Нові назви вулиць у Кременчуці - оприлюднено проект рішення сесії

10.02.2016, 16:07 Переглядів: 27 189

В оприлюдненому списку 114 вулиць

Стали відомі нові назви вулиць Кременчука, за які будуть голосувати на сесії депутати міськради 16 лютого. Проект відповідного рішення був оприлюднений 10 лютого на сайті міської ради. 

 

Цей список практично не відрізняється від того, за який проголосувала 4 лютого комісія з питань перейменування. Але в ньому є деякі уточнення.

  

Нову назву вул. 50 років СССР пропонують писати як вул. Велика набережна (тоді як на засіданні комісії розглядали варіант написання обох слів з великої літери). Також слово "набережна" пропонують писати з маленької букви і в новій назві вул. Комсомольська - вул. Мала набережна.

 

Вулицю Артема члени комісії хотіли назвати Свято-Миколаївською, а в проекті вона просто Миколаївська.

 

Вул. Олесандра Сербіченка, не зважаючи на звернення громадського діяча і мешканки цієї вулиці Лариси Гориславець до міської влади з проханням назвати вулицю Чумацький Шлях, пропонують назвати Чумацькою.

 

 

Згідно з доповненням до проекту рішення, до думки мешканців вулиць прислухаються, перейменовуючи вул. Якіра в Щасливу, вул. Новочервоноармійську в Сонячну, вул. Чичеріна в Тінисту, вул. Ленінградську в Ліщинову, а пров. Колгоспний в Абрикосовий.

 

Нагадаємо, що у списку вулиць, що перейменовуються у Кременчуці, відсутні вулиці Першотравнева, Пролетарська, які були у списку під час голосування. Немає там і вулиці Маршала Жукова, які підлягає перейменуванню, згідно списку, розміщеному на сайті Українського інституту національної пам'яті.

 

 



Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх