Вшановані на стовпі-2014

3.01.2015, 08:30 Переглядів: 5 772

Вшановані  на стовпі-2014

Щорічний антирейтинг "Телеграфа". В антирейтингу ми відзначаємо публічних осіб (політиків, чиновників, посадовців) та їхні вчинки, які на нашу думку, мають сумнівний характер та не несуть користі місту

«Брехунець року»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація народного депутата Сергія Капліна
«Брехунець» – так ніжно пенсіонери називають дротове радіо, яке з шостої ранку до опівночі переконує їх, що гель NN вилікує хворі суглоби, а крем NN намертво приклеїть вставну щелепу. Та ані гель не лікує суглоби, ані клей не підклеює щелепу. Тому й звуть пенсіонери своє радіо «брехунцем».
Так і нардеп Каплін – все літо він публічно обіцяв кременчужанам, що пішки піде на Київ маршем протесту проти будівництва Біланівського ГЗК – і дійде до Президента. Чотири рази обіцяв – і жодного не пішов. Ще раніше обіцяв передати Президенту 50 тисяч підписів кременчужан, не згодних з будівництвом ГЗК – не передав. Обіцяв також створити у Верховній Раді спецкомісію з розслідування законності будівництва Біланівського ГЗК – теж не створив.

 

«Привид Ради-2»

Вшановані  на стовпі-2014
 Персональна номінація народного депутата Костянтина Жеваго
У 2013-му «ТелеграфЪ» вперше номінував його на Привида Верховної Ради через величезну кількість прогулів. Нардеп Жеваго прогуляв більшість сесійних засідань під час своєї попередньої каденції. Відповідно, усі про нього чули, та мало хто бачив живцем – привид, одним словом. Наразі у пана Жеваго почалася нова депутатська каденція, і він знову прогулює засідання у Верховній Раді. Навіть нічне засідання Ради, на якому три дні тому приймали Державний бюджет, не відвідав. Тому номінується на Привида Ради-2. Щось нам підказує, що це лише початок серіалу. Нас чекають і Привид Ради-3, і Привид-4, і – хтозна – невже Привид Ради-5?  Хоча, може, до того часу цей серіал набридне народу.

 

«Шаповалов порожняк не гонит!»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація народного депутата Юрія Шаповалова
Під час виборчої парламентської кампанії 2014 року кременчужани раптом дізналися, що всі добрі справи в місті відбуваються завдяки народному депутату Юрію Шаповалову. Він саме балотувався на повторний термін до Верховної Ради, і від ЗМІ, які його славили, ми дізналися, що і вагонний завод, і КрАЗ працюють лише завдяки зусиллям Юрія Шаповалова, і з Президентом він про заводи говорив, і міністра Авакова він на місце поставив, і – головне – відважний Юрій Шаповалов перебував у 2012-2013 роках «у полоні» фракції регіонів виключно заради того, щоб Кременчуку зменшили суму відрахувань з міського бюджету до державного! Як зазначив один із коментаторів «Телеграфа», невдовзі ми мали дізнатися, що сонце на сході піднімається теж завдяки Юрію Шаповалову. До того воно і йшло.
Щоправда, інші міські ЗМІ у той самий період повідомляли, що нардепу Шаповалову не вдалося навіть отримати довгострокову позичку для міста для виплати зарплат бюджетникам. Та то, мабуть, було надто дрібне завдання для особистості масштабу нардепа Шаповалова.

 

«Душитель Ілліча»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація екс-губернатора Полтавщини, кременчуцького бізнесмена Віктора Бугайчука
Він став ініціатором гучного зняття пам’ятника Леніну на площі Перемоги в Кременчуці. Це сталося 24 лютого. Наступного дня – 25-го – мала відбутися сесія Кременчуцької міськради, яка могла вирішити у більш-менш законний спосіб подальшу долю пам’ятника вождю комуністів. Та нетерплячий пан Бугайчук (на той час депутат міськради) чекати сесії не став. На площу підігнали гарнющий кран LIEBHERR, під розпачливі зойки пенсіонерів на шию пам’ятнику накинули зашморг з металевого тросу, смикнули – і зняли Ілліча з постаменту.
Невдовзі після цього пана Бугайчука призначили губернатором Полтавщини. За час служби він встиг чимало зробити – і корисного, і не дуже. Та в пам’яті пересічних громадян він залишиться тим, хто «зняв Леніна».

 

«Жертва Стакана!»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація керманича кременчуцького відділення «Свободи» Сергія Галати
Пан Галата в останній тиждень парламентської кампанії пообіцяв, що до дня виборів «Свобода» демонтує підмурок, який залишився від знятого раніше пам’ятника Леніну на площі Перемоги. В народі підмурок Ілліча за характерну форму давно прозвали «стаканом». Цей самий підмурок пан Галата з компанією почали довбати – і не додовбали до дня виборів. «Стакан» не здавався, як і комуністична ідеологія. Його бетон був щільно нашпигований товстезною металевою арматурою, об яку «ламали зуби» і свердла люди Галати. На площі щодня стояв гуркіт, знову почали збиратися та ойкати пенсіонери, поруч з ними товклися єхидні журналісти – час від часу вони запитували пана Галату, коли ж, нарешті, цей останній підмурок комунізму впаде під натиском «Свободи»? Пан Галата виправдовувався і обіцяв, що підмурок ось-ось впаде.
Та Стакан не впав – бо «Стаканы не сдаются!». А «Свобода» відступила, кинувши на площі потрощені сходи та незламний Стакан.

 

«Тю, мужчина, не штовхайтесь!»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація для начальника організаційного відділу Кременчуцького міськвиконкому Валерія Декусара
Цей чиновник порушив сталу українську традицію штовхатися лише у транспорті та в чергах, перейшов межу звичної невихованості і почав штовхатися під час публічних заходів. 16 вересня він вхопив за руку та з усієї чиновницько-чоловічої сили штовхнув журналістку Оксану Цокур (ТК «Візит») у «коридор позора». Цей коридор утворили чиновники міськвиконкому, депутати міськради та бюджетники, які зібралися вдень, коли люди мають бути на роботі, покричати та помітингувати під апеляційним судом Полтави.
Чиновник Декусар не лише штовхався, він також узяв на себе роль дороговказу, заявивши своїй жертві: «Идите туда, иди, иди давай...». Наразі правоохоронці вирішують, куди піде сам пан чиновник – порушена кримінальна справа за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

«Поганому боксеру і ноги заважають»

Вшановані  на стовпі-2014
Персональна номінація для керівнику апарату міського голови Олександра Головача
Пан Головач у 2014 році публічно, під час сесії міськради, виступив у ролі забіяки з боксерськими навичками. Певною мірою, він переплутав службові обов’язки керівника апарату зі службовими обов’язками швейцара, і піднявся на трибуну сесійної зали, аби силоміць вивести з неї громадського активіста, колишнього члена виконкому Леоніда Харченка. Між фігурантами почалася бійка. Керівник апарату прийняв боксерську стійку і ми вже очікували побачити серію нищівник хуків і аперкотів, та чиновник не втримався на ногах і гепнувся на спину. Так воно і виходить, коли люди плутаються у штатному розкладі. Натомість, якщо ти чиновник – займайся паперами, якщо ти боксер – не маскуйся під чиновника, а стрибай по три години щодня через скакалку, тренуй ноги, – інакше пристойну стійку ніяк не втримати.

 

Дірка від Бублика

Вшановані  на стовпі-2014

Персональна номінація народного депутата Юрія Бублика.

Полтавський нардеп Бублик протягом 2013-2014 років був частим гостем у Кременчуці. Часто виступав у популярному ток-шоу «Наголос». Обіцяв потужну підтримку кременчуцьким активістам, які борються проти будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату. Та обіцяної підтримки активісти цього року так і не отримали. Самі їздять по судах до Києва та до Харкова і Полтави, самі організовують акції протесту та шукають адвокатів для представництва інтересів громади.

 

«Пацан сказал, пацан не сделал!»

Вшановані  на стовпі-2014

Персональна номінація для Сергія Перепела – місцевого політика, представника Блоку Петра Порошенка. Під час парламентських виборів він розпочав свою передвиборчу кампанію з пафосної заяви про те, що зупинить Біланівську катастрофу! Газета «Електорат» вийшла з розкішною першою сторінкою, на якій кандидат у народні депутати Перепел впевнено крокував перед екскаватором. Підпис під фото переконував, що Сергій Перепел зупинить Біланівську катастрофу. Кандидат навіть провів зустріч з кременчуцькими громадськими активістами, які борються проти будівництва Біланівського ГЗК. А потім якось стрімко охолонув до теми. Вибори програв, і катастрофу не зупинив.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх