Кременчужанка поскаржилася, що її не пускали до Придніпровського парку та вимагали гроші

8.08.2019, 09:03 Переглядів: 10 358 Коментарів: 19

 

У цей час там проходив фестиваль вуличної їжі «Picnic Fest 2019», тож «ТелеграфЪ» вирішив розібратися у ситуації

Наприкінці липня до редакції «Кременчуцького Телеграфа» надійшла скарга від кременчужанки Наталії. Жінка розповіла, що 28 липня хотіла з онукою прогулятися Придніпровським парком, але їх не пустили та вимагали за вхід заплатити 50 гривень. Ось текст її звернення:


Доброго дня, мене звати Наталія, я — корінна жителька Кременчука, прошу Вашої допомоги у ситуації, що склалася 28.07.2019. Гуляючи з онукою в парку Придніпровському, нас не пропустили на територію парку, вимагаючи 50 грн за вхід. Два молодика зашкодили нашому перебуванню, хоча парк не є приватною територією. Жодних пояснень на наше обурення щодо правових підстав їх перебування і вимог грошей надати вони не зуміли і не схотіли. Прошу допомогти надати розголосу та з'ясувати це нахабне нововведення, чому можна так просто прибрати до рук державну територію і вимагати кошти за перебування з платників податків. Дякую.



Чому перекрили частину Придніпровського парку


Справа у тому, що у період 26-28 липня у Придніпровському парку проводився «Picnic Fest 2019» — фестиваль вуличної їжі. Бажаючи розібратися у ситуації, ми звернулися до організатора цього заходу — підприємця Антона, аби дізнатися, чи справді рух містян парком був обмежений.


Він дійсно підтвердив, що під час проведення фестивалю частина парку була огороджена парканом, а саме літня сцена та зелена зона поряд з нею. Антон пояснив нам, що на те є цілком об'єктивні причини.


По-перше, подібне застереження пов'язане з безпекою. Охоронці на вході не пропускали п'яних дебоширів, а також затримали двох молодиків з ножами, які б могли порушувати порядок та заважати відпочивати іншим гостям. Питання безпеки було важливим, адже на території фестивалю відпочивало багато дітей. За словами Антона, завдяки платному входу, охоронцям та паркану вдалося уникнути інцидентів, на фестивалі не було бійок та п'яних осіб, усе пройшло тихо та спокійно.


По-друге, організатори найняли музикантів, які грали живу музику, на літній сцені встановили екран, де можна було дивитися фільми під відкритим небом, на фестивалі працювали аніматори для дітей. Організатор навів приклад: коли люди йдуть у кінотеатр або ведуть своїх дітей у «Флай Кідс», вони ж платять за вхід і вважають це нормальним.


По-третє, Антон розповів, що фестиваль був благодійним, і з кожних 50 гривень 20% (тобто 10 гривень) пішло на закупівлю необхідних товарів та продуктів для будинку дитини.


За словами підприємця, подібні фестивалі у парках вже давно проводяться у інших містах України, проте там, як правило, ціни за вхід значно дорожчі — 150 грн.


Чоловік запевнив нас, що відгородили парканом лише частину паркової зони, а прохід до Дніпра по алеях ніхто не чіпав, кременчужани могли спокійно гуляти та пересуватися парком. Ніхто нікого не примушував платити кошти за вхід, зрозуміло, що учасники відвідували фестиваль добровільно.


Крім того, організатори заздалегідь давали рекламу, у якій вказували, що на територію «Picnic Fest» вхід буде платним, знаючи це, люди приходили туди цілеспрямовано або розверталися та просто йшли, якщо не мали наміру долучитися до заходу. Діти до 12 років могли зайти на «Picnic Fest» безкоштовно.


Ми спитали у Антона, чи мав він офіційний дозвіл на те, аби перекрити частину парку. Він відповів, що це було узгоджено з мерією міста, але офіційного дозволу він не має, аби нам надати.



Пайова участь в утриманні об'єкта благоустрою: що це таке і як працює


Тоді «ТелеграфЪ» взяв коментар у керівника управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики Кременчука Людмили Жорняк.


Вона пояснила нам, що практика проведення подібних заходів широко розповсюджена в Україні, зокрема, у багатьох великих містах обласного значення. Як це працює: підприємець бере пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою, де він проводить свій захід, тобто йому в оренду за певну суму тимчасово дають частину міста (частіше це паркова зона).


Аби ознайомитися з договором про пайовий внесок, ТЪ направив інформаційний запит до виконкому Кременчуцької міської ради, відповідь на який там повинні підготувати протягом 5 робочих днів. Ми таки отримали копію вказаного договору, з ним можна ознайомитися: pknk-fest.pdf [1,54 Mb] (cкачиваний: 37)  


 


Фактично організатори «Picnic Fest» взяли в оренду частину Придніпровського парку на час проведення свого заходу. Згідно з договором, вони внесли у бюджет міста 4 896 грн.


А щодо 50 гривень, які кременчужани мали сплатити за вхід, влада ніяк не може впливати на ціни. Організатори фестивалю — це приватні підприємці, і захід комерційний, тому вони можуть вільно виставляти ціни на власний розсуд.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Фейсбук Артема Марченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 19

735
8 серпня 2019 09:32

Це був частково-благодійний захід, тому що 80% організатори забрали собі. І мєрія могла оговорити вартість входу - в іншому випадку відмовити в заході.

 

P.S. І взагалі наскільки законно, бо за рахунок платників податків парк утримується і щоб отримати до нього доступ також потрібно платити? Бо від Антона ми почули лише виправдання (і ті безглузді), бо він не знає законних підстав у своїх діях. А мерія лише надала договір, в якому вказано, що вони на власний розсуд дали в оренду частину парку. 


55 15
642
8 серпня 2019 09:43

Так корінну кременчужанку взагалі у парк не пропустили без 50 грн., чи на територію проведення заходу площею 2000 кв.м?


44 6
0
8 серпня 2019 10:01

Цитата: Кавоман
взагалі у парк не пропустили без 50 грн., чи на територію проведення заходу площею 2000 кв.м?
Так а яка різниця??? Ми коли податки платимо нас не питають куди потім ці гроші використовувати..Те що охоронців винаймали, так вибачте у нас муніципальна поліція є, за яку ми теж платимо хай і охороняє. Хоча в принципі все і так зрозуміло...Самі обрали мера, самі обрали депутатів, ну і головного ***


41 15
184
8 серпня 2019 10:06

Неинравится мне вся эта ситуация. Взнос должен быть добровольным, а пропускать должны всех желающих.


37 14
767
8 серпня 2019 10:16

Какую-то херню несёт Антон.
>>Охоронці на вході не пропускали п'яних дебоширів, а також затримали двох молодиків з ножами, які б могли порушувати порядок та заважати відпочивати іншим гостям<<


Охоронци не имеют никакого права обыскивать и задерживать кого-либо, это сторожа. Во вторых, Наталия была пьяная, буянила с ножом?

>>Ніхто нікого не примушував платити кошти за вхід, зрозуміло, що учасники відвідували фестиваль добровільно.<<
А полтинник с Натальи кто тогда вымогал?
Наталье вообще-то надо было вызывать полицаев. Какие-то левые не пускают и вымогают деньги. Т.к >>але офіційного дозволу він не має, аби нам надати.<<
Но это ещё фигня, вот как один тип в синем пиджаке и зелёных брюках отдаст площадь и парк бородатым барыгам, то вообще забудьте за парк.


46 13
938
8 серпня 2019 10:35

Цитата: Solenoid
Какие-то левые не пускают и вымогают деньги.
площа взята в оренду, взята плата, тому це територія орендатора, і він в праві вирішувати кого і за скільки впускати. Антон не зобовязаний всім підряд показувати документи. А от якби того договору, що викладений тут скан, не було, то тоді б не мали забороняти відвідувати.

Якщо я вкину бабки на рекламу що через місяць перетин Крюківського мосту буде платним, то це не означає що я маю право брати цю плату, як з тих хто чув, так і з тих хто не чув цю рекламу, навіть при прикриттям що будуть менше проїзджати п"яних і самогубців


15 35
0
8 серпня 2019 11:11

Это нормальная практика, когда проводится какой-то фестиваль и вход платный. Был прошлой осенью в Одессе в Зеленом театре. Вход был по 100грн., туда шли, только те, кому действительно нужно. Там была и зона отдыха, где можно было полежать на шезлонгах и адекватный туалет, всё это входило в стоимость. И контингент был адекватный. 


27 11
513
8 серпня 2019 11:37

Почитав комменты халявщиков, в след. раз ждите 100..200 грн за вход. ***.

Для людей стараются, за 50 грн всего. Музыканты, кино, анимация. Тематический вход для желающих, кому надо.

А кто харю свою всунуть в добавок нетрезвую типа "а я месный и налоги плачу и хожу хде хочу" - гоу рядом за ленточкой бесплатно.

Кабак на набережной, иди посиди бесплатно, не?


38 35
1 174
8 серпня 2019 12:22

Цитата: Дмитрий
Для людей стараются, за 50 грн всего. Музыканты, кино, анимация. Тематический вход для желающих, кому надо. А кто харю свою всунуть в добавок нетрезвую типа "а я месный и налоги плачу и хожу хде хочу" - гоу рядом за ленточкой бесплатно. Кабак на набережной, иди посиди бесплатно, не?

 

В ютубе посмотрел сюжет о последующей поездке в дом малютки, ком стал в горле. Видя, как малыши радовались такому вниманию, считаю что мероприятие прошло не зря. Если бы с каждого мероприятия так давали на адресную благотворительность 10%...Небольшое по сути внимане. Но сколько искренной детской радости!


41 3
0
8 серпня 2019 23:58

Мэрия значит отдала общественный парк в аренду? А нельзя было устроить этот сомнительный фестиваль в другом месте? А в следующий раз у моего дома устроят фестиваль и мне до дома 50 грн отдавать да и еще за мои деньги музыку влупят во всю дурь? Парк в городе нужен для отдыха жителей и обеспечивать безопасность в нем должны не за счет поборов. Это обязанность администрации: организовать бещопасность , чистоту, запрет курения, распития, выгула собак на территории всего парка.  А что это за фестиваль еды где в ассортименте один фастфуд? А к чему эта оглушающая музыка. Недавно снова какое то событие было там же и там дети на время рисовали мелками на асфальте и одновременно рядом долбило ревом музыки так что у взрослого человека болело в ушах. И репертуар был как на подбор:  такое ошущение что подростки рулили. Неужто в общественнлм парке нельзя подобрать что то спокойнее? В администрации вообще понимают что из парка сделали генделик? 


19 24
92
9 серпня 2019 08:59

У нас все хотят получить на шару, потому и живем хреново.Кто-то должен пособие, кто-то коммуналку, а кто-то должен купить машину...ведь все на авто,а я нет))) Человек вложил средства,создал идею,договорился с участниками...а меня не пустили и требовали 50 грн...тьфу


26 13
938
9 серпня 2019 09:01

Цитата: Dmytro
Неужто в общественнлм парке нельзя подобрать что то спокойнее?
підберіть, організуйте, а ми тут обсудим


17 7
0
9 серпня 2019 10:35

Меня там небыло я не могу сказать что там было. Но вот вопрос главный заработок был от входа? или там продавалась еда по завышеным ценам??? Просто помню как на новый год на елке торговари шашлыком и один кусочек стоил 50 гривень при этом качесто и прожарка была сомнительная. Мы живем хреново потомучто на праздниках люди начинают зарабатывать а не устраивать праздник по доступным ценам. на все праздники большие взлитает цены на мясо, яйца и т.д


14 6
0
9 серпня 2019 11:51

Цитата: Dmitriys

Меня там небыло я не могу сказать что там было. Но вот вопрос главный заработок был от входа? или там продавалась еда по завышеным ценам??? Просто помню как на новый год на елке торговари шашлыком и один кусочек стоил 50 гривень при этом качесто и прожарка была сомнительная. Мы живем хреново потомучто на праздниках люди начинают зарабатывать а не устраивать праздник по доступным ценам. на все праздники большие взлитает цены на мясо, яйца и т.д

Зато вход бесплатный


7 3
0
9 серпня 2019 13:05

Цитата: Dmitriys
Мы живем хреново потомучто на праздниках люди начинают зарабатывать а не устраивать праздник по доступным ценам

Кто Вам должен устроить праздник по доступным лично для Вас ценам? И где можно это устроить? Учитывая, что в городе вся территория частная или коммунально-городская. Которую, по высказываниям "советских" людей в комментах, нельзя сдавать в аренду для платных мероприятий.
Мы живем хреново потому что у большинства людей до сих пор в головах сидит "мне должны" ... или по простому - "совок".

Был огорожен небольшой кусочек парка. Там было светло ), интересно. Но бабушку с внучкой туда бесплатно не пустили. И понеслось - весь парк сузился до территории возле летней сцены. Где всегда очень мало людей.
А проверил ли журналист бабушку ) по базам? Действительно ли она платит налоги ? ) Нет ли нелегальных заработков? ) Чем занимались родители внучки, когда с ней гуляла бабушка ...
Короче любую мысль можно довести до маразма ...


26 8
9
9 серпня 2019 13:14

Правильно возмутилась! Хотят праздников, есть у нас парк "Индустриальный", которому не могут найти инвестора! Есть "Юбилейный"... и куча территории которая заростает бурьяном! На крайний случай, пусть делают на стадионе "Дормаш"! Места в городе море! Так нет же.. надо устраивать на набитом для отдыхающих месте! Типа народ все равно гуляет, пусть по полтиничку скинуться, для наших "слуг народа", ведь меру зарплаты не хватает на отдых... 


18 18
938
9 серпня 2019 15:10

Цитата: ссс
надо устраивать на набитом для отдыхающих месте!
набиті місця там лише тоді, коли шось роблять для відпочиваючих нахаляву, як то єгові чи депутатський жирок. Покажіть мені зараз, або взавтра, чи післязавтра, де в парку можна втикнуть в приставку, чи послухати живий виступ невідомого співака?


9 6
0
9 серпня 2019 16:44

Цитата: почемучка

Цитата: Dmytro
Неужто в общественнлм парке нельзя подобрать что то спокойнее?
підберіть, організуйте, а ми тут обсудим

 

Этим занимаются специально обученные люди в администрации парка и кураторы из мэрии. Предлагаете за них работу делать? 

 

По аналогии вы предложите побитому гопниками человеку самому идти арестовывать их если полиция не делает свою работу? 



Дело тут не только в 50 грн. Просто у людей уже накопилось и обсуждаемое могло стать последней каплей. По факту несмотря на то что есть положительные моменты в виде чистого пляжа и новой площадки, его состояние часто желает лучшего: в парке множество курящих, встречаются распивающие на лавочках, выгуливающихся собачек, в зоне атракционов часто играет похабная и чрезмерно громкая музыка, территорию примыкающая к парку начали застраивать зданиями по его краям в то время как в парке бывает не протолкнуться, в парке до сих пор нет стационарного туалетного узла, но стоят вонючие пластиковые кабинки, а теперь еще фестиваль фастфуда с оглушающей музыкой.

 


9 12
0
9 серпня 2019 18:47

Как почитаешь комменты так и поверишь что все такие правильные,святые и во всём понимают )))

всё там было правильно сделано, 50 грн. вход говорили заранее, наш народ конечно обожает халяву, но тогда гуляйте возле подъезда.

Уверен что сдешние комментаторы палец об палец не ударили и ничего путнего не сделали в своей жизни для людей и окружения.


11 14

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх