Реанімація кременчуцьких лікарень

15.12.2013, 08:30 Переглядів: 5 830

Реанімація кременчуцьких лікарень

Кардіологія в Третій міській лікарні, приймальне відділення – в Першій та дитячій, хоспіс та гінекологія – в Другій, інфекційний блок – в Четвертій та ванна зала – у П’ятій. Такий план капремонту в кременчуцьких медичних закладах на 2014 рік

Реанімація кременчуцьких лікарень

2011-2012 роки запам’яталися кременчужанам та медичній спільноті відкриттям оновленого онковідділення, реанімації в дитячій та Третій міській лікарні, загального харчоблока для медзакладів... Цього року через проблеми з проходженням коштів у казначействі капітальний ремонт лікарнях практично не проводився. Натомість всі головні лікарі робили проекти першочергових заходів з реконструкції. 10 грудня вони звітували меру про зроблене.

 

Перша лікарня

 

Наступного року тут планують капітально відремонтувати прий­мальне відділення та розташоване поруч відділення реанімації. За словами заступника головлікаря з медчастини Оксани Корлякової, в приймальному відділенні пацієнтів розділять на тих, кому потрібна невідкладна допомога, та хворих, які прибули планово. Вхід обладнають автоматичними дверима з фотоелементами, зроблять санпропускник та кілька палат. Реанімацію мають обладнати за останнім словом техніки.

 

Загальний кошторис реконструкції із закупівлею обладнання на 2014 рік – 3,7 млн грн.

Плани на 2015 рік: провести капремонт офтальмологічного та лор-відділення.

 

Друга лікарня

 

Цей медзаклад збирається наступного року відкрити хоспіс у приміщенні колишнього інфекційного відділення. Кошти, закладені на це ще в бюджеті цього року, автоматично перейдуть на рік наступний. Це 3,8 млн грн. Крім того, 200 тис грн надали хоспісу міжнародні благодійники.

Також у лікарні зроблять капремонт гінекологічного відділення, яке розташоване на третьому поверсі. Вартість робіт – 4,4 млн грн.

Загальний кошторис реконструкції із закупівлею обладнання на 2014 рік – 8,2 млн грн.

 

Плани на 2015 рік: провести капремонт хірургічного відділення.

 

Третя лікарня

 

Мер Олег Бабаєв називає капітальний ремонт кардіологічного відділення Третьої лікарні у 2014 році знаковою подією для міста. За словами головного лікаря медзакладу Вадима Українця, там з’явиться реанімаційна для інфарктників, блок функціональної діагностики з ангіографом та комп’ютерне обладнання, яке зв’яжуть з медустановами та здоровпунктами міських підприємств – аби була можливість консультуватися з лікарями щодо надання першої медичної допомоги. В палатах лежатимуть не по 5, а по 3 пацієнта, у кожній буде туалет.

 

– Ми плануємо придбати дуже сучасне обладнання, тоді зможемо робити майже всі операції, крім коронарного шунтування, – зазначає Вадим Українець.

Головлікар впевнений, що після проведення ремонту і закупівлі обладнання смертність від серцевих хвороб у місті знизиться, як і інвалідність.

Загальний кошторис реконструкції із закупівлею обладнання на 2014 рік – 8,5 млн грн.

 

Плани на 2015 рік: зробити автоклавну вартістю 600 тис грн, відремонтувати травматологічне та хірургічне відділення.

 

Четверта лікарня

 

На наступний рік у планах цієї лікарні – ремонт окремо розташованого інфекційного відділення, куди звозять хворих з усього міста та регіону.

– Це базове інфекційне відділення області, – пояснює віце-мер Вік­тор Калашник, – збудоване за типовим проектом.

 

Головний лікар установи Ігор Курцеба додає, що також в планах на 2014 рік – ремонт першого поверху лікарні, актової зали, холу, влаштування пандуса, обладнання реєстратури, кабінетів. Проте, за словами мера міста Олега Бабаєва, передусім слід зробити інфекційне відділення, бо на перший поверх коштів може не вистачити.

 

Загальний кошторис реконструкції інфекційного відділення із закупівлею обладнання на 2014 рік – 5,5 млн грн.

Плани на 2015 рік: ремонт четвертого поверху, де пацієнтів прий­мають вузькі спеціалісти, придбання рентген-апарата.

 

П’ята лікарня

 

Наступного року у водолікарні готуються відремонтувати серце закладу – ванну залу. Щодня її відвідує до 120 чоловік, там розташовані 20 ванн.

– Капремонт ми не робили там з 1974 року, – каже головний лікар Максим Середа. – Час від часу ремонтуємо мережі. Але слід міняти і мережі, і вентиляцію.

Загальний кошторис реконструкції із закупівлею обладнання на 2014 рік – 2,5 млн грн.

 

Плани на 2015 рік: ремонт у неврологічному відділенні.

 

Дитяча лікарня

Наступного року тут мають завершити ремонт відділення для дітей молодшого віку і планують взятися за приймальне відділення. В останньому обладнають сучасну екстрену лабораторію, кілька боксів для прийому хворих, оглядову, на вході зроблять пандус.

Крім того, хочуть придбати новий рентген-апарат.

 

Загальний кошторис реконструкції відділення для дітей молодшого віку і приймального відділення – 5,6 млн грн.

Плани на 2015 рік: ремонт хірургічного відділення вартістю 5 млн грн, придбання для нього нового обладнання на 850 тис грн, ремонт центрального входу в лікарню.

 

Пологовий будинок

Згідно з планами реформування медицини, міський пологовий будинок передадуть у підпорядкування обласному управлінню охорони здоров’я і, за попередніми даними, зроблять з нього перинатальний центр другого рівня. На це мають виділити 50 млн грн. Майже половина коштів піде на ремонт, інша частина – на придбання нового обладнання.

 

Всі намічені роботи (окрім пологового будинку) планують провести за кошти міського бюджету та спонсорів. Зокрема, на кардіологію влада збирається залучити гроші сталеливарного заводу, а на ремонт у Четвертій лікарні – нардепа Жеваго.

Автор: bulashev
Теги: больницы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх