Росія – окупант, «брат» чи партнер по бізнесу?

29.04.2014, 09:01 Переглядів: 4 152

Росія – окупант, «брат» чи партнер по бізнесу?

Кандидати в президенти розповідають, як будуватимуть стосунки з Росією

Війна з Росією – неоголошена, хоча офіційно визнана світовою спільнотою – сьогодні хвилює українців набагато сильніше, ніж президентські вибори. Бо вибори визначають якість нашого майбутнього життя, а війна визначає, чи ми взагалі житимемо. Ситуація ускладнюється тим, що війну з нами веде держава, яку українці 23 роки за звичкою називали «братньою». Здавалося б, сьогодні ситуація максимально однозначна – Російська Федерація здійснила військову інтервенцію на територію України та незаконно анексувала Крим. Присутність російських військових у Криму наразі визнав навіть президент Путін, який раніше запевняв, що в Криму не було жодного російського військового, а лише «зелені чоловічки» з місцевої самооборони, які мають гарний смак і тому купують у магазинах російські однострої, автомати та БТРи.


Сьогодні російська політична інтервенція триває на сході України. Світ визнав, що саме російські диверсанти та агенти впливу сприяють посиленню ескалації напруження у східних регіонах. Здавалося б, ситуація на сході зрозуміла – невідомі особи з вогнепальною зброєю в руках захоплюють українські державні будівлі та навіть приміщення СБУ і піднімають над ними прапор іноземної держави-інтервента – Російської Федерації. Хто ці особи? Звісно, що зрадники власної Батьківщини. Бо як ще називати громадянина України, який піднімає над державною установою своєї країни іноземний прапор? Втім, окремі кандидати у президенти України називають таких осіб мужніми борцями. Крім того, чимало кандидатів взагалі не визнає, що Росія вчинила військову інтервенцію в Україну. Певна кількість відмовчується і не висловлює власної позиції щодо цього складного питання, аби не втратити прихильність частини виборців. Водночас деякі кандидати, навпаки, «піднімають на щит» російське питання, аби завоювати прихильність свого електорату.


«ТелеграфЪ» пропонує кременчужанам з’ясувати, що думає про стосунки з Росією кандидат, за якого ви зібралися голосувати.

 

Олег Ляшко, кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка


Росія не припинятиме спроб дестабілізувати ситуацію на сході та півдні України з подальшим введенням своїх військ для «захисту» російськомовного населення від «злобних бендерівців». Блакитна мрія кремлівського шизофреника – це російські танки в нашому золотоверхому Києві. Я не дам Путіну поневолити Україну! Наші армія і спецслужби під моїм керівництвом найрішучіше припинятимуть сепаратистські шабаші і спроби розколу України. Ті нечисленні громадяни України, які кличуть на нашу рідну землю іноземних окупантів, війну і кров – будуть позбавлені громадянства України.
Росія також дорого заплатить Україні за «незалежність» Криму! Я встановлю європейські ціни на поставку з України до Криму прісної води, газу, електроенергії. Вартість транзиту російського газу до Європи становитиме 500 доларів за тисячу кубів, а не 10 доларів, як зараз. Якщо Росія відмовиться платити – перекрию трубу.
Я денонсую антиукраїнські Харківські угоди 2010 року про продовження перебування ЧФ РФ в Криму та угоду 1997 року про базування цього флоту в Криму. На час російської агресії і окупації Криму я запроваджу візовий режим з Росією.

 

Олег Тягнибок, кандидат від ВО «Свобода»


Завершити делімітацію та демаркацію державних кордонів України, у тому числі – морських. Встановити державні кордони в односторонньому порядку в разі подальшого зволікання Росії. Забезпечити належну прикордонну охорону. Запровадити візовий режим з Росією та безвізовий режим з державами ЄС. Вимагати виключити Російську Федерацію з усіх міжнародних організацій, принципи яких вона порушила. Вийти з членів та спостерігачів усіх наддержавних утворень, де домінує Москва, передовсім СНД.


Очистити владу та силові структури від агентури Москви; знешкодити фінансовані РФ підривні організації; погасити осередки сепаратизму; забезпечити виведення російських військових баз з української території.


Припинити військово-технічне співробітництво з РФ та оперативно налагодити взаємовигідну співпрацю з іншими державами.
Оприлюднити списки аґентів КҐБ СССР – ФСБ РФ, які перебували або перебувають на державній службі та на інших суспільно значущих посадах в Україні.

 

Сергій Тігіпко, самовисуванець


Відновити переговорний процес з усіх сфер діяльності з Росією на прагматичній основі та в інтересах України.

Дмитро Ярош, самовисуванець, член партії «Правий сектор»

Зупинення російської агресії.

Знищення російської агентурної мережі на території України, ліквідація усіх проявів сепаратизму.

Петро Симоненко, кандидат від КПУ


Сьогодні найважливішим, невідкладним завданням є відновлення нормальних, добросусідських відносин з Російською Федерацією, мирне врегулювання конфлікту, який завдав величезної шкоди нашим обом країнам, їх позиціям у світі.Трагічна сторінка в історії наших братніх народів повинна бути закрита раз і назавжди.

Наталія Королевська, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Михайло Добкін, кандидат від ПР


Я виступаю за якнайшвидше відновлення дружніх, партнерських відносин із Російською Федерацією в усіх сферах – і в першу чергу в гуманітарній. Я за створення єдиного гуманітарного простору. Я на законодавчому рівні закріплю права російської мови в Україні, я захищатиму нашу спільну російсько-українську історію, культуру і традиції.

Петро Порошенко, самовисуванець


Громадяни України не зможуть почуватися у безпеці, поки ми не врегулюємо наші стосунки з Росією. Використаю повною мірою весь свій дипломатичний хист та політичний досвід, щоб забезпечити деескалацію конфлікту, уникнути війни та зберегти мир, знайти прийнятні способи співпраці з Росією, насамперед економічної – але з урахуванням незворотності нашого європейського вибору та територіальної цілісності України.

Юлія Тимошенко, кандидат від ВО «Батьківщина»


Російська Федерація, всупереч усім міждержавним договорам та нормам міжнародного права, здійснила військову агресію проти України. Нам потрібно негайно посилити армію та захистити державу. Я можу це зробити.


Звільнити Крим від російської окупації.


Ліквідувати всі елементи залежності України від Росії – енергетичної, економічної, інформаційної. Побудувати дружні відносини з непутінською, демократичною Росією.

 

Анатолій Гриценко,кандидат від партії «Громадянська позиція»


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня

 

Андрій Гриненко, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Василь Куйбіда, кандидат від партії Народного Руху України


Майдан, який скинув ненависний антиукраїнський режим, кардинально не змінив ситуацію, оскільки промосковські сили присутні майже в усіх структурах влади, в тому числі у Верховній Раді, уряді, силових структурах. Саме цим пояснюється пасивна позиція влади, яка привела до анексії Криму Росією. Саме цим пояснюється прихована підтримка владними органами в центрі і на місцях сепаратистських дій Росії проти України.
Щоб отримати реальну можливість позбутися небезпечних наслідків дій кремлівської влади в Україні,  потрібно привести до влади національні українські сили, які протягом усього часу української незалежності, у владі чи поза нею, вірою і правдою служили Україні і Українському народу.

 

Вадим Рабінович, самовисуванець


Сьогодні, – не без участі політиків – у нас склалася непроста ситуація з Росією. Але водночас треба розуміти, що тисячі українців живуть у Росії, тисячі росіян – в Україні. Так, можна знову побудувати нову «залізну завісу»... Ми вже це проходили. Її все одно не стало. Не потрібно забувати, що нас багато що пов’язує. Не треба розпалювати конфлікт, а потрібно докладати максимум дипломатичних методів, щоб міжнародна спільнота не визнала Крим у складі РФ, щоб Україна була єдиною і неділимою. Але робити це треба дуже дипломатично, чітко розраховуючи свої сили і зі знанням аргументів.

Рінат Кузьмін, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Олександр Клименко, кандидат від Української Народної Партії

 

Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Ольга Богомолець, самовисуванець, активіст Майдану

 

Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

Микола Маломуж, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Валерій Коновалюк, самовисуванець


Відновлю дружні та взаємовигідні відносини з Російською Федерацією.

Володимир Саранов, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Олег Царьов, самовисуванець


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня.

 

Юрій Бойко, самовисуванець


...Наполягаю на тісній економічній інтеграції з Європейським Союзом та водночас розвитку торговельно-виробничих зв’язків із Росією та країнами Митного Союзу, а також постійному розширенні географії наших економічних відносин по всій планеті.

Зорян Шкіряк, самовисуванець, активіст Майдану


Інформація про те, як кандидат вибудовуватиме стосунки з Росією, у його програмі відсутня. Він лише зазначає, що його мета: «Повернення і звільнення від російської окупації АРК Крим як невід’ємної складової нашої країни».

 

Василь Цушко, самовисуванець


Слід налагодити нормальні і тривкі відносини з РФ як надійним партнером та сусідом. Питання повернення Криму треба вирішувати насамперед шляхом перемовин та підвищення рівня життя і демократичних свобод в нашій державі.

Теги: выборы-2014
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх