Теплові тарифи знизяться лише для кременчужан, які укладуть нові угоди з КП «Теплоенерго»

3.10.2019, 17:02 Переглядів: 10 569 Коментарів: 21

 

Якщо співвласники багатоквартирних будинків не поквапляться з новими договорами, платитимуть за старими тарифами

Третього жовтня комунальне підприємство «Теплоенерго» спільно з посадовцями мерії, які відповідають за комуналку, презентувало проєкт нових тарифів. Адміністрація підприємства наголошувала, що це тарифи абсолютно нові: відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги», низка положень якого набула чинності з 1.05.19 року, змінилися навіть назви послуг. Раніше населенню виставляли рахунки за централізоване опалення і централізоване постачання гарячої води; тепер же є «тариф на теплову енергію» і «тариф на постачання гарячої води». Змінилася не лише назва послуг, а й підхід до формування тарифів: відповідно до нового Закону змінилася й методика розрахунку тарифів.

Нові тарифи складуть:

  • 1799,94 грн за 1 Гкал теплової енергії (у будинках з лічильниками), зниження на 7,7%;

  • 39,01 грн на теплову енергію в будинках без лічильників (у розрахунку на 1 кв м), зниження на 24,6%;

  • 108,09 грн за 1 куб м гарячої води, зниження на 4,4%.

Порівняння нових тарифів з діючими — за посиланням.

Головна причина зниження тарифів — це зниження ціни на газ і на покупну теплову енергію від КВБЗ. Натомість у нових тарифах заплановане підвищення зарплати на 44%, а також закладені 9 млн різниці в ціні на газ у той період (у 2018 році), коли вона зростала, але не була врахована у діючих тарифах.

 

 

«ТелеграфЪ» звернув увагу, що в будинках без лічильників тариф на тепло (у відсотковому співвідношенні) знижується більш суттєво, ніж за 1 Гкал — з лічильником. Ми запитали про причини цього під час презентації. Директор КП «Теплоенерго» Віталій Одношевний відповів, що причина — у новій методиці і в «розбивці» теплової енергії на 1 кв метр. Більш детальної відповіді ми, на жаль, поки що не отримали.

Хочете зниження тарифів — покваптеся з договорами

Тарифи найближчим часом винесуть на розгляд виконкому. Вони набудуть чинності після ухвалення рішення та його оприлюднення.

Однак, оскільки змінилися назви послуг і підхід до їх надання, споживачам (співвласникам багатоквартирних будинків) потрібно спочатку скликати збори, визначити модель договірних відносин з КП «Теплоенерго», скласти протокол зборів. Це стосується як ОСББ, так і співвласників багатоквартирних будинків, де ОСББ не створене. Потім укласти нові угоди. І лише тоді споживачі отримають зниження плати за послугу.

Наразі Кабмін (на виконання Закону про ЖКП) ухвалив такі типи нових договорів:

  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з постачання теплової енергії.

  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з постачання теплової енергії та обслуговуванням внутрішньобудинкових теплових мереж.

  • Договір з колективним споживачем (якщо договір від імені всіх співвласників підписує уповноважена особа).

  • Колективний договір (з ОСББ).

 

(Клікніть для збільшення)

Відповідно до законодавства, співвласникам дається час до 1.05.20 року, щоб визначитися з моделлю договірних відносин та укласти нові угоди. Але якщо споживачі так довго думатимуть, то й платитимуть за старими — завищеними тарифами.

Після 1.05.20 року, якщо співвласники не визначаться, підприємство укладає договори з індивідуальним споживачем.

Більш детально про відмінності нових договорів — у наших наступних публікаціях. Представники «Теплоенерго» та департаменту ЖКГ пообіцяли «піти в люди»: проводити збори та пояснювати особливості нових угод.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: i.kapital.kz
Теги: тариф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 21

0
3 жовтня 2019 17:39

піди візьми справку що тобі потрібна справка


41 0
0
3 жовтня 2019 18:33

А вот это как раз незаконно! Как на повышение, так не надо было договоров, а как на понижение - так тебя ещё обяжем юридически платить вовремя...


60 1
160
3 жовтня 2019 18:34

Шановна редакція! Надрукуйте, будь ласка в процентному відношенні складові В ТАРИФІ по оплаті за теплову енергію та гарячу воду, а не тільки на скільки воні зменшились, або збільшились в процентному відношенні. Наприклад, тариф складається з: 1. Планові обсяги реалізації ТЕ - 38%, 2. Витрати на паливо...- 2%, Витрати на покупку теплової енергії - 41% тощо.

ЧИМ ПУНКТ 1 ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ПУНКТА 3. і т. д.

А також, чи законно відпускати за одні і ті самі послуги (і затрати) по РІЗНИХ ЦІНАХ з тими, що підписали договори і з не підписавшими договори.


41 1
55
3 жовтня 2019 19:15

Неужели так сложно один раз нормально составить договор, который будет понятен всем без лишних объяснений и который не нужно будет переподписывать? Ещё и условия ставят, мол если не подпишешь, то будешь платить по заведомо завышенному тарифу...


31 0
739
1
3 жовтня 2019 20:59

 а, якщо мій будинок в Добробуді, і у нас не створено осбееббе і іншої херні, так до кого мені треба звертатися, на кого мені впливати треба. щоб склали той договір? Чого не може представник "Теплоенерго" ходити по квартирам і складати договір з кожною квартирою? Ну раніше ж ходили по домівках і складали  угоди.Виглядає  наче шантаж і залякування, от як не заключиш  новий договір, так ми тоді!!!!! Скотиняки.


28 1
228
3 жовтня 2019 21:02

Стандартный, как для наших условий, шантаж от монополиста...


36 0
104
4 жовтня 2019 06:56

А как же постановление каб. мина о снижении тарифов на отопление и гор. воду? Или об этом не вспоминают. Или правительство Гройсмана сегодня относят к очередным  врагам народа? Постановление от 26 июля 2019 № 560. Доллар пошёл вверх. И тарифы не заставят себя ждать. И казочку об обосновании повышения нам предстоит услышать ещё не раз.


16 0
540
1
4 жовтня 2019 07:13

Цитата: stronzo

Стандартный, как для наших условий, шантаж от монополиста...

Не монополист, а прокладка.


17 2
735
4 жовтня 2019 08:10

А разве оплата за услугу не является актом соглашения с договором, будь то старым или новым?


14 0
118
4 жовтня 2019 09:22

А шо с потребителями ПОЕ? 2 тыщи на гкл не многовато?рожа не треснет?


18 0
0
4 жовтня 2019 09:38

а то не ущемляет права граждан? - в связи с новым законом на который так опираются коммунальные службы, у населения должен быть выбор между предприятиями, которые предоставляют данные услуги. Как оказывается выбора нет. И это не только в нашем городе такая петрушка. А и в других городах Украины. Оказывается, Закон принять приняли - а его уже работы (исполнение) ...про...похерили. 

Поэтому, ничего не остается, как пожать плечами и пойти подписывать данный договор. 

И еще, снижение тарифа никак не влият есть договор или нет договора - это все абсурд. 

В данном случаи, если нет догова то ком.служба может не обслужить абонента, но т.к. у нас центральное отопление и привязан не отдельная квартира а все квартиры нахожящиеся в доме, то ничего не остается, как таким самым методом пригрозить кременчужанам подписывать договор. 
Но есть еще одно НО. 
Когда в городе может появится еще одна служба предоставляющая услуги по отоплению и горячей воде  - или больше такого счастья не предвидится, пока есть монополист - всегда будет такая ерунда, и этим они пользуются. 


14 0
0
4 жовтня 2019 11:22

Цитата: ma7utka
Когда в городе может появится еще одна служба предоставляющая услуги по отоплению и горячей воде  - или больше такого счастья не предвидится, пока есть монополист - всегда будет такая ерунда, и этим они пользуются. 

Просто так, из воздуха, не пояаится по 2-м причинам:

1. Централизованное городское отопление и горячая вода - ооочень дорогое и нерентабельное удовольствие в кап мире. В моем очень богатом Дюссельдорфе (Германия) такого нет. Отопление - мини котельня при доме, горячая вода - проточный нагреватель в квартире или та же мини котельня при доме;

2. Чтобы был выбор у пользователя, все сети в городе должны принадлежать или контролироваться городом.
Вот так это работает по электричеству, газу и питьевой воде в Дюссельдорфе
www.facebook.com/oleksandr.oleksandr.54943/posts/440736000132884

А пока это топтание на месте или "как это изменить, ничего при этом не меняя".


14 1
0
4 жовтня 2019 14:44

Были в Германии у друзей, про коммуналку тоже говорили. У них 9(!) лет один неизменный договор и четкая цена на отопление. А у нас крутят, как цыган солнцем. То за поставку, то за доставку, то абонплата, то перерасчет. Мрак... как же это достало!


14 0
220
1
5 жовтня 2019 16:53

И индивидуальное отопление вряд ли что то сильно изменит, не теплоэнерго так горгаз будет руки выкручивать.


5 0
0
5 жовтня 2019 21:30

Цитата: evgeniys
И индивидуальное отопление вряд ли что то сильно изменит, не теплоэнерго так горгаз будет руки выкручивать.
Посмотрите просто на опыт развитых стран Европы: та же Италия, у кого есть индивидуалки, они не качегарят до 26 градусов, ходят в носках. Просто сам факт наличия индивидуалки или хотя бы счётчика тепла на входе в квартиру позволяет просто отключить краник, когда с тебя доят монополисты...


4 1
4 368
1
5 жовтня 2019 21:38

Цитата: evgeniys
горгаз будет руки выкручивать.
Цитата: VsegdaProtiv
Посмотрите просто
да человек просто не понимает, что кроме газовых котлов может быть электричество, в том числе возобновляемое...


0 0
0
6 жовтня 2019 10:42

Цитата: VsegdaProtiv
сам факт наличия индивидуалки или хотя бы счётчика тепла на входе в квартиру позволяет просто отключить краник

Индивидуалка в многоэтажном доме допустима только при условии, что она одновременно ставится у всех. Кто спонсор? Или кто оплатит?

Счетчик тепла на входе в квартиру можно ставить при условии горизонтальной разводки в доме. Кто оплатит такую дорогую переделку и счетчики?

И самый, как по мне, дешевый способ - устанвка в наших многоэтажках (вертикальная разводка) на каждом стояке в квартире одинаковых батарей. Это дешевле, чем разводку менять. Да и счетчики дешевые и просты в обслуживании.
"Нам в Украине говорят - нельзя поставить счетчики на отопление без горизонтальной разводки.
Нам в Украине говорят - нужны какие-то особые, дорогие счетчики.
Счетчики на батареях отопления, вертикальная разводка в многоэтажном доме. Дюссельдорф, Германия"
www.facebook.com/oleksandr.oleksandr.54943/posts/445187843021033


2 0
0
6 жовтня 2019 22:01

Нам всё рассказывают в угоду своим шкурным интересам... про нас думают, как о скоте, с которого только и сшибать бабки. То нельзя, сё нельзя... скоро будем за воздух платить чистый... 15 лет назад ржали, что будем покупать чистую воду...


4 1
220
1
7 жовтня 2019 18:27

Цитата: zzzzzz

Цитата: evgeniys
горгаз будет руки выкручивать.
Цитата: VsegdaProtiv
Посмотрите просто
да человек просто не понимает, что кроме газовых котлов может быть электричество, в том числе возобновляемое...

Ну, ну посчитай сколько нужно электричества для отопления 2х комнатной квартиры 55 м2.  в обычном старом, не утепленном панельном доме. так примерно 5,5 кВт *12 часов ( примерно половину времени котел не работает)* 30дней * 1,68 грн - 3326 грн, в зимние месяцы.  а на весь дом сколько нужно? сети новые кто будет тянуть, трансформаторные строить?


1 0
4 368
1
7 жовтня 2019 18:40

Цитата: evgeniys
посчитай сколько нужно электричества для отопления 2х комнатной квартиры 55 м2.  в обычном старом, не утепленном панельном доме. так примерно 5,5 кВт *12 часов ( примерно половину времени котел не работает)*
для начала определитесь чем вы топите, электрическим котлом, или керамические панели, или конвекторы? кстати панелей и конвекторов достаточно низкое потребление. за сети и аппаратуру подстанций согласен. 


3 2
220
1
7 жовтня 2019 22:28

да без разницы чем топить, кВт/ч есть кВт/ч. хоть реактор атомный реактор к дому подключить хоть поленья в буржуйку подкидывать.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх