19-річна кременчужанка з розривом яєчника 16 годин не могла отримати допомогу

9.12.2015, 15:45 Переглядів: 18 847

19-річна кременчужанка з розривом яєчника 16 годин не могла отримати допомогу

Дівчину з пологового будинку відправили до 3-ї лікарні, а з лікарні - додому

19-річна кременчужанка, в якої розірвався яєчник, намагалася отримати медичну допомогу протягом 16 годин. Батько дівчини Петро П. розповів “Телеграфу”, що 29 листопада його дочка скаржилася на біль внизу живота. Під вечір біль став нестерпним і дівчина викликала "швидку".

 

За словами Петра, у пологовому будинку черговий лікар запідозрив у дівчини апендицит і відправив її до 3-ї міської лікарні. Апендицит там не підтвердили і пацієнтка пішла пішки додому (на вул. Гвардійську). Зранку кременчужанка звернулася до жіночої консультації. Там їй встановили діагноз - крововилив у черевну порожнину, спричинений розривом яєчника. Близько 13.30 дівчині надали хірургічну допомогу. До цього моменту й від першого звернення до медиків пройшло близько 16 годин.

 

Батько дівчини повідомив, що зараз Оксана себе почуває добре, її вже виписали додому. За його словами, після звернення до мера Кременчука за допомогою, були виділені кошти на лікування пацієнтки за рахунок міста.

 

Головний лікар пологового будинку Ярослав Прокопчук розповів, що лікарю Олександру Б., який оглядав пацієнтку, винесли догану та "відправили матеріали для атестації".

 

- На ранній стадії виявити проблему важко. Проблема “гострого” живота, може проявлятися як хірургічна або гінекологічна патологія, - пояснює пан Прокопчук. - На той момент можна було запідозрити проблему з яєчниками, але це міг бути апендицит, запальні процеси. Лікарем акушером-гінекологом допущено помилку маршруту пацієнта. Необхідно було відслідкувати - у випадку, якщо хірургічна патологія не підтвердилася, треба було привезти її назад до пологового будинку.

 

Також головлікар зауважив, що дівчина вдома припустилася помилки: “Якщо відчуваєте біль у животі необхідно прикладати холодне. Дівчина замість того, щоб прикласти холодне, прийняла гарячу ванну”.

 

Ярослав Прокопчук повідомив, що у пологовому будинку проведуть додаткові заняття з “гострого” живота, діагностики міжниркової коліки, гострого апендициту, провідної язви, адже клініка може бути подібною.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх