Центри допомоги військовим в Кременчуці (СПИСКИ НЕОБХІДНИХ РЕЧЕЙ)

1.08.2014, 08:26 Переглядів: 8 459

Центри допомоги військовим в Кременчуці

З початку ведення АТО Кременчук активно підтримує своїх солдатів, які знаходяться в зоні військових дій. Майже кожен кременчужанин комусь допомагає. В місті організувалося декілька центрів допомоги військовим, біженцям і сім’ям загиблих. «ТелеграфЪ» систематизував усю інформацію з допомоги в місті, щоб кожен, хто її потребує чи хоче надати, знав куди звертатися.

«ТелеграфЪ»

 

Акція «Кременчуцького Телеграфа» та видавничого дому «Приватна газета» – «Підтримай наших» почалася в середині травня 2014 року.
До редактора, а нині видавця «Телеграфа» Сергія Кулясова одного дня прийшов волонтер Олександр. Хлопець розповів, що взявся допомогти другу колеги по роботі. Той саме служив у Кременчуцькому ракетному 107-му полку і просив хоч якоїсь підтримки.


– Прийшов Саша і каже, я волонтер, я допомагаю армії, бігаю, щось знаходжу, прошу людей. В мене вже немає можливості в такій кількості, як потрібно, допомагати, допоможіть, – розповідає Сергій Кулясов. – Виявилося, що на той момент наші ракетники в степу під Херсоном сиділи. Води там немає, нічого немає, спека, ні помитися, ні побритися, ні напитися. Ми кинули клич, люди стали приносити. Збирали, абсолютно не замислюючись, якому саме дивізіону збираємо. Для нас це, в принципі, не важливо, якщо ми знаємо, що допомога доходить до кременчужан, які воюють, яким вона потрібна, а хто це конкретно, ми не задавалися запитанням.


«Телеграф» увесь час допомагав одному з трьох дивізіонів – другому. За словами видавця, командири двох інших дивізіонів не зверталися за допомогою, а командир частини не віддавав наказу розподіляти гуманітарку порівну.


Коли починалася акція, ми зателефонували, запитали, але командир частини відповів, у нас все є, нічого не треба. Дивну позицію зайняв.
Ось уже кілька місяців поспіль майже щотижня «Телеграф» відправляє військовим усе, що до редакції приносять кременчужани. Люди дуже патріотичні, допомагає багато звичайних жителів міста, підприємців, нещодавно долучилися до акції і працівники місцевого центрального ринку, вони зібрали для військових овочі, рибу та м'ясо і зі сльозами на очах передали все це військовим, написавши на ящиках із продуктами «Повертайтеся додому живими». Допомагають солдатам навіть дуже старенькі люди. Бабуся, яка не може вийти з дому, попросила приїхати до неї щоб віддати військовим консервації, банку смальцю і ще 50 гривень зверху. Підприємці дають бензопили, люди за свій кошт купують циркулярки, а одна із кременчужанок навіть привезла ящик помідорів. Зараз акція «Підтримай наших» продовжується.  «ТелеграфЪ» буде допомагати кременчужанам, що знаходяться в зоні АТО та потребують допомоги. Всі необхідні військовим речі можна приносити до приймальні «Приватної газети».

 

Кому допомагають:


Кременчуцькому ракетному аеромобільному полку №107 (II дивізіон); Національній Гвардії України

Чим допомогли:


Продуктами харчування, одягом, водою, ліками, засобами особистої і загальної гігієни, водонасосною станцією, дизельним генератором, зібрали гроші на тепловізор (в проекті з «Майданом», «Програмою Плюс» та «Громадською ініціативою»), маскувальними сітками, тактичними жилетами, оснащенням та ін.

Зараз потрібно:


Два робочі нетбуки, універсальна сонячна батарея, налобні ліхтарики, продукти і багато води
Адреса: вул. Шевченка, 50-А
Тел.: (050) 777-2-777

 

ВО «Майдан Кременчук»

 

Допомагати військовим ми стали одразу після закінчення київського Майдану, – розповідає активіст Анна Павленко. – Був момент, коли ми підтримували всеукраїнський клич – агітували людей, які приносили кошти до нас у штаб, щоб відправляли гроші на 565. Але потім зрозуміли, що це не годиться, бо поки пройдуть тендери, вже не дай бог, не буде ні кого одягать, ні кого озброювати, а може й держави не буде.


Оскільки тоді саме створили Національну Гвардію, і в її перший загін пішли майже всі, хто стояв на передових Майдану (а серед них були і кременчужани), кременчуцькі майданівці стали допомагати їм.


Зібрані речі ми відвозили спочатку до Слов'янська на пости 3, 3-А, потім так само на пости 6 і 12, – каже Анна. – Ми спочатку їх забезпечили одягом, потім взуттям, потім стали допомагати захисними засобами, на пост 3-А була відігнана наша перша машина – це Opel Frontera. Після боїв хлопці нам сказали, що якби не наша машина, то вони б і Слов'янськ не взяли.


Тепер майданівці продовжують допомагати тим, хто до них звертається. Нещодавно разом з міськрадою вони допомогли хлопцям із 42 батальйону, що зараз знаходиться під Кіровоградом і найближчим часом буде відправлений в зону АТО. Допомагають також і батальйону «Донбас» – відправляють їм продукти і спецзамовлення – спеціальні окуляри, біноклі. Допомагати вирішили і батальйону «Айдар».


– У нас в планах ще купити одну машину, цього разу для «Айдару». Вони знаходяться на передовій, але дуже погано забезпечені. Якщо «Дніпро», «Дніпро-2», «Донбас» активно підтримує Коломойський, то «Айдар» – це чистий Майдан, особливої фінансової підтримки в них немає, тільки волонтери їм допомагають. Ще й після випадку, коли вони врятували наших хлопців, то в нас є якийсь обов'язок допомогти їм чим зможемо.


Авто з вантажем майданівці відправляють двічі-тричі  на тиждень.

 

Кому допомагають:
Спецроті «Кременчук», Кременчуцькому ракетному аеромобільному полку №107; Національній Гвардії України, батальйону «Айдар», батальйону «Донбас», тренувальному табору «Десна», 42 батальйону під Кіровоградом та допомога мобілізованим у Суми, біженцям
Чим допомогли:
Продуктами харчування, одягом, водою, засобами особистої і загальної гігієни, авто Opel Frontera, спецокулярами, біноклями, бронежилетами, зібрали гроші на тепловізор (в проекті з «Телеграфом») та ін.
Зараз потрібно:
Розвантажувальні жилети, бронежилети, рації, навігатори, їжа, вода.
Адреса: бульвар Пушкіна, 8.
Тел.: 097-410-50-69 – штаб, черговий, 068-743-02-55 – Анна Павленко, 066-600-83-07 – Леонід Харченко

 

Міська влада

 

Кременчуцька влада почала допомагати військовим і біженцям, щойно почалася активна мобілізація. Вже тривалий час вони збирають допомогу, коли їм надходять прохання як від звичайних кременчужан, родичів яких мобілізували до війська, так і спеціальні замовлення від спецрот нашого міста. Нещодавно Майдан, депутати міськради, працівники пологового будинку та мер міста Олег Бабаєв, який днями трагічно загинув, допомогли військовим, яких мобілізували до Кіровограду і Сум. Олег Бабаєв виділив гроші на закупівлю бронежилетів, знайшли для військових і продукти харчування та нову форму, бронежилети, берці, рукавички та ліхтарі.

 

Керівник міського управління розвитку підприємництва і торгівлі, побуту та регуляторної політики Людмила Жорняк, яка займається координацією збору допомоги для військових, каже, що за час проведення акції військовим майже постійно допомагає близько 30 підприємців. Серед них більше 25 – представники малого та середнього бізнесу і близько 5 великих торговельних мереж.

 

Підприємці нам допомагають одні й ті ж, і коли ми отримуємо чергове доручення про збір і звертаємося по допомогу, то підприємцям важко її постійно надавати. Можливо, до нас захочуть долучитися ще люди, які б могли допомогти, – каже Людмила Жорняк. – Допомагали ми і спецроті «Кременчук». Телефонує Денис Анатолійович і каже – треба допомогти. За списком продукти і речі. А ми готували саме на Кіровоград, то просили і наших підприємців, і овочевиків, ті звозили прямо під машину, вантажили. Коли збирали на Кіровоград, у дві аптеки зателефонували, вони нам сформували 20 аптечок солдатських. Проблеми зараз із джгутами, їх немає в медтехніці.

 

Керівник управління каже, що до них можуть звертатися і підприємці, в яких є можливість допомогти, і ті, кому потрібна допомога.

 

Кому допомагають:
спецроті «Кременчук», 42 батальйону під Кіровоградом та мобілізованим у Суми, біженцям, частину зібраного передавали Майдану для військових і біженців, родинам загиблих.
Чим допомогли:
продуктами харчування, ліками, засобами особистої і загальної гігієни, бронежилетами, берцями, одягом, спецзасобами, оформленням різного типу документів, наданням матеріальної допомоги родинам загиблих та ін.
Зараз потрібно:
продукти харчування, вода, одяг – детальніше можна дізнатися в міському управлінні розвитку підприємництва і торгівлі, побуту та регуляторної політики
Адреса: площа Перемоги, 2.
Тел.: 2-43-07, 3-00-60, 3-61-69, 1563

 

Штаб підтримки Армії

 

Нещодавно національно-патріотичні громадські організації Полтавської області створили «Штаб підтримки армії» для допомоги Українським збройним силам і добровольчим батальйонам. До штабу увійшли такі громадські організації: «Правий Сектор Полтавщини», «Спільна справа», «Патріот України», Правозахисна організація «Ти правий», Футбольні фанати-ультрас клубу «Кремінь», Патріоти Кременчука, а також активісти та волонтери.


Ми вже надаємо допомогу Кременчуцькому ракетному артилерійському полку, Першому і Другому батальйонам Національної Гвардії, добровольчому батальйону «Азов», – написала на офіційній сторінці кременчуцького «Правого Сектору» одна з координаторів Ірина Митрофанова. – Ми активно допомагаємо медикаментами і психологічною підтримкою військовослужбовцям, що отримали поранення. Крім цього здійснюється матеріальна, моральна і психологічна допомога сім'ям мобілізованих і добровольців. Ведеться комплексна робота з вивезення та розселення біженців із зони бойових дій.


Нещодавно волонтери Штабу передали допомогу до Слов’янська, Дніпропетровська та Луганська та провели футбольний матч, на якому зібрали кошти для закупівлі біноклів військовим.

 

Кому допомагають:
батальйонам «Дніпро-1» і «Дніпро-2»; Кременчуцькому ракетному аеромобільному полку №107 (I дивізія); першому і другому батальйону Національної гвардії, батальйону «Азов».

Чим допомогли:
продуктами харчування, ліками, засобами особистої і загальної гігієни та ін.

Зараз треба:
наколінники, налокітники, футболки M. L. XL, тактичні ліхтарики, нескладний ніж, берці, шкарпетки, їжа, вода.

Адреса: вул. Перемоги, 48.
Тел.: 067-754-37-40 (Ірина Митрофанова ПС), 096-986-23-97 (Антон, ультрас ФК «Кремінь»), 096-531-56-51 (Олександр ГО «Ти Правий»)
Автор: malyarenko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Допомога військовим:

Акція "Телеграфа" на допомогу українським військовим. Ми закликаємо кременчужан надати посильну допомогу нашим солдатам.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх