Журналисты просят поддержать петицию мэру Кременчуга об открытом доступе к информации и устранить нарушения закона

13.05.2016, 10:52 Переглядів: 3 786

Журналисты просят поддержать петицию мэру Кременчуга об открытом доступе к информации и устранить нарушения закона

Сегодня электронная петиция опубликована на сайте Кременчугского горсовета

Журналисты просят поддержать петицию мэру Кременчуга об открытом доступе к информации и устранить нарушения закона

 

Сегодня на сайте Кременчугского горсовета в разделе электронных обращений опубликована петиция мэру «Об устранении Кременчугским городским советом и исполкомом нарушений Закона «О доступе к публичной информации». Ее автор – журналист «Телеграфа» Татьяна Волынская (Донченко), координатор проекта «Открытый доступ». Сбор подписей начался.

 

Журналисты просят поддержать петицию мэру Кременчуга об открытом доступе к информации и устранить нарушения закона

 

Вот текст петиции:

 

Шановний міський голово!
Просимо вас зробити роботу міської влади відкритою та прозорою. Не приховуйте від громади важливу інформацію, яка необхідна для ефективного контролю за використанням бюджетних коштів, за діяльністю комунальних підприємств, за ухваленням рішень місцевою владою.. Наші вимоги:
1) Оприлюднювати за 20 днів до прийняття проекти рішень Кременчуцької міської ради та виконкому;
2) Оприлюднити на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua та на веб-порталі Кременчуцької міської ради відкриті дані відповідно до переліку, вказаному в Постанові КМУ № 835 від 21.10.2015 року “Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних”.

Відкритість влади – це усунення передумов для корупції, можливість громади брати участь у прийнятті рішень, рівні умови для конкуренції в бізнесі.

 

ПОДПИСАТЬ ПЕТИЦИЮ МОЖНО ЗДЕСЬ

 

Напомним, 12 мая журналисты - инициаторы проекта «Открытый доступ» провели пресс-конференцию по результатам мониторинга официального сайта Кременчугского горсовета. И выявили немало нарушений с доступом информации, которые негативно влияют на взаимодействие власти и кременчужан.

 

 

Журналисты настаивают на том, чтобы в открытом доступе власть размещала информацию о финансовой деятельности коммунальных предприятий; о земельных участках для застройки; о выполнении бюджетных программ (важно знать не только, на что выделены деньги налогоплательщиков, но и куда конкретно они потрачены), а также другие данные, предусмотренные законодательством. С целью этого добиться составлена петиция и открытое письмо к мэру, которое подписали на пресс-конференции 12 мая.

 

От редакции «Телеграфа»

 

Открытость власти и проектов ее решений – это одно из условий преодоления коррупции, борьбы с неэффективными управленческими решениями, наносящими ущерб территориальной общине.

 

Видя за 20 дней проект о продаже какого-нибудь очередного «кусочка бульвара Пушкина» или сомнительной финансовой трате денег , решение сессии или исполкома легче предотвратить. Ведь общественность, по Закону о местном самоуправлении, может влиять на реализацию полномочий местной власти. Но для того, чтобы влиять, о планах нужно знать заранее. И потому мы просим поддержки – подпишите петицию!

Автор: ТелеграфЪ
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх