Смертельна ДТП на "Радянській Армії": подробиці та коментар юриста (СХЕМА)

13.09.2013, 13:34 Переглядів: 12 095

Смертельна ДТП на "Радянській Армії": подробиці та коментар юриста

24-річна кременчужанка замовила таксі і загинула в ДТП

Аварія, яка сколихнула Кременчук минулого тижня, забрала життя 24-річної кременчужанки Валерії Грабської. Трагедія сталася 7 вересня близько 7.20 ранку в районі зупинки транспорту «Вулиця Радянської Армії». За словами родичів загиблої, з якими поспілкувався «ТелеграфЪ», Лєра викликала таксі. На замовлення прибув автомобіль LADA Priora, і дівчина поїхала з кварталу 278 в центр міста.

 

Смертельна ДТП на "Радянській Армії": подробиці та коментар юриста


Як повідомили в ДАІ Кременчука, перед моментом аварії на зупинці в правій крайній смузі стояв тролейбус, який їхав на Молодіжний. Виїжджаючи перед тролейбусом, водій LADA не помітив, що позаду тролейбуса по лівій крайній смузі рухається інше авто – маршрутка Mercedes-Benz (на щастя, без пасажирів, водій їхав у власних справах), і легковик почав маневрувати. Автівки зіткнулися просто посеред дороги. Мікроавтобус в'їхав у задню ліву частину LADA Priora. Обидві машини понесло на зустрічну смугу – LADA «встряла» у бордюр і зупинилась, а маршрутку розвернуло, і вона залишилася на середині дороги. Лєра, що сиділа на задньому сидінні легковика, від удару об бордюр вилетіла з машини через праві двері. Вона померла майже миттєво.


– Спочатку після трагедії до нас не зверталися винуватці. Але невдовзі зателефонували рідні водія, бо він зараз знаходиться у лікарні, і просили вибачення. Ми розуміємо, що цей хлопець теж людина, тому будемо чекати, що вирішить правосуддя. Служба таксі до нас не зверталася, – каже родич загиблої Денис.


Сам водій легковика був у шоці. Спочатку 29-річний водій сказав правоохоронцям, що він дівчину не знав, а лише погодився її підвезти, але згодом стало відомо, що він таксував. Щодо маршрутника, 34-річного кременчужанина, то він того дня не працював і у власних справах, без пасажирів, їхав на Молодіжний. Наразі розпочато досудове розслідування. У ДАІ кажуть, що обидва водії здали аналізи і підтвердили, що вони сіли за кермо тверезими.


У службу таксі міліція направила запит щодо винуватця аварії, аби виявити, на яких умовах він там працював. До цієї ж служби за коментарями звернувся і «ТелеграфЪ». Там нам відповіли, що передадуть наші запитання керівництву.


...З Лєрою попрощалися рідні та друзі 10 вересня. Поховали дівчину на Свіштовському кладовищі.

 

Коментар юриста


Про те, як захищені пасажири при ДТП за участю таксі, «ТелеграфЪ» запитав у адвоката Володимира Остахова. За його словами, відповідно до Постанови «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», перевізник, в тому числі таксі, зобов’язаний здійснювати обов’язкове особисте страхування пасажирів від нещасних випадків на транспорті та компенсувати шкоду, заподіяну здоров’ю та майну пасажирів.


Юрист каже, що людина, яка користується послугами таксі, фактично укладає з перевізником усний договір, згідно з яким перевізник зобов’язаний у безпеці доставити пасажира до пункту призначення. Якщо буде встановлено, що в разі якогось фізичного чи морального ушкодження пасажира, при користуванні транспортом, шкоду наніс перевізник, що у момент аварії був на робочому місці від служби таксі, то ця служба зобов’язана відшкодувати потерпілому як матеріальну, так і моральну шкоду. Якщо ж шкода нанесена перевізником не під час виконання трудових обов’язків, тоді він відповідає самостійно.

Автор: malyarenko Джерело фото: Кременчуцький Відділ ДАІ
Теги: ДТП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх