Бабаєв – на коні, а УДАР наздоганяє регіоналів (ІНФОГРАФІКА)

3.01.2014, 10:35 Переглядів: 5 161

Соціологи з'ясували, як розподілилися б голоси кременчужан, якби вибори проходили сьогодні 

Діяльність мера Кременчука Олега Бабаєва на «відмінно» оцінюють 11,8% виборців. Оцінку «добре» йому ставлять 32,2%. 30,9% вважають, що мер працює «задовільно». «Двійку» та «одиницю» йому готові поставити відповідно 11,4% та 13,7% кременчужан. Такими є дані соціологічного дослідження, яке проводив у грудні Полтавський незалежний центр стратегічних досліджень.

 

Респондентів соціологи розділили на кілька груп:

  • за районом проживання;
  • за наявною житловою площею (квартира чи приватний будинок);
  • люди, що оцінюють діяльність пана Бабаєва емоційно;
  • ті, хто намагається аналізувати дії мера та події у місті.

 

Щодо проблем, то мешканців багатоповерхівок, незалежно від району проживання, найбільше обурює погана робота управляючих компаній, які обслуговують їхні будинки. Значна частина опитаних, також незалежно від місця поживання, нарікає на маршрутки, особливо на те, як вони працюють у вечірній час. Мешканці віддалених районів скаржаться, що міська влада більше уваги приділяє центральній частині, а у них – погані дороги й освітлення, хтознаяк працює пасажирський транспорт. Для мешканців правого берега головною темою була і залишається проблема Крюківського мосту. Їм також не подобається, як працюють маршрутки, особливо вранці, ввечері та на свята. А ще вони згадують про відсутність належної соціально-побутової інфраструктури.

 

ХТО ЗА БАБАЄВИМ?

 

Під час опитування кременчужанам пропонували уявити: сьогодні відбуваються вибори міського голови, вони у кабінці для голосування, перед очима – бюлетень зі списком кандидатів. Так, Олег Бабаєв набрав би 54,34% голосів виборців (перша інфографіка).

 

Якщо б він не брав участь у виборах (друга інфографіка), кременчужани віддали б перевагу екс-меру Миколі Глухову, екс-нардепу Олегу Надоші та почесному громадянину Володимиру Матицину. Щоправда, у цих кандидатів дуже великий антирейтинг.

 

Бабаєв – на коні, а УДАР наздоганяє регіоналів

 

ДО РЕЧІ

 

У квітні 2013 року виконавчий директор Аналітичного центру розвитку громадянського суспільства Діонісій Каплін представив результати соціологічного дослідження, яке також дає оцінку діяльності мера Кременчука Олега Бабаєва. Тоді 54% оцінили її позитивно, 28% – як позитивно, так і негативно, 17% – негативно. Вагалися з відповіддю – 1%.

 

"Свобода" обігнала комуністів

 

Окремо під час опитування у кременчужан поцікавились їхніми політичними уподобаннями. Тож якби вибори відбулися в грудні, у міськраді опинилися б три потужні фракції – Партії регіонів, «Батьківщини» й УДАРу. Зазначимо, що наразі там не представлена фракція прибічників Віталія Кличка. Також у Кременчуці зростає кількість прихильників «Свободи», яка випередила комуністів.

 

Бабаєв – на коні, а УДАР наздоганяє регіоналів

 

ДОВІДКА.

Опитування виборців проводив Полтавський незалежний центр стратегічних досліджень 14 грудня 2013 року з 10.00 до 17.00 години на вулицях Кременчука за Програмою соціологічного моніторингу. Об’єм вибірки – 1800 чоловік. Похибка статистичних даних дослідження не перевищує 2,4%. Програму дослідження розробляли полтавські науковці відповідно до вимог подальшого моніторингу соціально-політичної ситуації в місті.

 

Кременчуцький ТелеграфЪ від 2 січня 2014 року (№1)

Автор: bulashev
Теги: рейтинги
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх