«Сплін»: «Я б рекламував куріння»

4.08.2013, 09:00 Переглядів: 3 829

«Сплін»: «Я б рекламував куріння»
Соліст гурту Олександр Васильєв розповів, як ставиться до новоприйнятих у Росії законів, що любить читати та кого з українських музикантів слухає

14 липня в парк «Новоселиця» під Дніпропетровськом завітали учасники фестивалю – улюбленці мільйонів людей – російський гурт «Сплін». Журналісти, немов на одному з квартирників, коли немає місця, розсілися просто на підлозі прес-центру, аби поспілкуватися з солістом гурту Олександром Васильєвим. Легендарний рокер трохи нервував, але налаштований був позитивно, тому часто з серйозним обличчям «кидав» невеличкі жарти. Запитали журналісти автора поетичного року про те, як він ставиться до нещодавно прийнятих у Росії законів – про заборону куріння та антипіратство.


– Цей закон обговорюється скрізь, навіть у нашому мікроавтобусі, який сюди (на фестиваль – авт.) їхав. На думку нашого водія, не треба нікого гнобити – ні курців, ні некурців, адже є ідеальний варіант – місця для куріння. Зараз навіть з аеропортів все прибрали, нам складно, курцям. Щодо антипіратського закону – та ну, це смішно, адже піратів неможливо побороти, тому що ми самі пірати, і ви всі теж.


– Ви б знялися в рекламі?


– Я б рекламував куріння.


– Буває таке, що ви написали пісню і здивувалися?


– Ось це найголовніше питання – творчість. Важливо, щоб кожна нова пісня дивувала самого автора. Якщо цього не відбувається, це означає застій. Еволюція в тому, що спочатку повинен здивуватися автор, потім друзі, потім слухачі, потім журналісти, потім курці.


– Ви створили пісню «Маяк» на слова Маяковського. Що ви зараз читаєте і чи плануєте слова ще якихось поетів покласти на музику?


– Ми дуже рідко використовуємо вірші інших авторів. Якщо це відбувається, то найчастіше випадково, по натхненню. Чи трапиться таке в майбутньому, я не знаю. Що читаю? Ну, я шукаю в інтернеті все, що мене цікавить.


– Яку книгу ви б радили прочитати кожному?


– Нехай цю книгу кожен визначить для себе сам. Часи змінюються, і автори теж. Ось, наприклад, весь ранок я сидів і читав про манускрипт Войнича. Це, блін, найзагадковіша книга на сьогоднішній день.


– Яким подарунком вас можна здивувати?


– Прийдіть до мене на день народження просто так, без жодного подарунка – і це буде найкращий подарунок.


– Як ваш син Леонід?


– Зараз літо, я його рідко бачу, у нього захоплення змінюються, як у всіх дітей. Думаю, що у нього нова дівчина.


– Чи стежите ви за творчістю українських рок-колективів? Якщо так, то чиї пісні вам найбільше подобаються?


– Вчора ми грали на розігріві у англійського гурту Blur, сьогодні – у Scorpions, коли ж буде український? Мені дуже подобається, як співає Славко Вакарчук, гурт «П’ятниця» – теж прекрасний. Українська мова більш давня за російську, більш співуча, більш дивна, загадкова...


...З першими акордами гурту «Сплін» гості фестивалю були під сценою. Перед виконанням однієї з пісень Олександр Васильєв попросив: «Давайте зараз заспіваємо тихо-тихо, але так, щоб нас почули в Києві!». І TheBestCity.UA заспівав: «Сколько лет прошло, все о том же гудят провода, все того же ждут самолеты...» Відпускати зі сцени «Сплін» не хотіли. Та Васильєв відвернув увагу: «Он, дивіться, літаюча тарілка!» – і зник за лаштунками.

Автор: malyarenko Фото: Александр Гринченко
Теги: Сплин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх