Кременчужанка побувала на «Шустер Live»

14.10.2013, 12:00 Переглядів: 6 453

Кременчужанка побувала на «Шустер Live»

Учасники ток-шоу. Ольга Маслак справа

Кременчужанка Ольга Маслак з’їздила на політичне ток-шоу «Шустер Live». Там вона побачила чоловіка, який стверджував, що довіряє українським судам; приємно поспілкувалася зі «страшною» Інною Богословською; сфотографувалася з Савіком Шустером і послухала Арсенія Яценюка, який сам рвався фотографуватися з учасниками ток-шоу і обіцяв усім вислати «фотки».

 

Ольга Маслак – професор, доктор економічних наук, викладає у Кременчуцькому національному університеті ім. Остроградського (КрНУ). Її запросили взяти участь у ток-шоу «Шустер Live», яке відбулося 4 жовтня. У програмі обговорювали три питання: звільнення Юлії Тимошенко, законопроект Андрія Портнова щодо процедури призначення суддів; бій за Київраду. «ТелеграфЪ» розпитав пані Ольгу про Шустера, його ток-шоу та політиків, які полюбляють там світитися:


– Пані Ольго, як ви потрапили на «Шустер Live»?


– До університету зателефонували менеджери Савіка, сказали, що збирають групу професорів для участі у програмі. Планувалося, що ми обговорюватимемо державний бюджет України та комунальні тарифи. Ректор доручив їхати мені – сказав, що це мій профіль за тематикою. Та за 5 хвилин до шоу, коли нас повели на грим, ми дізналися, що теми дискусії змінили – і замість держбюджету ми говоритимемо про звільнення Юлії Тимошенко та законопроект про суддів.


– Вам пояснили, чому так несподівано поміняли тематику програми?


– Так, Савік вибачився і сказав, що законопроект про суддів мають приймати у Верховній Раді вже цього четверга, тому це найактуальніша тема тижня.


– Хіба для українців може існувати тема, актуальніша за комунальні тарифи та держбюджет, від якого ми всі залежимо?


– Так, я з вами згодна, мені теж здається, що розібратися з комунальними тарифами було б набагато важливіше для людей. Адже ми весь час чуємо, що після вступу до Євросоюзу відбудеться підвищення тарифів. Держбюджет – теж дуже важлива тема. Я думаю, така заміна тематики вимушена, бо це – велика політика.


– Щодо великої політики. У студії знову говорили про звільнення Юлії Тимошенко. Професорів, які брали участь у програмі разом з вами, ця тема хвилювала?


– Ви знаєте, зовсім не хвилювала – таке у мене склалося враження. Не знаю, як сказати чемно, щоб нікого не образити, та ця тема надто часто нав’язується аудиторії, так часто, що вже дратує.


– Арсеній Яценюк агітував професорів голосувати за звільнення Тимошенко?


– Так, він до нас підходив, дуже грамотно спілкувався, сам запропонував із ним сфотографуватися, узяв у всіх електронні адреси і пообіцяв вислати кожному фотографію. Переконував нас, що Юлію Тимошенко необхідно звільнити.


– Як відреагували професори?


– Ми були майже одностайні – сказали, що таке звільнення має відбуватися у межах правового поля. Якщо є законне підгрунтя для звільнення – будь ласка, бо інакше це не зовсім справедливо.


– Як економіст, ви вважаєте, що питання звільнення Тимошенко найважливіше в контексті вступу України до Євросоюзу? Чи, можливо, існують серйозніші проблеми?


– Як економіст, я б взагалі воліла говорити не про Юлію Тимошенко, а про наслідки вступу до Євросоюзу. Це серйозні речі, їх треба пояснювати людям, обговорювати. Нам, наприклад, розповідають, що у Євросоюзі ми отримуватимемо більші зарплати. Але ніхто не каже, чи будемо ми взагалі працювати? У якій якості ми працюватимемо? Можливо, існуватимемо лише як сировинний придаток? З нашою промисловістю, нашими стандартами дуже нелегко стати рівноправним членом європейської спільноти. Я б воліла, щоб такі речі обговорювали грунтовно, та велика політика, мабуть, ставить свої вимоги.


– Вас попереджали про якісь обмеження під час прямого ефіру – наприклад, про це не можна говорити або питати?


– Ні, що ви, навпаки! Нас просили виступати, брати активну участь, і, головне, активно голосувати весь час, поки політик говорить. Одну кнопку ми мали натискати, коли він говорить переконливо, іншу – коли не викликає довіру. Так весь час моніторили настрій студії.


– Що вас вразило на ток-шоу?


– Мене дуже здивував чоловік, який підняв руку і сказав, що він довіряє українським судам. Він був один такий на всю студію. З колег-професорів жоден не довіряє судам, як з’ясувалося. Ще мене прикро вразило те, що за новим законом про суддів їх призначатиме Президент, а парламент буде від цієї справи відсторонений. Таким чином, усе вирішуватиме одна гілка влади. На мою думку, має все-таки існувати баланс, щоб одна гілка влади контролювала іншу.


– Які враження у вас залишилися від «Шустер Live»?


– Просто чудові! Це така потужність, така блискуча організація! Абсолютно ніякої метушні, біганини не було. Усі дуже привітні і дуже організовані. Савік взагалі неперевершений. Він так спокійно керує усією цією «махиною». І, знаєте, коли ти береш участь у програмі наживо, це зовсім інші відчуття, ніж коли ти дивишся її вдома, лежачи на дивані. У студії було страшенно цікаво, мені дуже сподобалось.

 

Савік Шустер:

Кременчужанка побувала на «Шустер Live»

«Він такий «умничка»! Такий виважений, делікатний! Так вміє розрядити напруження у студії! Коли Яценюк досить різко сказав Богословській, що вона давно вже живе у Євросоюзі, бо в неї там діти вчаться, і землю там купили, Богословська скипіла, зірвалася з крісла і підбігла до Яценюка. Савік відреагував миттєво – спокійно став поміж ними. Вони обидва вищі за нього, і якось одразу у студії спало напруження...»

 

Інна Богословська:

Кременчужанка побувала на «Шустер Live»

«У житті, під час спілкування не на сцені, вона зовсім інша, зовсім не агресивна, навіть чемна, привітна. Сказала, що любить професорів, любить студентів, її батько теж був професором...»

 

Арсеній Яценюк:

Кременчужанка побувала на «Шустер Live»

«Він, звісно, грамотна людина. Та помітно, що він себе піарить. Під час виступу двічі вихвалявся, що має червоний диплом юриста... Навіть, коли камера наїжджає на його обличчя, дуже видно, що він себе піарить... І під час виступів не завжди був переконливий, бо надто просував себе».

Теги: Шустер Live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх