У Потоки та ще три села «Кременчукгаз» таки обіцяє подати газ, але не всім мешканцям (додано)

23.08.2019, 11:33 Переглядів: 4 026 Коментарів: 2

 

Люди зібралися у клубі: чекають на обіцяне і на представників міськгазу

Потоки та ще три навколишні села й сьогодні сидять без газу. Люди думають: чи продовжувати протест з перекриттям траси, але все ж сподіваються, що їх почують, і місцева влада допоможе вирішити питання.


До редакції зателефонував мешканець села Володимир Михайлович. Він розповів, що учора люди теж збиралися на збори проти ночі у клубі. Були представники поліції, прокуратури, місцевої влади, міськгазу, і вони пообіцяли, що сьогодні газовики ходитимуть по оселях, перевірятимуть обладнання, після чого відновлять газопостачання. Продовжити перемовини мали о 9.00 — люди чекали газовиків і непокоїлися, що в призначений час до них ніхто не приїхав.


- Сьогодні День Прапора, завтра День Незалежності — виходить, для нас, незалежності від чого? Від газу, від совісті, від правди? - Володимир Михайлович обурювався, що газовики зіпсували людям свято.



«Не можна нахрапом людей брати»


«ТелеграфЪ» зателефонував сільському голові Потоків Юрію Зорі, щоб уточнити, які саме домовленості досягнуті з «Кременчукгазом».


- Є домовленість, що сьогодні «Кременчукгаз» працює з населенням з приводу доступу до домоволодінь до вхідних засувок, їх перекриває всім жителям - і потім населенню дає газ. Їм, згідно з правилами, потрібно перекрити засувки, а потім, коли труба буде заповнена, давати кожному індивідуально газ, - розповів про домовленості Юрій Зоря.

 
Він додав, що міськгаз обіцяв відновити газопостачання за умови доступу до кожного домоволодіння. І зараз все залежить від оперативності «Кременчукгазу». Обсяг роботи, великий: у Потоках 730 домоволодінь, у Придніпрянському, яке належить до Потоківської сільради, 150 домоволодінь, але в цьому селі ситуація краща: 10 мешканців уже надали доступ газовикам до осель, і засувки там перекриті.


- Вірогідно, що сьогодні Придніпрянське буде з газом, а от щодо Потоків у мене сумніви є. Сподіваюсь, що представники «Кременчукгазу» зроблять усе оперативно, але зараз перекрита лише половина засувок, - каже сільський голова.


Він уточнив: наразі існує домовленість, що газ буде поданий і в ті домоволодіння, де люди не підписали угоди на обслуговування мереж.


Ви розумієте, за правилами ці документи повинні бути, тому що йдеться про об'єкти підвищеної небезпеки. Але ж у такий спосіб це не робиться! Не можна нахрапом людей брати! - Юрій Зоря каже про шантаж з боку міськгазу і згодний з односельцями, що такі методи неприпустимі.


Сільський голова наголошує, що «Кременчукгаз» не провів інформаційну кампанію і чітко не поінформував про розцінки на технічне обслуговування. Люди ж порівняли ті ціни, що пропонувалися в договорах, і ті, що розміщені на сайті підприємства — різняться.


- Ми ставили це питання представникам «Кременчукгазу», але нам чітко так і не змогли нічого пояснити, - каже Юрій Зоря.



Газ подадуть в усі чотири села - «Кременчукгаз»


Зв'язалися ми і з головним інженером ПрАТ «Кременчукгаз» Болеславом Грабовським. Він підтвердив: газ в усі чотири села подадуть, але не всім мешканцям.


- Сьогодні газ подадуть, але тим, у кого є проблеми, будемо відключати, - каже Болеслав Грабовський.


- Про які самі проблеми ви говорите?


- Технічного плану, або у кого є борги. Усім іншим газ буде підключений, - запевнив головний інженер міськгазу.


Він пояснює, що в селі проводився ремонт газопроводу, і щоб відновити газопостачання після ремонту, потрібно спочатку перекрити засувки в кожному домоволодінні, перевірити щільність газопроводів, а потім відновити подачу газу.


Болеслав Грабовський запевнив, що газ подадуть і тим, хто не підпише угоду про технічне обслуговування, якщо не буде технічних проблем із самими мережами домоволодінь.


Газ він обіцяє в усі чотири відключених села.

Додано:

14.07. Як повідомив сільський голова Юрій Зоря, у Придніпрянському людям почали підключати газ. У Потоках газовики все ще обходять оселі, перевіряючи технічний стан газопроводів. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
23 серпня 2019 13:24

Газ подадут всем, кто составит договор на обслуживание и заплатит за это деньги. Читаем внимательно Кодекс газорозподільних систем, принятый для хорошей жизни газовых магнатов. Кому лень осилить 133 страницы этого документа, в кратце могу пояснить: ВСЕ жители Украны обязаны платить за ВСЕ услуги, навязанные оператором газопоставки. К примеру, Вы являетесь владельцем недвижимости, и у вас есть газовая сеть, теперь вы платите за газ, в тарифе которого есть существенная составляющая часть существования местного оператора (ЧАСТНОГО предприятия КРЕМЕНЧУГГАЗ) в виде установки бесплатных счетчиков (смотрим внимательно сайт Кременчуггаза), которых должно быть установлено в Кременчуге в 2019 году аж 13 тысяч единиц, выезд бригад на аврийные ситуации, материалы, и т.д. Но, согласно вышеуказанному Кодексу, мы все обязаны дополнительно оплачивать оператору ГРС те же работы согласно договоров на обслуживание. Это то, о чем пытается нам донести депутат Кальченко. 

 



Что мы теперь имеем в итоге по закону?

1. Оператор ГРС ИМЕЕТ право отключать газ любому потребителю, у которого нет договора на обслуживание, владелец недвижимости не пустил контролера в свои владения, есть утечки газа, регистрируемые газоанализатором.

 


10 1
0
23 серпня 2019 14:44

Думаю, что нашим отцам города давно пора обратиться к вопросу необъявленной войны частного монополиста с жителями Кременчуга, к примеру предложить НКРУ, будущему Кабмину, другим профильным органам, добавить к Кодексу пункт 16 отмененных Правил надання населенню послуг з газопостачання, в котором были прописаны права жителей Украны.


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх