Молоді кременчуцькі політики готуються до міських виборів

8.11.2014, 08:30 Переглядів: 5 268

Молоді кременчуцькі політики готуються до міських виборів

Життя після виборів триває!

У Кременчуці завершилися вибори народних депутатів. Переміг на них екс-регіонал. Втім, перегони показали, що в нашому місті з’явилося чимало молодих політиків-представників нових політичних сил, які мають шанси скласти серйозну конкуренцію представникам старих політичних сил.


Наприклад, два кандидати у народні депутати – Дмитро Кавунник та Оксана Піддубна – вперше брали участь у виборчих перегонах, втім отримали дуже пристойний результат – Дмитро набрав 5,50% голосів, Оксана – 4,49%. Дмитро – волонтер, приватний підприємець. Оксана – депутат Автозаводської райради.


Звісно, що «Телеграфу» стало цікаво, як ці молоді амбітні політики живуть після виборів, які мають плани – чи братимуть надалі участь у політичному житті Кременчука?


Кожному з них «ТелеграфЪ» поставив два запитання:


– Чи братимете ви участь у виборах депутатів Кременчуцької міської ради?


– Чи братимете ви участь у виборах міського голови Кременчука?


Нагадаємо, обидві події чекають на нас навесні 2015 року – обиратимемо і мера, і депутатів міськради. Ось що відповіли нам учасники парламентських перегонів.

 

Молоді кременчуцькі політики готуються до міських виборів

Дмитро Кавунник:


«Я хочу, щоб ми контролювали діяльність «Добробиту» та «Житлоінвесту!»


– Так, я обов’язково братиму участь у виборах депутатів Кременчуцької міської ради. На жаль, чиновники та депутати до цього часу вважають нормальних людей нижчими істотами, з якими можна не рахуватися. Я – людина з народу, і я хочу потрапити до міської ради і довести, що усіх людей треба брати до уваги, поважати їх. Хочу ще сказати, що збираюся працювати у міськраді не один, вже збираю команду. Є вже депутати – нормальні, чесні хлопці – з якими я веду переговори, бо краще, щоб у нас була команда, одна людина мало що може змінити. У самій міській раді я планую займатися простими речами, необхідними кожному кременчужанину. Наприклад, я хочу, щоб ми, депутатський корпус, по-справжньому контролювали діяльність управляючих компаній «Добробит» та «Житлоінвест». Як вони витрачають гроші кременчужан, чому так виходить, що люди гроші сплачують, а у «Добробиту» немає коштів, щоб поставити нову лавочку біля під’їзду чи пофарбувати там стару?! Ви ж самі бачили, люди на виборах за одну лавочку продавалися, та ще й дякували, бо вони вже втомилися так жити і нічого не мати. А от щодо виборів міського голови – то у мери я поки йти не планую, бо вважаю, що треба набратися досвіду. Щоб мене потім службовці та різні прохачі не дурили, я маю почати вивчати справу управління знизу, поки спробую у депутати піти, вважаю, для роботи мером треба не лише бажання мати, а й чималий досвід роботи в структурах місцевого самоврядування.

 

Молоді кременчуцькі політики готуються до міських виборів

Оксана Піддубна:


«Я проти розбазарювання кременчуцької землі!»

 

– Я однозначно планую йти на місцеві вибори, на вибори депутатів міськради. І навіть на вибори міського голови йти збираюся, хоча спершу треба подивитися, кого висуватимуть на цю посаду. Не хочу перешкоджати реальному кандидату від демократичних сил, якщо у нього справді будуть шанси на перемогу. Взагалі ж, політикою я займаюся серйозно, вже три роки працюю депутатом Автозаводської райради, тож і ці вибори були для мене не випадковістю. Я – член партії «Воля», щойно повернулася зі з’їзду, це моя партія, і я збираюся в ній працювати на користь громаді. На наступні вибори до Верховної Ради однозначно балотуватимусь. А поки хочу попрацювати у міській раді. В Кременчуці дуже безвідповідально, просто злочинно розбазарюється, роздається чи продається земля. А грошей від цього продажу ми не бачимо! Бюджетні кошти проходять крізь пальці, наче пісок. Значить, зиск від продажу та оренди землі отримує не громада, а окремі депутати та чиновники, іншого пояснення я не бачу. У нас в районі щойно відбулася сесія райради, я виступала категорично проти виділення вздовж річки Сухий Кагамлик 1,5 гектара землі під випас худоби. А чи є у тієї людини ця худоба взагалі? Чи це просто ще один спосіб отримати землю біля річки та позбавити кременчужан можливості вільно до тієї річки підходити?! Я вважаю, проблем у кременчуцькому господарстві дуже багато і їх треба вирішувати.

 

Одна біда – гарними у нас люди вважають лише тих депутатів, які пофарбують їм лавочку чи відремонтують дорогу. Ви ж розумієте, що депутат робить це не за власні кошти, якщо він «правильно» голосує, то йому за запитом виділяє такі кошти міська влада. А я надто часто голосую «неправильно», не так, як хоче влада. Тож на мої депутатські звернення там відповідають: немає коштів. Та це нічого. Нас мало, але 3% людей роблять революції і змінюють світ. Ми його змінимо.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх