Бойовики "подарували" на день народження кременчуцькому комбату Щербині нічний бій

16.02.2016, 12:25 Переглядів: 9 158

Комбат 17-го батальйону, кременчужанин, відсвяткував свій другий день народження на війні. Олександр Щербина стверджує, що підтримка українських військових населенням Донбасу є один з факторів нашої перемоги

13 лютого командир 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї мотопіхотної бригади Олександр Щербина зустрів день народження на передовій. Своє 42-річчя комбат з Кременчука відмітив нічним боєм із супротивником.

 

Комбат зі щирою посмішкою та зосередженим, глибоким поглядом розповів кременчуцьким журналістам, що вдруге зустрічає день народження на передовій.

 

 

Олександр Щербина має три вищі освіти, дві з яких – отримані за кордоном. Він працював спостерігачем ОБСЄ у Грузії. Коли заворушилося в Україні, професійний військовий не став чекати повістки і пішов до воєнкомату сам.

 

Його підрозділ тримає першу лінію оборони. Військові присікають постійні спроби ворога прорватися через оборону. І клаптик за клаптиком відвойовують свою землю.

 

- Станом на 13 лютого ситуація в Горлівському напрямку під контролем. Перемир'я не спостерігаємо. Ідуть обстріли 120-м мінометним калібром, працюють РПГ та ДШК. Сьогодні до 3 годин ночі були перестрілки. 11 лютого зранку був бій, а вдень ще три бої, - розповів комбат, - У селищі нижнє Зайцево залишилось близько 50 мирних мешканців. Позавчора (11 лютого, - ред.) одного з мирних поранили. Ми надали йому першу медичну допомогу і передали лікарям у Дзержинськ. Зараз він з пораненням руки знаходиться у лікарні. Спочатку думали легке поранення, але виявилося, що зачепило артерію.

 

 

За словами Олександра Щербини, військові співпрацюють з місцевим населенням. Бажаючим покинути територію українські військові надають техніку для перевезення речей. Доставляють гуманітарну допомогу населеним пунктам поблизу лінії військового зіткнення. Підтримку місцевого населення бійці вважають одним з ключових факторів нашої перемоги.

 

- За цей рік армія змінилася. Якщо ми починали воювати в капцях з автоматами, то зараз на нашому озброєнні є техніка. Ми навчилися воювати. Цей рік додав нам значного досвіду, - зазначив Щербина.

 

Комбат розповів, що побратими привітали його з днем народження в імпровізованому ресторані “Комбат”.

 

- Побратими привітали своєю присутністю. Головне, що вони всі цілі й здорові. Батальйон в повній бойовій готовності, - каже Олександр Щербина.

 

 

- Щоб створити домашню атмосферу, намет прикрасили кульками. Також зробили вивіску “Комбат”, як у кременчуцькому ресторані Щербини, - розповів заступник командира Олег Бажан, - Справжніх офіцерів у нашому житті дуже мало. Він справжній бойовий побратим, який не залишить важку хвилину. Його улюблена приказка: “Я за бійця 17 бату будь-кому горло перегризу”. Він допомагає не лише на фронті, а й в тилу, демобілізованим бійцям і сім'ям загиблих.

 

 

- Хочу подякувати кременчужанам, які про нас не забувають. Дорогі земляки, знайте, тут не антитерористична операція, тут справжня війна. Не треба думати, що все добре. Тут гинуть хлопці, отримують поранення за нашу батьківщину, - зауважив заступник комбата.

 

На згадку для Кременчуцького краєзнавчого музею комбат Олександр Щербина підписав календар з фотографіями 17-го батальйону. 

 

 

Автор: Альона Душенко Фото: Олена Ліпошко, Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх