Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор

20.09.2016, 08:23 Переглядів: 5 118

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор

Єгор Дементьєв, Сергій Ємельянов та Роман Данилюк розповіли про цікаві моменти в Бразилії та поділилися секретами успіху

Кременчуцькі спортсмени поділилися з «Телеграфом» враженнями від Паралімпіади в Ріо, а також секретами успіху. З 7 до 18 вересня у Бразилії відбулися XV літні Паралімпійські ігри. Національну збірну України представили 172 спортсмени, серед яких троє кременчужан: Єгор Дементьєв, Роман Данилюк та Сергій Ємельянов.

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор Першу медаль України на Паралімпіаді виборов кременчужанин Роман Данилюк. У штовханні ядра класу F11, F12 Роман завоював бронзову медаль. Він за три спроби штовхнув ядро на 15,94 метра. Йому не вистачило всього 4 сантиметрів, щоб наздогнати срібного призера Самана Пакбаза з Ірану. "Золото" на рахунку іспанця Лопеха Гонсалеза з показником 16,44 метра.

 

 

Спортсмен офіційно виступає за Черкаси, хоча легкою атлетикою займається з 2011 року у заслуженого тренера Олександра Кисельова на СК «Полiтехiк».

 

- Дякую тренеру, який своїми зусиллями привів мене до олімпіади, дякую йому за великий труд i терпіння. Дійсно, мій особистий результат вищий. На тренуваннях штовхав на метр далі, є причини через які я не зміг реалізуватись, основна з причин це психологічно перегорів, мало міжнародних стартів, щоб набратися досвіду, - розповів Роман. – У Бразилії вперше. Природа неймовірна, а краіна бідна. Після Паралімпіади готуватимуся до чемпіонату світу в Лондоні, який відбудеться наступного року. Тому потрібно перегорнути сторінку i працювати над результатом.

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор Єгор Дементьєв став чотириразовим чемпіоном Паралімпійських ігор. На велотреку та індивідуальній гонці на шосе у 30 км кременчужанин завоював золоті нагороди. Нагадаємо, на Паралімпіаді 2012 у Лондоні Єгор Дементьєв завоював дві золоті медалі. Тоді він виступав у чотирьох дисциплінах: дві трекові та дві шосейні.

 

 

Тренер та батько спортсмена Віктор Дементьєв поділився секретом "допінгу", який допоміг Єгору перемогти.

 

- Ділюся секретом успіху. Сало - основна і головна частина українських перемог, - зауважив тренер.

 

 

Ще одним секретом перемог Єгора, може бути футболка з жовто-синім тризубом, який вишила дружина Наталія.

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор

 

У передостанній день змагань кременчуцькому спортсмену не вдалося завоювати третю золоту нагороду на Паралімпіаді. У груповій гонці на велошосе Єгор за кілька метрів до фінішу зіткнувся з австралійцем та зазнав легких тілесних ушкоджень: струс мозку та садна. Як повідомляє видання Тhe Sun, винним у зіткненні спортсменів судді визнали українського велогонщика, за що його й дискваліфікували.

 

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор

 

На перегонах після падіння помер іранський велогонщик Бахман Голбарнежада. Він також їхав у цій гонці, у класі Єгора. Спортсмен помер по дорозі в лікарню.

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор Сергій Ємельянов став першим чемпіоном Паралімпіади на спринті у 200 метрів в пара каное. Адже даний вид спорту був вперше представлений на подібних іграх. Спортсмен змагався у веслуванні на каное у класі KL3. Сергій усього на 9 сотих секунди випередив німця Тома Кіерея, що прийшов другим. Нагадаємо, що Сергій саме німцю поступився кількома секундами на чемпіонаті світу.

 

 

 

- Вразила дуже статуя Ісуса Христа, яка входить до 7 чудес світу. Давно хотів її побачити. З нових страв нічого не куштував, адже в їжі перебірливий, нового не їм. В Ріо дуже гарно, словами не передати, - поділився Сергій. - Із кумедного. Було, що вся команда поїхала на канал о 7.20. Автобуси курсують кожні пів години, я не встиг з ними, пішов пообідав й сів на автобус о 8.50. Ми приїхали на 10 хвилин раніше ніж вони. Через пробки автобус поїхав іншим маршрутом. Ось така історія, мені було дуже смішно.

 

 

Збірна України у підсумку зайняла третє місце у загальнокомандному заліку Паралімпійських ігор 2016 року. Українці у Ріо здобули 41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових нагород. Випередили Україну лише Китай (107-81-51) та Велика Британія (64-39-44).

 

Перша найбільша група паралімпійців, у якій – найбільше чемпіонів та призерів XV Паралімпійських ігор - прибуває в ніч з 21 на 22 вересня, а саме о 1:25 ночі в термінал F в аеропорт Бориспіль.

 

Шлях до перемоги. Враження кременчужан від Паралімпійських ігор

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх