Шляховики готуються до початку реконструкції дороги Полтава-Кременчук-Олександрія

6.07.2016, 16:18 Переглядів: 4 965

Шляховики готуються до початку реконструкції дороги Полтава-Кременчук-Олександрія

В планах цього року відремонтувати 27 км

Вже за кілька днів на дорогу Полтава-Олександрія, що сполучає обласний центр із Кременчуком, вийде ремонтна техніка, повідомляє прес-служба Полтавської областної державної адміністрації. Зараз у шляховиків триває підготовчий етап перед початком повномасштабних ремонтних робіт.

 

Як розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Анатолій Мягкохліб, цього року шляховики планують відремонтувати дорогу на відрізку від 48-го до 75-го кілометру (всього 27 кілометрів). Роботи розпочнуться безпосередньо з капітального ремонту мосту через річку Кобелячок поблизу села Свердловське. На час ремонту мосту буде облаштовано об’їзд через село Свердловське з виходом на Бутенки. За словами Анатолія Мягкохліба, разом з місцевою владою було проведено обстеження цієї дороги.

 

Шляховики готуються до початку реконструкції дороги Полтава-Кременчук-Олександрія

 

— Є певні умови, на яких пропускатимемо рух: потрібно буде відремонтувати проїжджу частину, укласти біля 120—140 тонн асфальтобетону, відновити дорожні знаки по маршруту об’їзду, — коментує пан Анатолій. — Що ж стосується мосту, то він у аварійному стані, введені обмеження на рух транспорту. Його нинішній стан не забезпечує потреб трафіку ні по ширині, ні по габаритах, ні щодо пропускної спроможності. Тому під час капітального ремонту міст буде розширено, щоб можна було пропускати рух вагового транспорту одночасно в обох напрямках. Також ремонтуватимемо капітально ще один міст — через річку Оленівка.

 

Шляховики готуються до початку реконструкції дороги Полтава-Кременчук-Олександрія


Цього року на ремонт 27 кілометрів дороги та капітальний ремонт двох мостів було виділено майже 300 мільйонів гривень. З них 30 мільйонів — це кошти обласного бюджету, виділені на умовах співфінансування, решта — з державного бюджету. На частині автошляху буде виконано поточно середній ремонт (технологія передбачає зняття верхнього дорожнього «одягу» та заміну його на новий), на іншій — капітальний ремонт. Ширина проїзної частини залишиться такою ж, як і була.

 

Шляховики готуються до початку реконструкції дороги Полтава-Кременчук-Олександрія

 

— Дорога на Кременчук, на жаль, ремонтується постійно, - розповідає Анатолій Мягкохліб. — Тут вкладений великий труд полтавських шляховиків. З початку року, хто їздив цією дорогою, може пригадати, що вона була непроїзна. Тільки під час ямкового ремонту було укладено понад 4 тисячі тонн асфальтобетону. Працювали тут філії Новосанжарського, Козельщанського, Кобеляцького, Решетилівського, Полтавського райавтодорів. Ми максимально концентрували зусилля, щоб привести її до ладу.

 

Як раніше писав “ТелеграфЪ”, ремонт обіцяли розпочати ще в травні-червні, але початок робіт дещо затримався через тендерну процедуру, яка вимагає певного часу. Проте шляховики впевнені, що до жовтня виконають усі заплановані роботи. У планах на наступний рік — ремонт дороги від 75-го кілометру до Кременчука.

 

Загальна протяжність автодороги Полтава-Олександрія (М22) - 148,1 км.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: соціальні мережі
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх