Якщо підприємство діяло в рамках закону, то я «за» будівництво - губернатор Головко про Біланівський ГЗК

30.12.2014, 14:43 Переглядів: 6 356

Якщо підприємство діяло в рамках закону, то я «за» будівництво - губернатор Головко про Біланівський ГЗК

Новообраний губернатор Полтавщини відповів на питання "Кременчуцького Телеграфу"

- Яка Ваша позиція щодо будівництва Біланівського ГЗК - насамперед щодо можливої екологічної катастрофи? 

 

- Маю більш ґрунтовно вивчити це питання, щоб робити остаточні висновки. Зараз Україна потребує інвестицій, розбудови інфраструктури. І, якщо підприємство перед початком будівництва зробило все в рамках чинного законодавства, зокрема, й з екологічної точки зору, то я «за» будівництво. Адже це нові робочі місця, наповнення бюджету, зокрема й місцевого.

 

-  Як плануєте роботу з кременчуцькою мерією? Чи є особисті контакти з керівництвом? З ким вже зустрічалися? Якщо не зустрічалися, коли призначена зустріч? Які головні проблеми Кременчука, на вашу думку, потребують термінового вирішення? З ким із кременчуцьких політиків та функціонерів ви товаришуєте? Чи правда, що ви в дружніх стосунках з Євгеном Холодом? 

 

- Я планую для себе ознайомлювальні поїздки по всій області, хочу поспілкуватися не лише з місцевим керівництвом, а й з громадами, керівниками найбільших підприємств, почути їхні проблеми. І думаю, що перша поїздка буде до Кременчука. Першочергові питання, які потрібно вирішити у місті, — це допомога промисловому комплексу.

 

Я добре знаю майже всю фракцію «Батьківщини» у міській владі, в тому числі і її очільника Євгена Холода. Маю добрі стосунки з депутатом міськради Дмитром Кравченком, достатньо добре знаю Віктора Калашника. Стосунки з кременчужанами, міським активом у мене доволі хороші, тому сподіваюся на плідну співпрацю. Будемо разом вирішувати нагальні проблеми й повертати Кременчуку славу промислової столиці Полтавщини.

 

- Чи продовжите ви справу попереднього губернатора щодо знесення памятника Леніну та ліквідації символів комуністичного режиму?

 

- Я за занесення символів тоталітарного режиму, але у правовому полі. Маю на увазі, що саме громади, на території яких знаходяться ці пам’ятники, повинні самі приймати рішення про знесення чи демонтаж, а не виконувати накази «згори». Але однозначно Україна має позбутися від вантажу і символів старого комуністичного режиму.

 

- Чи підтримуєте ви політику Арсенія Яценюка щодо "затягування поясів", і на чому збираєтеся економити обласний бюджет? Чи будете економити на чиновниках (скорочення в апараті ОДА), скількох чиновників готові скоротити?

 

- Щодо позиції Прем’єр-міністра, то я її стовідсотково підтримую. Нещодавно прийнятий парламентом бюджет складний. Його можна по-різному оцінювати, можна критикувати. Але ми повинні прийти до того, що будемо витрачати стільки, скільки заробили. Коли приймається бюджет з дефіцитом, це чистий популізм. Навіщо обіцяти те, чого ніколи не зробиш? Бюджет складний, фінансова ситуація в Україні складна, зокрема і з фінансуванням Полтавської області. Тому економити будемо. На чому саме доведеться заощаджувати, будемо вирішувати разом із обласною владою. Це буде спільна узгоджена позиція, на які цілі використовувати кошти обласного бюджету. Фінансуватимемо питання першочергової ваги. Проте я проти розмивання грошей на штучні програми. На порядку денному стоїть питання забезпечення безпеки регіону, енергозбереження та енергонезалежності. Тому на ці питання ми й витрачатимемо кошти насамперед.

 

Щодо скорочень працівників облдержадміністрації, то я насамперед хочу з’ясувати, наскільки ефективно працює те чи інше управління. Залежно від якості роботи та його ефективності й будемо вирішувати питання скорочень. Я хочу дати кожному начальнику департаментів два-три місяці, аби проявити свою фаховість і ефективність роботи. А через три місяці створимо робочу групу чи комісію, яка проведе атестацію всіх начальників управлінь та департаментів на профпридатність. Люди повинні знати, хто і чим у цих стінах займається. Влада має нарешті повернутися обличчям до громади, повернути довіру до себе, працювати абсолютно відкрито й прозоро.

 

Нагадаємо, сьогодні в Полтаві представили нового губернатора області.

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх