Скандал у 1-й школі: завуч собою закриває прохід, директор голосно кричить, а коридором ходять здивовані охоронці

28.03.2018, 14:05 Переглядів: 23 614

 

До комунальної школи не пускали депутата міськради та журналістів

 28-го березня депутат Кременчуцької міськради Тетяна Сідерка приїхала до 1-ї школи – привезла депутатське звернення. Батьки кількох учнів звернулися до депутатів – вони скаржились, що в їдальні 1-ї школи дітям дають холодну їжу, а посуд, у якому її подають, жирний та погано вимитий. Крім того батьки поскаржились, що на одному з поверхів у туалеті для хлопчиків (початкова школа) немає внутрішніх дверей, тож, якщо хтось із учнів відчиняє двері, то всі інші можуть побачити дитину без штанців, і через це діти бояться ходити до того туалету.



 


 Депутат Сідерка приїхала до школи, аби перевірити обгрунтованість батьківських скарг та поспілкуватися з директором школи Людмилою Яшиною. Разом із депутатом приїхали журналісти – адже це комунальна школа, тож кременчужани мають право знати, що там відбувається.

 

 Натомість заступник директора школи з виховної роботи Наталя Панова такої думки не поділяла. Вона стала на вхідних дверях і заявила, що, за розпорядженням директора школи, нікого не пустить до приміщення. “ТелеграфЪ» запропонував завучу Пановій надати нам копію письмового наказу директора школи, щоб ми могли його оскаржити, бо це – перешкоджання роботі журналіста. Завуч копію наказу не надала, і заявила, що було усне розпорядження директора. Вона повідомила, що директора школи немає, а без неї завуч нікого не впустить до школи.


 

"Держать и не пущать!"


 Так пані і простояла на дверях близько сорока хвилин. Разом із нею під дверима стояли депутат міськради та журналісти. І депутат, і журналісти пропонували завучу зателефонувати директору школи, на що та відповіла, що не може турбувати директора. Стояти під дверима усім набридло, і депутат разом із журналістами все-таки увійшли до шкільного холу, зареєструвалися у журналі відвідувачів та ще раз запропонували завучам (їх вже зібралося троє) зателефонувати директору.



 


 Та замість директора, у коридорі школи з’явилися представники служби охорони – їх тишком викликав хтось із співробітників школи. Охоронці послухали, що тут відбувається, жодних дій не вчиняли, натомість пояснили представникам адміністрації, що тім варто викликати поліцію, бо служба охорони приїздить у разі несанкціонованого проникнення, а тут мова про несанкціоноване проникнення не йде.


 


Зрештою депутат Сідерка зателефонувала керівнику департаменту освіти Геннадію Москалику і запитала, чи видавав він наказ про заборону пускати до комунальних шкіл депутатів міської ради та міську пресу? Керівник департаменту відповів, що не видавав та не підписував такий наказ.



 


 Журналісти ще раз запропонували завучам викликати директора. Зрештою директор школи Яшина таки прибула і закричала, що “школа – не прохідний двір!” і вона не дозволить ходити тут усім, кому заманеться. “ТелеграфЪ» запропонував директору школи надати нам копію письмового наказу про заборону відвідувань, щоб ми могли його оскаржити. Директор сказала, що письмового наказу немає, вона надала співробітникам усні розпорядження. Потім директор ще якийсь час кричала на депутата Сідерку, яка “нічим не допомагає школі, а лише ходить, перевіряє!”.


 


 Зрештою директор школи привела депутата та журналістів до шкільної їдальні. А привівши, знову почала кричати, що не дозволить тут кожному ходити по їдальні, а змусить стояти там, де вона дозволить. Одуріла від невпинного крику директора преса стала у куточку, а директор разом із депутатом пішли до кухні.





Результати перевірки після двогодинного скандалу:








– якість їжі та наскільки вона холодна чи тепла, ми перевірити не змогли, бо поки завуч тримала депутата та пресу під дверима школи, діти вже поїли;
– в їдальні було чисто;
– перевірити якість миття посуду ми не змогли, бо за той час, поки завуч тримала усіх під дверима школи, посуд можна було перемити наново;
– вода у рукомийниках, де діти миють руки перед їжею, була прохолодна, хоча бойлер у їдальні працював на підігрів;
– у туалеті для хлопчиків дійсно немає дверей між тамбуром і туалетом, там смердить, хоча чисто; директор пообіцяла, що у квітні, щойно надійдуть кошти, у туалеті встановлять проміжні двері;
– батьки скаржились, що у школі холодно, натомість на час відвідин температура у холі становила 20 градусів, було досить тепло.


Фотофакт: "Печалька для нардепа Шаповалова"


 

Впізнали? Це сумнозвісний фонтанчик для питної води, який під час виборчої кампанії 2014-го встановили у школі та прикрасили написом "Разом за Кременчук! Юрій Шаповалов". Журналісти угледіли, що цей пафосний напис на питному фонтанчику у 1-й школі вже заліпили – він схований під червоною наліпкою.


Про “квіточки” окремо



 Під час скандалу директор школи Людмила Яшина звинуватила депутата Сідерку та пресу у тому, що її, як директора, “ославили, пропіарили на все місто, що вона озеленення купила на 17 тисяч та ще влітку!”. Повернувшись зі скандальної перевірки, “ТелеграфЪ» переглянув ще раз звіт 1-ї школи, підписаний директором Яшиною та головним бухгалтером Святодух. Цифри такі:


17000 грн. – послуги з благоустрою території закладу, КП “Благоустрій Кременчука”:

5575 грн. – саджанці, ТОВ “Голландські троянди”, угода №60 від 19.06.2017;

25098,84 грн. – послуги з кронування дерев, КП “Благоустрій Кременчука”.


Як бачимо, саджанці дійсно купувалися у червні, а послуг з благоустрою та озеленення надано на значно більшу суму, ніж 17 тисяч.



  



 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх