Пьянство за рулём подорожало и стало криминалом: Рада «покращила» Уголовный кодекс и КУоАП

22.11.2018, 17:01 Переглядів: 6 512

 

За пьяную езду придется заплатить от 17 до 51 тысячи гривен

Сегодня, 22 ноября Верховная Рада Украины приняла законопроект № 7279-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень».


Законопроект предусматривает ужесточение наказания за пьянство за рулем. Так, из административных нарушений, управление транспортным средством в состоянии алкогольного опьянения переходит в уголовные проступки*.


В Уголовном кодексе появится новая статья 286-1:


«Стаття 286-1. Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції


    1. Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, або відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а так само вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду -
караються штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.


    2.Ті самі дії, вчинені повторно, -
караються штрафом у розмірі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років»;


Так, за пьяную езду в первый раз придется заплатить от 17 до 34 тысяч гривен, а также на срок до 3 лет лишиться водительского удостоверения. За правонарушение, совершенное повторно - до 51 тысячи гривен, а также ждёт лишение прав на срок от 2 до 3 лет. Сейчас это 10 200 грн за первый раз, 20 400 грн - повторно в течение года и 40 800 грн за третье и более правонарушение. 


*Уголовным проступком считается деяние (действие или бездействие), за совершение которого предусмотрено основное наказание в виде штрафа в размере не более трех тысяч необлагаемых минимумов доходов граждан или другое наказание, не связанное с лишением свободы.


Закон вступает в силу со дня, следующего за днем его опубликования, и вводится в действие через год со дня вступления в силу (предварительно – в конце 2019-го года).

Поддерживаете?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх