Як кременчуцькі бійці зустрічали Новий рік в окопах

8.01.2015, 17:02 Переглядів: 5 396

Як кременчуцькі бійці зустрічали Новий рік в окопах

Ялинку, яку зробили діти зі школи №16, доправив Сергію Танику (на фото зліва) та його товаришам його кум – волонтер Сергій Корнацький. Вручив на блок-посту «Сталінград» на Луганщині. Назва символічна – тут уламки розбитої та спаленої у боях техніки

«Олів’є» та «Шуба» в окопах

 

Як кременчуцькі бійці зустрічали Новий рік в окопах

 

У станиці Луганській, де весь час ідуть перестрілки, бійці з 17-ї танкової бригади раділи тиші під Новий рік і теж готували «Олів’є»  та «Шубу», прикрашали «дощиком» та цукерками живу ялинку, що росте біля бліндажу. Кременчужанин Сергій Таник 31 грудня був у караулі до 11.00, саме звільнився і встиг зустріти Новий рік за столом із бойовими товаришами. Користуючись тишею та перемир’ям, святковий стіл накрили у наметі, розповів він. Бо святкувати в бліндажі було зовсім не затишно. Хоча маленька ялинка у солдатському житлі теж є – кременчуцькі діти власноруч зробили, а волонтери доправили. 


- Тости піднімали за перемогу і за якнайшвидше повернення додому, адже всіх нас удома чекають родини, - каже Сергій Таник.

 

Яблунька замість ялинки


Бійці роти «Кременчук», які несуть службу в селі Кримське Луганської області, на кордоні з сепаратистами, у новорічну ніч теж раділи тиші. Бо донедавна їх часто обстрілювали.


- Частина бійців несла службу у новорічну ніч, частина – відпочивала і святкувала,–розповідає капітан міліції Володимир Середа, командир взводу роти «Кременчук». – Накрили стіл, самі приготували «Шубу» та «Олів’є». Ми все готуємо самі – кухарів тут немає.


- А ялинка у вас була?


- Аякже! Щоправда, не ялинка, а яблунька у дворі, ми її іграшками прикрасили.


- Хто вас вітав з Новим роком?


- Приїздив голова Луганської облдержадміністрації, привозив допомогу. Загалом до нас важко доїхати: був сніг напустився, дороги погані, горби… А 3 січня приїхали волонтери з Тернополя: привезли кутю та смаколики: пампушки, пиріжки, цукерки, каву.

 

Салют з автоматів на честь загиблих товаришів

 

Блокпост у місті Щастя, що біля мосту через  Сіверський Донець - найгарячіша точка на Луганщині. Тут загинув кременчужанин Сергій Кривченко. Але й на цей блокпост волонтери теж доправили маленьку ялинку від кременчуцьких дітей.
Командир взводу 92-ї бригади кременчужанин Василь Хохлов розповів, що його бійцям було особливо не до свята. Він вже 5 місяців на цьому гарячому блокпосту.


- Ходили в патруль, дивилися, щоб вороги не підповзали близько. Ми ж на передовій, тому кожен день у дозорі, міняємось через кожні дві години. Це тижні зо два у нас тут тихо, а так обстрілювали і з мінометів, «Градів», і танки в нас тут були. Та й ходити треба обережно – все навкруги заміновано.


- То ви й на Новий рік були в дозорі?


- Я особисто – ні. Відзначили Новий рік шампанським та тортом, а так особливо було не до святкового столу. Одне вухо за столом, а інше - слухає. Згадували загиблих товаришів, і Сергія Кривченка – царство небесне! Дали салют з автоматів.


- Чого бажали, піднімаючи бокал з шампанським?


- Щоб швидше настав мир! В усіх родини, і всім дуже хочеться додому, особливо – до своїх дітей!

 

Як кременчуцькі бійці зустрічали Новий рік в окопах

 

- Хочеться всім кременчужанам побажати щастя, здоров’я і миру і подякувати за підтримку. Полтава, Харків і всі наші передають привіт Кременчуку! Ми вас захистимо і обов’язково повернемось! – передає вітання Кременчуку Василь Хохлов (праворуч) з гарячого блокпосту у місті Щастя.

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ" від 6 січня 2015, №2

Автор: Тетяна Донченко Фото: Сергей Корнацкий
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх