До Кременчука злетілись найрізноманітніші птахи з усієї країни

30.09.2017, 14:04 Переглядів: 6 345

До Кременчука злетілись найрізноманітніші птахи з усієї країни

«ТелеграфЪ» побував на Міжнародному фестивалі голубів, рідкісних та декоративних птахів, домашніх тварин та рослин «Голуб – птах миру та єднання», який сьогодні пройшов у нашому місті

Сьогодні, 30 вересня, на бульвар Пушкіна у Кременчуці злетілися найрізноманітніші птахи з усієї країни - у місті пройшов Міжнародний фестиваль голубів, рідкісних та декоративних птахів, домашніх тварин та рослин «Голуб – птах миру та єднання», присвячений 446-й річниці з Дня заснування Кременчука та 74-ї річниці його визволення від нацистських загарбників.

 

Фестиваль проходить в нашому місті уже 17 років поспіль. Як зазначив під час відкриття організатор фестивалю Олександр Тертичний, 17 років тому мер міста Микола Глухов, побувавав на виставці голубів у Бердянську і зажадав провести у Кременчуці щось подібне.

 

- Тоді все починалося з 5 кліток, а сьогодні ми зайняли цілий бульвар, - додав Тертичний. - Полтавщині є чим пишатися. У Португалії, приміром, немає жодної породи голубів, а у нас цілих три: Кременчуцький, Крюківський і Полтавський біло-чорний, хвостатий.

 

Цього року учасниками фестивалю стало близько 200 представників з України, Білорусі та навіть країн Європи.

 

До слова, на виставці представили не лише різноманітні рідкісні породи голубів, але й інших тварин: кроликів, нутрій, курей, хом'ячків, морських свинок, папуг, котиків. На усіх них можна було не лише подивитися, але і попестити, взяти на руки, сфотографуватися. 

 

Охочі могли також придбати собі улюбленця. Кролика-рекса, наприклад, віддавали за 1500 грн, а молодого когута - за 500 грн.

 

Не забули на фестивалі з символічною назвою «Голуб – птах миру та єднання» і про мир - діти учасників АТО випустили в небо своєрідний салют із голубів. Також на фестивалі всі охочі могли долучитися до можна плетіння маскувальної сітки та збору коштів пораненому в АТО бійцеві Володимиру Шеврину (позивний «Таксист»).

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх