Стакан Абсурду-2015

4.01.2016, 13:00 Переглядів: 7 364

Стакан Абсурду-2015

Щорічний антирейтинг сумнівних вчинків публічних людей за версією «Телеграфа»

Щороку «ТелеграфЪ» друкує антирейтинг сумнівних вчинків публічних людей Кременчука. Десять років поспіль проект носив назву «Вшановані на стовпі». Та вже два роки Україна «живе по-новому». В нашому місті відбулася Революція Гідності, наразі відбувається революція негідності. Символом цих глибинних змін, на нашу думку, став містичний міський Стакан – величезний підмурок, який залишився від пам’ятника Леніну на площі Перемоги. Пам’ятник знесли, та подолати підмурок не вдалося нікому. Незламний Стакан височить на площі. Стовп ганьби став неактуальним, бо тепер у нас є Стакан Абсурду – новий символ нових часів.  Саме його ми обрали символом щорічного антирейтингу за версією «Телеграфа». 

 

 

Номінація «Пані Хаос»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номіновано відому кременчуцьку активістку Валентину Трохименко. На першій сесії новообраної Кременчуцької міської ради вона самотужки створила реальний хаос, на тривалий час порушила штатний хід сесії, перешкоджала виступати новообраному міському голові Віталію Малецькому. Як не дивно, саме завдяки створеному активісткою хаосу, меру та його команді вдалося «под шумок» провести дуже сумнівне голосування за кандидатури нових віце-мерів. Без відповіді залишилось слушне запитання: на чию користь працювала активістка?

 

Номінація «За неудачный дизайн кладбищенских лавочек»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується місцевий віджей, конферансьє, громадський діяч і фронтмен групи «Ай лав Кременчук» Андрій Редькін. 2015-й рік громадський діяч Редькін провів у боротьбі з громадським діячем Оксаною Піддубною. Піддубна боролась проти незаконного встановлення пам’ятника Бабаєву, Редькін боровся проти Піддубної. На одну із зустрічей біля Автозаводського райсуду він разом із групою однодумців приніс Оксані Піддубній велику чорну лавку, прикрашену паперовою рожевою квіткою – з таких роблять надгробні вінки. Піддубна таке страхіття додому не повезла, від лавки відмовилась. Відтоді чорна лавка Редькіна стоїть у коридорі суду, на ній сидять громадяни. Деякі особливо вразливі нервують через її чорний колір.

 

 

Номінація «Жертва Стакана»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінований Сергій Галата, колишній керівник кременчуцького партосередку ВО «Свобода», керівник будівельної фірми. У 2015-му році пан Галата публічно пообіцяв демонтувати Стакан (підмурок, що залишився від пам’ятника Леніну на площі Перемоги) та облаштувати там клумбу або фонтан. Три дні і три ночі, а потім ще три тижні поспіль його робітники довбали і бурили Стакан, та відступили ні з чим, а клятий Стакан як стояв, так і стоїть. Архітектори Ігнащенко та Попов, які його проектували, знали свою справу, забезпечили споруду надійним каркасом.

Після такого облому хто тільки не дорікав пану Галаті тим Стаканом! Через невиконану обіцянку постраждала його політична та професійна репутація, він став реальною Жертвою підступного Стакану.

 

Номінація «Мисливці за головами»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується група громадських активістів та членів «Правого сектору». 11 грудня вони на власний розсуд зрізали величезну металеву голову Володимира Леніна на будинку №31 на вулиці 50-річчя СРСР. Подія викликала неабиякий резонанс, народ розділився на палких прихильників та палких противників акції. Правоохоронці пообіцяли надати правову оцінку події. Втім її учасники облич не ховають, із задоволенням позують на фото.

 

 

Номінація «Штовхає – значить любить»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується Валерій Декусар – наразі віце-мер з питань УЖКГ, колишній  начальник організаційного відділу міськвиконкому. Минулого року пан Декусар прославився поганим вчинком – на мітингу він власними руками штовхав журналістку Оксану Цокур до «коридору ганьби», який влаштували крикливі громадянки. Історія набула розголосу, журналістка звернулася до правоохоронних органів. Втім, коли газетярі та депутати цього року спитали пана Декусара про історію зі штовханиною, він її не зміг пригадати, а щодо ставлення до журналістів зазначив, що «пресу любить». Звідси й висновок: штовхає – значить любить (пресу).

 

Номінація «50 відтінків фіолетового»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номіновано команду політичної партії «Поруч» – її партійний колір фіолетовий. Півроку тому Кременчук про цю партію нічого не чув і нічого не знав. Та восени на виборах вони раптом з’явилися і здійснили бліцкриг – провели суботник, пофарбували лавки у фіолетовий колір, роздали громадянам «фіолетове» печиво, завалили місто «фіолетовими» газетами, пройшли до Кременчуцької міськради, створили «фіолетову» фракцію, отримали посади віце-мерів у виконкомі, а їхній керманич став мером Кременчука. На нас чекають 50 відтінків фіолетового у політичному та світському житті.

 

 

Номінація «Прорив каналізації»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується Олег Савченко, колишній член партії «Свобода», наразі член партії «Патріот». Чимало років пан Савченко мав у Кременчуці репутацію виваженої людини. Та восени на виборах міського голови він публічно злив таку кількість компромату на кандидатів-конкуретів, що це важко пояснити чимось іншим, ніж аварією на каналізаційному колекторі та проривом каналізації – компромат мав дуже характерний запах, так смердять лише каналізаційні стоки.

 

Номінація «За Небачені успіхи, або Дозвольте примазатися!»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номіновано народного депутата Шаповалова. Відтоді, як пан Шаповалов став нардепом, кременчужани регулярно чують його розповіді про його ж небачені успіхи. Цього року ще з березня нардеп обіцяв відремонтувати дороги – казав, що з держбюджету виділять кошти на ремонт трас Полтава-Олександрія та Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, які проходять через Кременчук. Рік закінчується, а нардеп обіцянку не виконав – дороги не відремонтував.

До речі, трасу М-03 (Полтава-Валки) таки ремонтуватимуть – тільки за кошти Світового банку розвитку, а не пана Шаповалова. Тому нардеп і номінований за небачені успіхи – у тому сенсі, що їх ніхто не бачив.

 

Номінація «3 в 1: енерджайзер, гучномовець і світлошумова граната »

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номіновано депутата міськради, керівника фракції «УКРОП» Оксану Піддубну.  Протягом року вона працювала громадським активістом, у листопаді стала депутатом Кременчуцької міськради. За цей час Оксана Піддубна довела, що має фантастичну енергію; що її голос навіть без гучномовця чутний в усіх кутках міськради, і, нарешті, колеги-депутати на власній шкурі відчули, що на десятій годині сесійного засідання депутат Піддубна досягає ефекту світлошумової гранати – засліплює, глушить і паралізує ворога.

 

Номінація «За найбрудніший перл *»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується депутат Кременчуцької міськради, голова регламентної комісії Віталій Таценюк. На останній сесії 23 грудня він розхвилювався, що депутат Піддубна надто часто виходить на трибуну, привертає до себе увагу і, головне, весь час затуляє скромну фігуру нового мера у скромному сірому піджаку. З цього приводу депутат Таценюк заявив депутату Піддубній: «Это не подиум сюда ходить и крутить тут задом! Это храм наш!».

Вважаємо, депутатам треба попрацювати з колегою Таценюком, підтягти його дисциплінку. Бо те, що український міністр МВС кидається стаканами, а народний депутат тягає прем’єр-міністра за штани, ще не означає, що депутат Таценюк може цькувати колегу за гендерною ознакою. А що, як нам через таких малосвідомих депутатів Європа більше гроші в борг не дасть? Адже там виступають за гендерну рівність, тож кременчуцькому депутату варто почитати, що то таке.

 

Номінація «За найдурніший перл *»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується депутат міськради, член фракції партії «Поруч», дружина віце-мера Проценка Зінаїда Проценко. Депутат Проценко відзначилась на останній сесії 23 грудня. Коли її колега депутат Піддубна під час виступу зазначила, що їй потрібна консультація, Зінаїда Проценко голосно підказала єдину консультацію, яку, мабуть, знала. Вона вигукнула з місця: «Женская консультация нужна!». Мабуть, депутат вважала, що це вдалий жарт. Та недосвідченість неабияк підвела молодого депутата Проценко – якби вона мала досвід депутатської роботи, мабуть би знала, що не всі дівчачі жарти варто озвучувати в сесійній залі. Тож «вчитися, вчитися і ще раз вчитися, молодой товарищ», – так радив вождь світового пролетаріату.

 

Перл* – вдала чи, навпаки, невдала фраза

 

Номінація «Не вір словам моїм!»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується чинний міський голова Віталій Малецький. Після виборів минуло так мало часу, а він вже встиг порушити дві свої амбітні передвиборчі обіцянки – обіцянку забезпечити з міського бюджету грошові надбавки вчителям та медикам та обіцянку обирати претендентів на керівні посади виключно через «відкриті, прозорі конкурси». Наразі міський бюджет на 2016-й рік прийняли, і муніципальні надбавки для гуманітаріїв там не закладені. І нових віце-мерів та керівників управлінь у міськвиконкомі вже призначили – без будь-яких відкритих прозорих конкурсів, просто за поданням керівника міста та голосуванням у міськраді.

 

Номінація «Двічі Непрощений Головач»

 

Стакан Абсурду-2015

 

Номінується Олександр Головач – депутат міськради, колишній начальник апарату міського голови. Минулого року він на сесії міськради побився з громадським активістом Леонідом Харченком. За фактом бійки відкрили кримінальне провадження. Судові процеси тривають до цього часу. Хоча пана Головача вже й на поруки брали, і він особисто двічі вибачався перед активістом Харченком. Та той його не пробачив. І судові засідання почалися по другому колу. Тепер одна надія на Прощену неділю, може, тоді пощастить із вибаченнями.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх