АТОвець з Кременчука Євген Саленко, який був прикутий до інвалідного візка, робить перші кроки

28.10.2018, 14:01 Переглядів: 8 182

 

Фото з архіва «Телеграфа»

У Кременчуцькому військкоматі ще 55 учасників АТО нагородили відзнаками Президента України "За участь в антитерористичній операції" від 17.02.2016 року №53/2016. 


 

– Хочеться, щоб Вас по життю супроводжували такі нагороди за ваші діяння. Дуже велике спасибі за те, що у свій час виконали свій обов'язок – стали на захист Батьківщини, – привітав присутніх начальник Управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії Кременчука Ігор Чудаков, який також боронив незалежність на сході України.


Тиждень назад Ігор Чудаков отримав таку ж відзнаку разом з 45 учасниками АТО.



 


Серед нагороджених був і Євген Саленко – боєць батальйону "Донбас" з позивним "Альпініст", який отримав поранення під Широкине. Він довгий час був прикутий до інвалідного візка. Зараз чоловік проходить курс реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни у с. Клевань. За словами АТОвця Володимира Полякова зараз Євген Саленко в госпіталі робить перші кроки.


– Головне, що дали надію, що він змже ходити й тепер він робить перші кроки з милицею, – зазначив Володимир Поляков.


Євгену всі ці роки надійною підтримкою та опорою є дружина Світлана. Вони разом розповідали завітавшим до бійця школярам історії з їх знайомства, нелегкого шляху реабілітації. Діти, у свою чергу, подарували подружжю свої усмішки та малюнки. 


– По завершенню офіційної частини, з дозволу донбасівця Євгена, побували в його "апартаментах". Діти, дійсно стишивши подих, дивились фото з одруження, з часів реабілітації у Польщі, розпитували про військові часи. І були зовсім близько до Воїна. Одного з тих, кому писали листи та малювали малюнки, відправляли посилки зі смаколиками на Схід. Під враженням були усі – і дорослі, і малеча. Як сказали вчителі – це більше й цінніше, аніж показати чи розказати на уроках..., – повідомляє адміністрація шпиталю на своїй сторінці в Фейсбук про враження малечі, яка привітала бійців з Днем Захисника України.


Євген з дружиною Світланою розповіли про своє одруження у Кременчуцькому військовому госпіталі.


"Альпініст" дітлахам, які з цікавістю дивилися фото та відео, розповів про свій військовий шлях в російсько-українській війні


 


Рівненський обласний шпиталь ветеранів війни з висоти пташиного польоту:


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх