Питання будівництва Біланівського ГЗК відклали до "післявиборів"

10.09.2015, 12:03 Переглядів: 4 242

Питання будівництва Біланівського ГЗК відклали до "післявиборів"

Комітет з питань екологічної політики вирішив повернутися до розгляду будівництва кар'єру під Кременчуком після місцевих виборів

Вчора, 9 вересня, відбулися слухання у Комітеті з питань екологічної політики на тему: “Дотримання екологічного законодавства під час будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату”.

 

Участь в обговоренні взяли: народні депутати Микола Томенко, Іван Рибак, Юрій Шаповалов, Костянтин Жеваго, в.о. міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін, голова державної екологічної інспекції Андрій Заїка, в.о. голови державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Протас, голова Полтавської облради Петро Ворона, перший заступник міського голови м. Комсомольськ Полтавської області Дмитро Биков, генеральний директор ТОВ «Біланівський ГЗК» Юрій Хіміч, та представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

На початку засідання голова комітету Микола Томенко попросив присутніх не піаритися перед виборами на темі будівництва Біланівського ГЗК. Він виступив за підняття економіки країни, але не за рахунок погіршення екології.

 

Член Комітету з питань екологічної політики Іван Рибак розповів про інспекції представників ВР на Біланівский і Єристівський ГЗК, в село Бондарі і на ставок-випарник КНПЗ.

 

Нардеп Юрій Шаповалов зауважив, що будівництво несе загрозу радіаційного забруднення, знищення р. Псел, переселення близько 9-ти населених пунктів та проблеми зі ставком-випарником Кременчуцького НПЗ.

 

Депутат ВРУ Костянтин Жеваго разом з генеральним директором ТОВ «Біланівський ГЗК» повідомили, що будівництво створить більше 2000 робочих місць. А сума податків за 20 років складе більше 18 млрд. грн. Також Юрій Хіміч розповів, що протягом 5 років буде необхідно відселити тільки села Бондарі та Базалуки.

 

Далі слово отримали представники з Комсомольська та Кременчука, одні з яких виступали за будівництво БГЗК, інші - проти.

 

У закінченні засідання Томенко повідомив, що рішення за результатами слухань з урахуванням усіх факторів буде прийматися вже після 25 жовтня - коли відбудуться вибори.

 

Ознайомитися з документами, які були представлені на слухані, можна на сайті Комітету Верховної Ради.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх