 457
29 жовтня 2019 18:46

да это все рассказано для зелебобиков, что все так и должно быть и это хорошо....они не будут вникать в детали и цыфры


12 9
302
29 жовтня 2019 18:47

Цитата: antikola

Цитата: LYuSIYa
Тепер робітники ПРАЦЮЮЧИХ установок забов'язані обслуговувати приміщення своїх цехів. Кидати процес напризволяще і йти чистити каналізацію в туалетах керівників.
не ну по идее они и должны будут продолжать это делать, только их не будут держать при установке.Ну например тот же сантехник будет по вызову работать. Но по факту выходит( есть пример на ГК, когда потек кран горячей воды в душе и уже три дня там парует и всем похрен-в раздевалке влажность шо капец....вот такая оптимизация

Оператори не забов'язані були обслуговувати битовки, тому вони не можуть "по идее продолжать это делать". На ГК є душ з гарячою водою? Не знала. Душ є в битовці, і обслуговують його явно не оператори. Чи в Литві не так?


5 1
1 457
29 жовтня 2019 18:50

Цитата: LYuSIYa
Оператори не забов'язані були обслуговувати битовки, тому вони не можуть "по идее продолжать это делать". На ГК є душ з гарячою водою? Не знала. Душ є в битовці, і обслуговують його явно не оператори. Чи в Литві не так?
я говорил о сантехниках. а не операторах и естественно на ГК в бытовке, а не в операторной-не включайте дурника. Раньше и траву косили сами....


4 1
302
29 жовтня 2019 19:09

"...Про зарплату на підприємстві Відповідно до колдоговору, є спеціальні доплати: - 3200 грн. - до відпустки; - доплата в розмірі мінімальної зарплати - до Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості; - 1000 грн. -  до Нового року; - 640 грн. – на медичне страхування; - 300 грн. – на харчування З урахуванням цих доплат керівництво повідомило про рівень заробітної плати «на руки»: у середньому 13,5 тисяч гривень по ПАТ «Укртатнафта»; у середньому 12,5 тисяч гривень отримує оператор технологічної установки основних виробництв;..." Медичне страхування - не виплачується (брехня), 300 грн. на харчування - оператор не має права покидати робоче місце, у нього немає обідньої перерви. Ці гроші можна витратити в "Тірамісу" (власник Ляпка), або купуючи на прохідній конд. вироби (в народі "ляпчики"), власник - Ляпка. З других виплат забирають податок. Тому ця інформація є неправдивою.



 Оператор пятого разряда - это самая популярная специальность у нас - на руки получает 15 тыс грн»,- говорит исполняющий обязанности первого заместителя председателя правления предприятия.


7 1
1 457
29 жовтня 2019 19:18

Цитата: LYuSIYa
"Тірамісу" (власник Ляпка)
о как! , не знал.


6 0
302
29 жовтня 2019 19:53

Цитата: antikola

Цитата: LYuSIYa
Оператори не забов'язані були обслуговувати битовки, тому вони не можуть "по идее продолжать это делать". На ГК є душ з гарячою водою? Не знала. Душ є в битовці, і обслуговують його явно не оператори. Чи в Литві не так?
я говорил о сантехниках. а не операторах и естественно на ГК в бытовке, а не в операторной-не включайте дурника. Раньше и траву косили сами....

тепер замість сантехніків будуть оператори. Причому від ведення режиму ніхто не звільняє...


3 1
0
29 жовтня 2019 20:06

Херня эти все средние зарплаты. Модальную давай и медианную, вот это и будет реальное состояние вещей на предприятии. Чем хороша медианная зарплата, так это тем, что сколько начальнику не повышай, она не изменится. Её начальники и чиновники считать боятся как огня. А вот среднюю температуру зарплату это они любят.


12 1
254
29 жовтня 2019 20:34

Оптимизация - это когда тебя культурно послали на юх...

 


16 1
0
29 жовтня 2019 20:58

Чёт мало комментариев) хотя статью прочитал каждый второй работник, походу всех все устраивает, думаю нужно оптимизировать зп, процентов на 30% урезать))) Название завода поменять давно нужно было, например Свиштовская Зона 3. 


15 2
302
29 жовтня 2019 21:27

Цитата: Npzkidoknalave

Чёт мало комментариев) хотя статью прочитал каждый второй работник, походу всех все устраивает, думаю нужно оптимизировать зп, процентов на 30% урезать))) Название завода поменять давно нужно было, например Свиштовская Зона 3. 

А чи не здаеться вам, що працівники бояться, що їхні IP здадуть СБ УТН? Вам з вашими 3-ма коментарями явно рано аналізувати активність учасників обговорення. Це починалося іще з СМС.


12 3
1 457
29 жовтня 2019 22:13

Цитата: Npzkidoknalave
хотя статью прочитал каждый второй работник, походу всех все устраивает
так напугали сокращениями-сидят молчат, тем более большинство за беню голосовало-те тем более молчат-они же не могут признать что "не лохи"


14 3
307
29 жовтня 2019 23:01

Однажды, года 3-4 назад, Вася с ЛК прихватил их по закону, а весь завод зассал его поддержать, когда пропуск на проходной отобрали и вышвырнули.

А ведь мужик реально предлагал устроить страйк, настоящий, на условиях работников.

Все очконули, когда его выгнали.

Но вот в чем прикол - всех работников одновременно не уволишь - а вот зассать все одновременно могут.

Наш завод - маленькая Украина.

Вы сами виноваты.

ps - я думаю переговоры в течении суток или остановка какого-то  АТ или риформинга очень быстро научило бы Ляпку и эффективных иностранных менеджеров вести диалог с пролетариатом.

 


45 2
1 457
30 жовтня 2019 08:39

Цитата: DNIWE
всех работников одновременно не уволишь - а вот зассать все одновременно могут.
это точно.
Цитата: DNIWE
остановка какого-то  АТ или риформинга
так найдут крайнего и выгонят, еще и дело откроют.А остальные опять по норкам....


8 1
0
30 жовтня 2019 08:41

один знакомый чел 10 лет назад жаловался, мол у него работает 400 бездельников воров пъяниц, он им всем зарплату платит, часто минимальную, а у его друга в Европе заводик с куда большей прибылью обслуживает 20 человек. Получают по 2000-5000 евро в руки.
Но последеннее по итогу куда выгоднее и рентабельнее.
НПЗ взял курс от ручного труда на роботизированные мощности.
Не все ж плугом пахать, комбайны вон уже без работников и жнут и сеют.
мир меняетя.
а Л. и Х. нехорошие люди. чушь несут и не краснеют. ужеб правду людям сказали, мол уходим от ручного труда, извините, но такой рынок. а получки тем кто остается больше не обещают и уволенных некуда девать. Чи всев Польшу в комнату с 9 койками рвуться?
а там компенсации уволенным должны быть громаднейшие. за здоровье потраченное, а то ни пенсий, ни компенсаций. спасибо, че работали.


11 3
1 457
4 листопада 2019 21:19

Цитата: 7klo7
НПЗ взял курс от ручного труда на роботизированные мощности.
какие роботизированные??? пример хоть приведите где там машинный труд то? операторы и то при всей той автоматизации бегают по установке-спина в мыле....роботизированные....


3 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх