«Kozak System»: «Нас не тягло на традиційний рок-н-рол»

11.08.2013, 12:30 Переглядів: 3 800

«Kozak System»: «Нас не тягло на традиційний рок-н-рол»
Завітали на TheBestCity.UA і українські рокери – з колишнього гурту «Гайдамаки», нині відомого під назвою «Kozak System». «ТелеграфЪ» поспілкувався з їх вокалістом Іваном Леньо.

«Kozak System» – український гурт, що виник в лютому 2012 року з музикантів, які вийшли зі складу гурту «Гайдамаки»

 

– Що для вас – початок українського року?


– Ми не перші рокери, але другими точно були. Відрізнялися тим, що не тягло нас на традиційний рок, не тягнуло на рок-н-рол, на ті гармонії, які прийшли ззовні. Ми дуже давно захоплюємося автентичною музикою, культурою, знаємося на українській пісні, багато читаємо, подорожуємо, слухаємо старих бабусь, дідусів. Вміємо самі вже грати на автентичних інструментах, для нас природно було поєднати ці рокові інтонації з мелодикою рідних пісень, на яких ми виросли. У ранніх альбомах взагалі було цього багато, це для нас – як спроба виговоритися.


– Чому «Kozak System»? У чому полягає ця «козацька система»?


– Але ж класна назва? Вона працює! І це одна з причин – вона працює. Ми часто виступаємо за кордоном, бачимо, як до українців ставляться: пам’ятають там лише Чорнобиль, Кличка і Шевченка-футболіста, а десь на задвірках пам’яті четвертим номером затесалися козаки. І тут не можна не згадати наше ставлення до чоловіків – до себе, передовсім. Чому чоловіки не доглядають за собою? Чому не думають про те, що мають бути захисниками слабкої статі, продовжувачами роду, у них має текти по-справжньому козацька кров – цього ми не бачимо. Тому «Kozak System» – це два слова, які створюють у просторі певний символ, такий орден, людей, які хотіли би, щоб український чоловік, козак, мужчина, джентльмен, це одне й те ж (чувак – на крайняк), мав усі ознаки справжнього самця, розумної людини, міг створювати щось, що би потягнуло за собою загальний розвиток всієї нації та могло конкурувати з іншими націями на планеті.


– Як вам фестивалі за кордоном і в Україні?


– 10 років тому різниця була, передусім, в організації. Для України то перші кроки. Фінансування було недостатнім, організатори не були настільки досвідченими, щоби знати, як це правильно робити. Зараз, слава богу, такої різниці немає, і фестиваль «TheBestCity.Uа» – без перебільшення європейський. Мало того, таких сцен, як тут стоїть, ще пошукати навіть в Європі. Це неймовірно добре, бо із світовими зірками тут можуть виступити і українські. Є можливість молодим командам побачити, якою мають бути сцена, звук, обладнання, світло. Це офігенно!

 

«Kozak System»: «Нас не тягло на традиційний рок-н-рол»

Автор: malyarenko Фото: Александр Гринченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх